Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çocuğa haftada 2-3 kez balık
TRABZON Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Uzman Dr. İsmail Topal, balığın çocuklarda genel gelişimin yanı sıra, beyin gelişimi için de vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğunu söyledi. Dr. Topal, "Balıkta bulunan önemli orandaki Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin, sinir hücrelerinin büyüme ve gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Balıktaki olumlu etkilerden yararlanabilmek için çocuklara haftada 2-3 kez balık yedirilmelidir. Somon, uskumru, sardalya, ton balığı ve hamsi gibi balıklar Omega-3 yönünden zengindir" dedi. Bebeklerde beyin gelişiminin anne karnında başladığını hatırlatan Uzman Dr. Topal, "Bebeğin beyin gelişiminin olumlu etkilenmesi için gebeler hamileliğin son 3 ayında mutlaka balık tüketmelidir.
Çünkü son 3 ayda anneden bebeğe önemli ölçüde Omega-3 yağ asidi geçer" diye konuştu.
Omega 3, balığın yanı sıra özellikle ceviz, keten tohumu ve koyu yeşil yapraklı sezbzelerde de bulunuyor. Omega 3’ün doğal yollardan karşılanmaması durumunda, doktor önerisiyle eczanelerde satılan tabletlerden de alınabilir. Uzmanlar, Omega 3’ün beynin yaşlanmasını yavaşlattığı, kavrama, idrak etme ve zeka düzeyine katkı yaptığını belirtiyorlar.
02.10.2008 02:21
alıntı:haberler
Bul
saol nihatım yeni evli genc arkadaşlara çok faydalı bir konu .
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
imkan buldukça yedirmeye çalışıyoruz
bilgi için teşekkürler
Dalış Eğitmeni
Bul
evet balık gerçekten çocuklar için gerekli yanlız derinsu balıklarını tavsiye etmiyorlar,aklımızda bulunması gerekir..nihat abi paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
nıhat abı bızım cocuk 2 aylık oldu sabırsızlıkla onun la ılk balık yıcem gunu beklıyom bılgıler icin tesekkurler.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
saolasın abi çok yararlı bir konu açmışsın da tatlı su balıklarıda omege-3 yokmuymuş acabaSiyirdimbiliyorsun çorumda yazın tuzlu su balıkları olmuyo bizde tatlı su yesek olmazmıSiyirdim ben mesela en az haftada 1 kezyemeyi isterdim ama anmen ev kokar diye yapmıyo bizde babamla bir çözüm buldukbalıkları genelde açık alalnlarda mesela kırda ovda gölet kenenarında yiyoruz öyle daha rahat oluyo birde bu çok önemli bence balıkları temizlerken küçük çocuklara göstermeyeceksin helede kız çocuğu olursa katien yemez artık içinden çıkandanmı iğreniyo bilmem ama yemiyoooooooSiyirdim
Bul
sedatdalci yazdı:nıhat abı bızım cocuk 2 aylık oldu sabırsızlıkla onun la ılk balık yıcem gunu beklıyom bılgır icin tesekkurler.
sedat abi çocuğunda nur topu gibi maşallah allah analı babalı büyütsün AlkisBoboAlkisAlkisAlkis
Bul
balıkcı uğur yazdı:sedat abi çocuğunda nur topu gibi maşallah allah analı babalı büyütsün AlkisBoboAlkisAlkisAlkis

sagol ugurcum .
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Gulumsesedat maşallah allah nazardan gözden saklasın Gulumse
yerim onu ben aman maşallah Gulumse
ben her zaman her yerde söylüyorum hamileliginde bol bol balık yiyen annelerin bebekleri daha anne karnındayken çok hareketli oluyor ve gerçekten büyümelerinde farklılıklar oluyor zehir gibi oluyorlar.
baba adayları kesinlikle ve kesinlikle hamile bayanlara şiddetle balık yemelerini saglayın doğan çocugunuzada balık yiyebilir anı geldiği andan itibaren balık yedirmeye başlayın çok faydasını göreceksiniz.
Bul
bende çok ufakım bende balık isterim ıngaaaaaaaaaaaaaaSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  neden balık yemek lazım LeVrEkCi 13 5,575 28-11-2013, 17:16
Son Yorum: Sensei1903
  Zehirli Balık Çarpmalarında Yapılması Gerekenler Woiwodia 19 4,377 11-05-2013, 21:42
Son Yorum: Antepli 27
  balık zehirlenmesi LeVrEkCi 9 2,814 26-11-2011, 14:50
Son Yorum: HAŞİM77
  balık kılçığı boğaza batması... ssevdim 14 9,763 26-11-2011, 14:42
Son Yorum: HAŞİM77
  Balik saĞliktir Bahadır Sarıca 13 3,135 13-05-2010, 10:31
Son Yorum: Tropheus
  Balık Yağının Faydaları tedirgin SaZaN 20 6,003 01-05-2010, 16:32
Son Yorum: orhanekmekci
  Balık avı kazaları; murki 11 3,242 18-07-2008, 09:55
Son Yorum: fotokopici
  Tatlısu balık havyarı; murki 23 6,686 21-12-2007, 00:49