Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Çinekopları-23
Selam,

Bugün 06.30 gibi boğazdaydım. İlk olarak rapala denedim fakat sonuç alamadım. Daha sonra istavrit çaparimi taktım. istavritte saat 08.00 a kadar oldukça seyrekti. Daha sonra güneşin kendini göstermesiyle istavritte başladı. Yanlız işin garip yanı balık açıkta olması gerekirken yakınlardan geliyordu. Hemde iri iri. Bu işte bir gariplik vardı. Tekrar rapalamı taktım ve yolladım açığa. Birkaç kere denemeden sonra bir çinekopu kandırabildim. Sonra tekrar yarım saat boşa atıp çektikten sonra tekrar çapariye döndüm ve 2 kg. kadar istavrit tuttum öğlene kadar. Öğlen bukadar istavrit yeter diyip kalabalıktan biraz ayrılıp yemli çinekopa döndüm. Bu andan itibaren işler değişti.

19 yıllık amatör balıkçılık geçmişimde bir ilk gerçekleşiyordu. 02 Şubat ve at-çek yemli çinekop....Siyirdim

Daha oltanın boşluğunu almadan çinekop oltanın üzerindeydi. Acaba şansamı diyip tekrar yemleyip yolladım. ve 2 dakika geçmeden balık tekrar üzerinde.

Durum biraz geçte olsa anlaşılmıştı. Sabahtan beri rapala, çapari yemeyen çinekop yemliye anında atlıyordu. Birazdan yanım panayır yerine dönecekti. Hızlı hızlı çalışıp 5 balığı livara yolladım ve tahmin ettiğim gibi oldu. çinekopu görenler yavaş yavaş yanıma gelmeye başladılar. Allahtan gelenler işi bildikleri için pek dolaşma olmadan keyifli avcılık akşama kadar devam etti. Saat 17.00 gibi balık kesti. Akşamada yapar diye tahmin ediyordum ama olmadı. Trafiğe kalmamak için 19.00 a kadar kaldım ve dönüşe geçtim. Çok zevkli, bereketli bir gündü. Balık sanıyorum 1 hafta esen lodosun etkisiyle marmaradan tekrar boğaza girdi. çünkü dünde yemli av vermiş. Livarımda 1.5 kg. istavrit, 23 parça çinekop-sarıkanat vardı. Sarıkanatlar 140 gr. lık has sarıkanat.
Yem: canlı istavrit
140 gr. kurşun
İstavrit çaparisi ve mantarlı çinekop takımı
ÖNEMLİ NOT: BU SENE BU ÇİNEKOP BİTMEZ!!!SmileSmile

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
oyoy valla kudurdum burda bitmez bu çinekop valla bitmez Big GrinBig GrinBig Grin
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
birol bugun bende bogazdaydıım yanımdaki arkadaşa yarım istavrit geldi sadece kafa kalmıştı öhhh dedim hemen rapalaya dondum ama nafile bana denk gelmedi ama bende tavalıgımı aldım geldim senin av güzel olmuş tebrikler.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
SANA helal olsun birol..çok kısmetlisin,balığı bulmuşsun yine..kıskanmamak elde değil..yemli yağacağını bende hisettmiştim...ve gidersemde yemli atarım..tebrikler kardeşim..saygılar..rastgele..AlkisAlkisAlkis
Seerf
Bul
tomy77 yazdı:oyoy valla kudurdum burda bitmez bu çinekop valla bitmez Big GrinBig GrinBig Grin

Evet Osman. Birkaç gün kessede tekrar başlar. Artık son diyemiyorum çünkü artık tahminler tutmuyor. Çinekop kafasına göre takılıyor.Happy
Darısı mayısta sizin başınıza. Eminim bu balık çıkışta sizin oralardada yapacak.
Bul
Tropheus yazdı:birol bugun bende bogazdaydıım yanımdaki arkadaşa yarım istavrit geldi sadece kafa kalmıştı öhhh dedim hemen rapalaya dondum ama nafile bana denk gelmedi ama bende tavalıgımı aldım geldim senin av güzel olmuş tebrikler.

Sağol Sedat. Yemli atsaydın alırdın balığı. rapala yemedi bugün. ama istavritin derisine bile saldırdı.
Bul
balikoltasi yazdı:Evet Osman. Birkaç gün kessede tekrar başlar. Artık son diyemiyorum çünkü artık tahminler tutmuyor. Çinekop kafasına göre takılıyor.Happy
Darısı mayısta sizin başınıza. Eminim bu balık çıkışta sizin oralardada yapacak.

abi ağzından bal damlıyor bu irilikte balık yapsa deymeyin keyfime en zevklisi olur bu olur heralde spinle sarıkanat çinekop Big GrinBig Grin ama acil1-11 gramlı kamış almam (biraz zor bulucam ama) lazım Big Grin
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
BALIK and OZAN yazdı:SANA helal olsun birol..çok kısmetlisin,balığı bulmuşsun yine..kıskanmamak elde değil..yemli yağacağını bende hisettmiştim...ve gidersemde yemli atarım..tebrikler kardeşim..saygılar..rastgele..AlkisAlkisAlkis

Teşekkürler Ozan. Dünde yemli yapmış. Bugünde yaptı. ama ben biraz geç uyandım. sabah 9 da atsaydım en az 10-15 tane daha gelirdi. nerden bileyim rapalaya dokunmayan balık yemli istiyor.Hadiordan
Bul
yaw diyecek söz yok birol haftada 3-4 gün balık yiyiyorsun kesin Seerf bereketli ve afiyet olsun çıtır istavrit ve sarıkanatları toplamışsın yine Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
tomy77 yazdı:abi ağzından bal damlıyor bu irilikte balık yapsa deymeyin keyfime en zevklisi olur bu olur heralde spinle sarıkanat çinekop Big GrinBig Grin ama acil1-11 gramlı kamış almam (biraz zor bulucam ama) lazım Big Grin

1-11 mi???? naptın OsmanSiyirdimBobo
Ben 3-12 gr.lık dam (fz)effzett spin 2.15 mt. kullanıyorum. atış performansı çok iyi ve çok keyifli.. pins minnowlar çok rahat atılıyor.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,764 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,490 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,659 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,121 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 2,895 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 4,167 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 7,027 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,383 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  akşamın çinekopları ve eşkinası dede 30 4,371 04-10-2009, 15:26
Son Yorum: harun77
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 7,134 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi