TRABZON Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Uzman Dr. İsmail Topal, balığın çocuklarda genel gelişimin yanı sıra, beyin gelişimi için de vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğunu söyledi. Dr. Topal, "Balıkta bulunan önemli orandaki Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin, sinir hücrelerinin büyüme ve gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Balıktaki olumlu etkilerden yararlanabilmek için çocuklara haftada 2-3 kez balık yedirilmelidir. Somon, uskumru, sardalya, ton balığı ve hamsi gibi balıklar Omega-3 yönünden zengindir" dedi. Bebeklerde beyin gelişiminin anne karnında başladığını hatırlatan Uzman Dr. Topal, "Bebeğin beyin gelişiminin olumlu etkilenmesi için gebeler hamileliğin son 3 ayında mutlaka balık tüketmelidir.
Çünkü son 3 ayda anneden bebeğe önemli ölçüde Omega-3 yağ asidi geçer" diye konuştu.
Omega 3, balığın yanı sıra özellikle ceviz, keten tohumu ve koyu yeşil yapraklı sezbzelerde de bulunuyor. Omega 3’ün doğal yollardan karşılanmaması durumunda, doktor önerisiyle eczanelerde satılan tabletlerden de alınabilir. Uzmanlar, Omega 3’ün beynin yaşlanmasını yavaşlattığı, kavrama, idrak etme ve zeka düzeyine katkı yaptığını belirtiyorlar. 02.10.2008 02:21
alıntı:haberler
evet balık gerçekten çocuklar için gerekli yanlız derinsu balıklarını tavsiye etmiyorlar,aklımızda bulunması gerekir..nihat abi paylaşım için teşekkürler..
saolasın abi çok yararlı bir konu açmışsın da tatlı su balıklarıda omege-3 yokmuymuş acababiliyorsun çorumda yazın tuzlu su balıkları olmuyo bizde tatlı su yesek olmazmı ben mesela en az haftada 1 kezyemeyi isterdim ama anmen ev kokar diye yapmıyo bizde babamla bir çözüm buldukbalıkları genelde açık alalnlarda mesela kırda ovda gölet kenenarında yiyoruz öyle daha rahat oluyo birde bu çok önemli bence balıkları temizlerken küçük çocuklara göstermeyeceksin helede kız çocuğu olursa katien yemez artık içinden çıkandanmı iğreniyo bilmem ama yemiyooooooo
sedat maşallah allah nazardan gözden saklasın
yerim onu ben aman maşallah
ben her zaman her yerde söylüyorum hamileliginde bol bol balık yiyen annelerin bebekleri daha anne karnındayken çok hareketli oluyor ve gerçekten büyümelerinde farklılıklar oluyor zehir gibi oluyorlar.
baba adayları kesinlikle ve kesinlikle hamile bayanlara şiddetle balık yemelerini saglayın doğan çocugunuzada balık yiyebilir anı geldiği andan itibaren balık yedirmeye başlayın çok faydasını göreceksiniz.