Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Çinekopları-29
Selam
Bugün uzun zamandır aklımda olan ve birtürlü cesaret edemediğim Üsküdar avımı gerçekleştirdim. Harun abi de gidecem diyince malzemelerimi hazırladım ve sabah 07.15 de av yerinde oldum. Kamışı açıp 150 gr. kurşun ve ucuz spider rapalalardan birini takıp yolladım açığa. Dibe indim ve daha 2 tur sarmamla takım dipteki ilişkene takıldı ve koptu. Eyvah korktuğum başıma geldi diye düşünüp boş takımı sardım.
Bazen sebepsiz yere bile dibe takılır demişlerdi; doğru çıktı.
Hemen naylon misina sarılı kafayı çıkardım ve örgü misinalı kafayı taktım. Tekrar takım bağladım ve yine açığa yolladım. Busefer tedbirli davranıp dibi bulur bulmaz kurşunu havalandırıp seri bir şekilde sarmaya başladım ve oltamın ağırlaşmasıyla bir oh çekip balığı sorunsuz bir şekilde kıyıya aldım.
Bundan sonraki atışlarımda hiç dibe takma sorunu yaşamadım ve avın zevkini çıkardım. Balık sabah saatlerinde güzeldi , öğlene doğru azalmaya başladı ve aralıklı olarak yaptı. 14.00 gibi bukadar yeterli daha fazla zayiat vermeyelim dedim ve dönüşe geçtim.
Bugün Üsküdarda avlanmanın nedemek olduğunu da anlamış oldum. En az 150 gr. kurşunla 100 metre atmadan balık almak hayal. Avlananlar ise İstanbulun sayılı ileri atış ustası balıkçıları. .Attıkları mesafeler en az 110 metre. Benim içinde orada avlanmak çok önemliydi ve alnımın akıyla çıktım o ustaların arasındanSmile
Harun Abi de herzamanki gibi güzel balık aldı.

Takımlar:
Lineaeffe Extreme Cast 4.40 kamış
Shimano Spin Power makine
Berkley Fireline Crystal 0.20 mm. örgü misina
150 gr. kurşun
Spider ve Strike Pro 5 cm. siyah ve mavi sırtlı rapalalar.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Birol gozun aydin,cinekoplarin ile bulusmussun,tebrikler..o rapalanin benzeri ile sinagrit alidigim var...bereketli ve afiyet olsunSeerf
Bul
maşallah maşallah eline sağlık güzel bir gün geçirmişsin Alkis süper görünüyorlar.
Bul
bereketli ve afiyet olsun birol Seerf Sende o ustalardansın zaten hiç boşun yok her yerde alıyorsun balığı Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Birol tebrikler, balıklar harika, afiyet olsun.
Bul
bereketli olsun arkadaşım güzel av olmuş tebrikler...çinekoplarda iyimiş maşallah afiyet bal şeker olsun...AlkisSeerfAlkis
HERKEZİN OLTASINA GÖNLÜNDEKİ EN BÜYÜK BALIK GELSİN RASTGELSİN....
Bul
Albatros-gr yazdı:Birol gozun aydin,cinekoplarin ile bulusmussun,tebrikler..o rapalanin benzeri ile sinagrit alidigim var...bereketli ve afiyet olsunSeerf
Teşekkürler Faruk Bey. Evet 12 günlük bir ayrılıktan sonra zor da olsa sonunda kavuştum çinekoplarıma.
dincobey yazdı:maşallah maşallah eline sağlık güzel bir gün geçirmişsin Alkis süper görünüyorlar.
Teşekkürler.
fish or die yazdı:bereketli ve afiyet olsun birol Seerf Sende o ustalardansın zaten hiç boşun yok her yerde alıyorsun balığı Alkis
Teşekkürler Murat.
murkican yazdı:Birol tebrikler, balıklar harika, afiyet olsun.
Teşekkürler Murat Bey.
kaya yazdı:bereketli olsun arkadaşım güzel av olmuş tebrikler...çinekoplarda iyimiş maşallah afiyet bal şeker olsun...AlkisSeerfAlkis
Teşekkürler Kaya Bey.
Rastgele.
Bul
birol tebrikler muratın dediğigibi seninde o ustalardan farkın yok
çinekopların maşallahı var afiyet olsun rast gele
pardon yanında ustaların ustası varmış harun
onlara yeterde artar.AlkisSeerf
Bul
bucalıfikret yazdı:birol tebrikler muratın dediğigibi seninde o ustalardan farkın yok
çinekopların maşallahı var afiyet olsun rast gele
pardon yanında ustaların ustası varmış harun
onlara yeterde artar.AlkisSeerf

Teşekkürler Fikret Bey. Boğazda Üsküdar diğer avlandığım hiçbiryere benzemiyor. Bugün bunu anlamış oldum.Wink
Bul
maşşallah bereketli olmuşş av güzell ii bir gün geçirmişsin bellii Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,829 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,573 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,715 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,168 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 2,973 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 4,254 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 7,136 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,494 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  akşamın çinekopları ve eşkinası dede 30 4,480 04-10-2009, 15:26
Son Yorum: harun77
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 7,358 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi