Yorumları: 118
Konuları: 6
tecrübeli ustalarıma soruyorum, deniz anasıyla hiç sivriburun karagöz ( sargoz) tuttunuz mu? ben Bursada geçen yıl duydum ve denedim, her hafta sonu en ufağı 700 gr olan boy boy karagöz aldım.önceleri inanmamıştım, uygulayınca ögrendim ki balık deniz anası yiyor. hemde sadece sivriburun karagöz yiyor, başka hiç bir balık vurmuyor bile. inanması zor ama bi deneyin derim. deniz anaları bursa kıyılarına henüz gelmedi sayılarının artmasını bekliyorum, tekrar karagöz ziyafetleri çekeceğim. herkesin avı bol olsun...
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
Armutlu/Fıstıklı da gözümle gördüm. Sadece karagöz değil sargozlarda deniz anasını aralarına alıp deli gibi saldırıyorlardı. ve başka yemede gelmiyorlardı.ilginç bir durum...
Yorumları: 1,270
Konuları: 189
deniz analarına nasıl bir olta sistemi kullanıyorsunuz onların ne kadar yumuşak oldukları herkezce malum tarif ederseniz sevinirim.rastgele.
Yorumları: 25
Konuları: 4
bende arkadaşlardan duydum inanamadım ama doğruymuş bu sene beraber gidicez arkadaşlarla bakalım nasılmış
değerli arkadaşım
Tamam bu şekilde denizanalarının bazı balık türleri tarafından yem olarak kullanıldığını biliyoruz ama bu yemi oltaya nasıl takıyorsunuz nasıl bir takım kullanıyorsunuz bizim öğrenmek istediğimiz bunlar bu konuda bilginiz var ise paylaşın lütfen.
Yorumları: 30
Konuları: 3
harbıden cok ılgınc gecen sene bende duydum gıttık ama bız teke ıle aldık karagozu bu sene denıcem bende herkese bolsans
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
[color=red][font=Arial]bende karagöz çok tuttum fakat kaya kurdu kulanıyorum.deniz anasını hiç duymamıştım.:0525:arkadaşlar gibi bende merak ettim.tekniği nasıl takım nasıl bilelim ve deneyelim...şimdiden teşekkürler..rastgele
Yorumları: 118
Konuları: 6
selam arkadaşlar, karagözü deniz anasıyla avlarken şamandıralı takımlada dip oltasıylada albilirsiniz.eğer şamandıralı takımla avlanacaksanız kısa geniş ağızlı iğneyle ve hafif kurşunlu bir takım yapalım, yemimiz aşağıya süzülerek insin. balık yem henüz şamandıra dikilmeden zaten vurmaya başlıyor. marifet acele etmemekte bu hayvan çok ürkek, erken çekerseniz henüz yemi ağzınz tam almadığı için kaçıyor. deniz anasının mavi renli altından sarkan kısımlarını iri parça şeklinde iğnenize takın, birkaçkez geçirip iğnenizi gizleyin yoksa vurmuyor.birde yemi sıksık tazeleyin.
hadi hepize bol şans....
Yorumları: 941
Konuları: 69
Arkadaşlar maviş dediğimiz deniz analarının(medüz) sarkıt kısımlarını (pengül)kesesip oltaya takacaksınız oltada kalıyor meraklanmayın. karagöz buna bayılıyor. tabiki bir plastik eldiven kullanın medüzler yakar......
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
Valla buna yok artık diyeceğim. Denizdeki bukadar çok deniz anasıyla karagöz patlaması olması lazımdı.
One ya jöle gibi birşey oltaya nasıl takılacak.