Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalkan avımız
Değerli Arkadaşlarım...

Daha önce kararlaştırdığımız gibi saat sabah 5 civarı kalkan avlamak için yola koyulduk.Gittiğimiz yer Karadeniz kıyısında oldukça sapa kalan hiç kimsenin uğramadığı harika bir yerdi.Ayrıca geçen senelerde bu bölgeden oldukça fazla kalkan almıştık.Bu sene havaların sıcak gitmesi kalkan balığının hareketini etkilediği için randımanlı bir avcılık yapamadık.

Sabah güneş doğduğunda oltalarımız suda idi.Deniz çok sakin , hava çok güzeldi...
İlk vuruş geldikten sonra oldukça heyecanlanmıştık.İlk balığı saat 8.30 civarı ben çektim.Arkadan arkadaşlarımızın hepsi balık aldılar.Oldukça güzel av yaptığımız yazdan kalma bir gün geçirmiştik.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
tebrikler çok güzel balıkçılık yapmışsınız..acaba nasıl takım kullanıyorsunuz..uzak mı yakınmı atıyorsunuz..saygılar..rastgele.
Seerf
Bul
Rüzgarın olmaması büyük şans,burada sabah kıble iyi esti.Balıkcı tezgahlarında gördüğüm bir balık türü daha,tepsi gibi maşallah.Kalkan balığında hangi yemleri kullanıyorsunuz Ahmet bey.Daha bollarına büyüklerine,bereketli afiyet olsunAlkisSeerfrasgele.
Bornova - izmir
Bul
çok güzel av nasıl,yem ve takım hakkında açıklama yaparsanız sevinirim afiyet olsun
memoli İZMİR/1979[Resim: keserimxq1.jpg]
Bul
BALIK and OZAN yazdı:tebrikler çok güzel balıkçılık yapmışsınız..acaba nasıl takım kullanıyorsunuz..uzak mı yakınmı atıyorsunuz..saygılar..rastgele.

Arkadaşlar...Hepinizden özür dilerim..Acele ile eksik olduğunu sonra farkettim.Hatırlattığınız için teşekkürler...

Kalkan avında kullanılması gereken tek kamış ve makina takımı surf takımlardır.Ben daima onlardan kullanırım.Sebebi uzak atım gerektiği içindir.Kalkan avladığımız bölge resimdeki gibi bir havayı çok az görür.Genelde çok dalgalıdır.Dalgaların arkasına geçebilmek için mutlaka 100 metre ve üstü atabilmek gerekir.Bunu da sadece surf takımlar sağlar.

Yem olarak ufak ileryaların kafa kısmının üzerinde olduğu yarısını kullanıyorum.Misina D.A.M.surf 0.35.Kalın galvaniz ve çaprazı çok fazla olan iğneler kullanıyorum.Genelde iki bazen tek köstekli takım ile avlanıyorum.

Sevgilerimle...
Bul
orhanekmekci yazdı:Rüzgarın olmaması büyük şans,burada sabah kıble iyi esti.Balıkcı tezgahlarında gördüğüm bir balık türü daha,tepsi gibi maşallah.Kalkan balığında hangi yemleri kullanıyorsunuz Ahmet bey.Daha bollarına büyüklerine,bereketli afiyet olsunAlkisSeerfrasgele.

İlginize teşekkürler Orhan Bey.

Özürlerimle beraber ilerya nın kafasının olduğu yarım parçası en çok kullandığım yem.Bazen yem kıtlığında yarım istavrit kullandığım da oluyor ama diğeri istatistiklerimde daha cazip yem olarak görülüyor.
Dediğiniz gibi rüzgar olmaması buralarda çok seyrek görülen bir durum.Ama ben aşırı fırtına olmadığı müddetçe ocak başına kadar kalkan avına giderim.

Sevgilerimle...
Bul
bencede güzel av olmuş ...kalkan balığı adına uygun maşallah tepsi gibi...tebrik ediyorumAlkis
üstünün pürüzlü(kabarık yada nedeniyorsa) olması erkek olduğunumu gösteriyor acaba?
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
tebrikler guzel balikcilik yapmissinizAlkis yalniz takimlar dikatimi cekti en az 15 tane var galba org mu yaptiniz acaba. paylasim icin tesekkurler
1980 Sirinyer Izmir
Bul
memoli3579 yazdı:çok güzel av nasıl,yem ve takım hakkında açıklama yaparsanız sevinirim afiyet olsun

Mehmet Bey..

İlginize teşekkürler...Önceki cevaplarımda sorduklarınıdan eksik kalan bir şey varsa lütfen sorunuz.

Sevgiler...
Bul
güzel av yapmışsınız tebrikler ..kalkanında maşallahı var.Alkis..daha bol avlar dilerim...afiyet bal şeker olsun..Seerf
HERKEZİN OLTASINA GÖNLÜNDEKİ EN BÜYÜK BALIK GELSİN RASTGELSİN....
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kızılırmak Bekir/bıyıklı avımız hasana 16 1,904 30-11-2015, 12:22
Son Yorum: ANTALYALI07
  Denizde ilk avımız sefer 18 2,592 09-06-2014, 11:07
Son Yorum: sonosmanlı1111
  palamut ve mercan avımız. bucalıfikret 32 4,892 03-10-2012, 19:06
Son Yorum: LeVrEkCi
  Palamut Avımız aygroup 70 8,117 30-08-2010, 22:52
Son Yorum: aygroup
  Kalkan avı..... aygroup 43 6,697 27-04-2010, 07:18