Yorumları: 105
Konuları: 15
merhaba arkadaşım
hoş geldin tatlı sularda balık avlamak benimde en büyük zevkim haline geldi
sazan için tavsiyelerin varmı
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
Genelde Kızılırmakta kayabalığı avında sinek oltasıyla önceden Gümüşbalığı avlarım gerçek sineklerle sinek kancasına takar tıkır tıkır gümüş yakalarım.Yalnız 10 veya 15 adedi geçmeyecek şekilde gümüş balıklarını içi su dolu kova veya pilastik kap'a atarım.Avlanacak bölgeyi kendime göre bir cağlak deriz biz suyun taşlı ve kayalı bol olan sert akan yere 50gr ve üzeri serbest kurşun altına fırdöndübirbedene bağlı kanca,kancayada gümüş balığını ister canlı ister ortadan ikiye kesip kuyruk tarafını takar ve suya fazla uzun atmamak dolayısıyla kamış hareketi ile atarım.Ve sabır başlar olta hiç tık etmez yarım saat veya daha fazla zamanda sürebilir.Oltaya asıldığı zaman birde suyun kuvveti sizi yormaya başlar.Hemen yer değiştiririm.Oltayla beraber durgun tarafa makarayı sararak geçerim.Taşlara takılmadıktan sonra kolayca kenara atılır.Yalnız kaya çok olduğundan dolayı kanca kayalara bile saplanabiliyor,çokta takılıyor.Sık sık beden değiştirmek zorunda kalıyorum.Ayrıca ne misine kullanırsan kullan deforme oluyor.Suda zamanla misinayı çürütüyor rengini değiştiriyor.
Yayın balığınada genelde karasülük takıyorum.Sülük nadir bulunuyor.Olmadığı zaman solucan kullanıyordum önceden ama şimdi oda yasak jandarma kullandırmıyor.Sebebi toprağı havalandırıyormuş.Kefal canlı takıyorum iğneyi batırmadan kuyruk tarafına birdüğüm attıktan sonra solunğaç tarafından kancayı geçirip suya dip veya yüzey oltası olarak atıyor veya botla binip derin sazlık diplerine attıktan sonra ağaç dallarına veya kamışlara(sazlıklara)bağlıyorum.Çadırda veya arabanın içinde gece uyur sabah hepsini toplarım.Yalnız gece 01:30'da yoklar misnaları tektek bakarım.Yem tazelemem gerekirse tazelerim.Bazen yayın yerine büyük kayabalığı veya sazanda çıkabiliyor umduğun kadar irisine rastlayamıyorsun ama iriside gelirse 1.20'lik misinayı bile kopardığını bilirim.Halen o misinamı saklarım hatıra olsun diye..Elle yaptığım dip oltalarıda bir mantar ,altında iri bir fırdöndü,bir beden üzerine bağlı kanca takılıdır.Ayrı iple (çabuk kopabilen yorgan ipi)Fırdöndüye kısa bir iple taş bağlayıp atarım.Dibe çöker olta mantarda yemi biraz yerden keser temas etmez tabanla çünkü taban kısıma canlı yem tutunduğundan dolayı hareket etmeyebilir takılma imkanı taştakılır nadir kanca takılmasını bu yönle en aza indirgemiş olurum.Geceden takılmışsa sabahı beklerim gece sudan almayı veririm.Sabahta çıkarırım.Kaçmadı ise veya ipi kayalara sarmadı ise kuzu kuzu gelir.
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
Murat Badak kardeş sazan avında pek tecrübem yoktur.Eskiden normal hamur yapardık içine pamuk'u tiftiklendirdikten sonra tekrar yoğurur birgün dinlendirdikten sonra göletlere balığa giderdik.Şimdi ise hazır yemler,esanslar,boili,hamurla karışık solucan,haşlanmış mısır kullanıyorlar.Araştırmama göre boili yurt dışında büyük paketlerde satılıyormuş.Avlanacağın bölgeyi devamlı yemleyerek boili'ye alıştırıyormuşsun boili içindeki maddeler sazan balığını cezbediyor ve devamlı boili aramasını sağlıyor ve iri sazanlar yakalama imkanı oluyormuş.Elde imal etmek istiyorsanız un'u çeşitli renk gıda boyası,vanilya,az miktarda şeker ve yumurta sarısı ile karıştırıp hamur yaptıktan sonra küçük misket halinde yuvarlayıp, tencerede suda haşlayıp ,kağıt üzerinde kurumasını bekliyorsunuz.Daha sonra ağzı kapalı kab'lara koyarak hava almasını engelledikten sonra avlanacağınız bölgeye saçıyorsunuz.
Ben hiç denemedim gittiğimde deneme imkanım olursa sizlerle paylasırım.
Yorumları: 2
Konuları: 0
sazan avında ben civciv yemi ,mısırunu ,vanilya,yumurta kullanıyorum ama yemi harmanladıktan sonra daha iyi tutması ve sert olması içim sadece yumurta sarısıyla ayar yapıyorum yarım kilo yemeyaklaşık 25 30 yumurta gidiyo ama gayet etkili oluyo ama yemlemeyi unutma 30 dakikada bir yemle ama sana sunuda söyliyim ben oltayla avlanırken 2 tanede küspe atıyorum aynalı sazan dayanamıyo küspeye denemeni tavsiye ederim.
Yorumları: 8
Konuları: 0
küspeli dip altası kullan marketlerde satılan sente fireş mısır var yumuşak sazan bayılır
Yorumları: 1,201
Konuları: 54