Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selam
Amatör ruhla balık avlayan birsi olarak, uzunca bir süredir üye olduğum ve yazı yazmadığım bu foruma, yazı yazmak şimdi kısmet oldu. Akdeniz'de, İskenderun, Dörtyol (Hatay) körfezinde, özellikle iskele avcılığında epeyce tecrübe edindim.Ayrıca sahilden çeşitli tekniklerle balık avladım.

Balık avında amatör ruh çok önemlidir.Balık avlarken bu ruhu hiçbir zaman kaybetmemek gerekir.Saatlerce balık avlayan (hiç yakalayamasa bile) ve bundan sıkılmayan,zamanın nasıl geçtiğini bilmeyen ve hatta çok çabuk geçtiği için zamana kızan bir insan, o ruhu yakalamış demektir.

Özellikle Kofana (lüferin büyüğü) lüfer,levrek ve zengin Akdeniz balıklarını, pek çok yöntem deneyerek avlama imkanına sahip oldum.Ayağımın karada olmasını istediğim için tekne avcılığına pek sıcak bakmadım.Tekneyle balık avcılığına garip bir hisle hep uzak durdum.Yani ol verip ilgimi çekmedi. Kim bilir bir gün tekneyle de avlanmaya çıkarım.

Ayrıca tatlı su balık avında da hatırı sayılır tecrübelerim oldu.Serpme ve oltayla tatlı sularda balık avladım. Mesela ağustos ayında yengeçlerin kabuk yenilediğini ve o kocaman yengeçlerin sap sarı ve şeffaf bir görüntüye büründüğünü, bu lezzetli yeme, yılan balığı ve sazanın bayıldığını tesadüfen öğrendim. Bu öğrenmem neticesinde de onlarca balık yakaladım.

Şu an ise uzaklarda, çok uzaklarda Ardahan’dayım. Bir balık meraklısı gittiği her hangi bir yerde, o yerin balık potansiyelini araştırır. Akar su kaynaklarının bu bölgemizde bol olması, küçük göletlerin bulunması, o amatör ruhun körelmesine izin vermedi. Tatlı suda henüz yakalayamadığım Kırmızı benekli Alabalığı burada yakalamak şansına eriştim. Asil bir görüntüsü olan bu balığın pek çok deniz bağlından daha lezzetli olduğuna şahit oldum.

Evet dostlar, yazım biraz uzun oldu. Umarım buradan hep güzel şeyleri paylaşırız. İçimizdeki o amatör ruhu hiç bir zaman kaybetmeyiz.

Rast gele…

Ahmet BİLGİN
Kofana avcısı
aramıza hoş geldiniz. paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz. size de rastgelsin.
[SIGPIC][/SIGPIC]
önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
Bul
Tekrardan aramıza hoşgeldiniz katılımlarınız ve paylaşımlarınız daimi olsun birdaha uzun süre ayrı kalmazsınız umarım. Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Ahmet,aramıza yeniden hoşgeldin.Paylaşımın daim olması dileğimle,rasgeleAlkis
Bornova - izmir
Bul
aramıza ve sitemize hoşgeldiniz.
Bul
Sevgili arkadaşım, bu yazıların ilk mesajında olması ve bu kadar beklemene bir anlam veremedim, Bu siteye giriş tarihin ve üye numaran bana 5 basar fakat bu kadar uzun süre buralara mesaj yazmamana ve rapor yollamamana ben şahsen üzüldüm, bundan sonra inşallah bizleri yazılarından ve raporlarından mahrum bırakmassın diyerek hernekadar benden eski bir üye olsanda HOŞGELDİNİZ diyorum...

İnşallah keyifli paylaşımlar dahilinde birlikte oluruz..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Arkadaşlar güzel temennileriniz için teşekkürler.Evet haklısınız eski bir üyeyim ancak bir mesaj bile göndermemişim.Buna bir çeşit ihmallik diyebilirsiniz. Önümüzdeki baharla birlikte başlayacaka alabalık sezonunda inşallah güzel kareler paylaşırız.
Kofana avcısı
Ahmet benden cok-cok eskibir uyesin...ben hosgeldin deme hakkina sahip degilim,tanistigimiza memnun oldumSeerfiyi paylasimlar
Bul
Aramıza hoş geldin. İyi paylaşımlar dilerim.Alkis
ARKADAŞLIK ; BİR ÖMRE BEDEL SEVGİNİN GETİRDİĞİ KARDEŞLİKTİR.
A Rh (+)
Bul
Aramıza hoşgeldiniz,keyifli paylaşımlar dilerim..
Uzunca yıllar evvel Ardahan Damal'da Ilgar dağı eteklerinden gelen dere çok iyi alabalık yapardı.Şimdilerde nasıl bilmiyorum.(Damal 10 uncu Hd.taburunda idim)
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herkese selam uerol67 21 1,398 23-09-2016, 10:43
Son Yorum: uerol67
  selam ve yardım talebi... haseremarket 20 3,601 18-09-2015, 07:55
Son Yorum: maceratorr
  selam karareis 14 1,826 06-04-2015, 20:31
Son Yorum: karareis
  Dostlara Selam. HK-18 22 4,986 24-08-2014, 02:32
Son Yorum: HK-18
  Trakyadan selam getirdim :D deniz bayraktar 19 2,439 27-06-2014, 23:48