Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dünyanın en büyük deniz akvaryumları
1- Georgia Akvaryum, ABD: 500 farklı türden 120 binden fazla deniz canlısını barındıran akvaryum dünyanın en büyüğü. Akvaryumun su hacmi 24 milyon litre. Çok özel şartlar altında yaşayabilen türler arasında yer alan balina köpek balığını barından çok nadir akvaryumlardan biri.

alıntı.alem.de

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
02- Dubai Mall Aquarium, BAE: Akvaryum, dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan 20 milyar dolarlık Burj Dubai kompleksinin bir parçası. AVM'nin tam ortasında bulunan akvaryum 10 milyon litrelik kapasitesiyle dev bir tanka sahip.
33 binden fazla hayvan bulunuyor. Akvaryum, dünyanın en büyük akrilik paneline sahip olduğundan Guinness Rekorlar kitabına girdi.

Bul
03- Okinawa Churaumi Akvaryumu, Japonya: 7 bin 500 metreküp su alıyor. Burada kullanılan 22,5 metre genişliğinde 8.2 metre yüksekliğindeki cam, 7 parça halinde üretilip sonradan birleştirildi. Herbiri 60 cm kalınlığında olan bu tabakalar pürüzsüz. Birleşme yerlerinde kullanılan özel karışım sayesinde şeffaflık elde edilip çok geniş bir görüş alanı sağlanmış.Akvaryumun bakımı suyu boşaltmadan yapılıyor. Güneş ışığının etkisinin yok olmaması için geliştirilen düzenekle tankın içine girmekte olan suyun ışık alması sağlanıyor.

Bul
04- L'Oceanogràfic, İspanya: 45 bin'den fazla deniz canlısının barındığı L'Oceanogràfic, Avrupa'nın en büyüğü.

Bul
Rüya aleminde gibi76
Bul
daha istanbuldakini bile görmedim.kaldıki bunlar.sağol nurancım sen yetiştin bari birazcık içimiz açıldı.Alkis
Bul
yycolak yazdı:daha istanbuldakini bile görmedim.kaldıki bunlar.sağol nurancım sen yetiştin bari birazcık içimiz açıldı.Alkis

yalçın ağbi öyle deme burda ne ustalar var iç açacak ben nacizhane araştırdıklarımı,ilginç olanları paylaşıyorum sadece valla bak alınacaklar biz içinimi karartıyoruz diye haberin olsun;zaten levrekçi arkadaşımdan yakında bana özel bir köşe açmasını isteceğim gibime geliyor daha kendisine sunmadım amaGulumse
Bul
sirenia yazdı:yalçın ağbi öyle deme burda ne ustalar var iç açacak ben nacizhane araştırdıklarımı,ilginç olanları paylaşıyorum sadece valla bak alınacaklar biz içinimi karartıyoruz diye haberin olsun;zaten levrekçi arkadaşımdan yakında bana özel bir köşe açmasını isteceğim gibime geliyor daha kendisine sunmadım amaGulumse

neden olmasın.ama unutulabilir belki.böyle sürekli gündem değişiyor sıkılmadan takip edebiliyoruz.bizleri bilirsin,deniz ve balık oldumu içimiz otomatik olarak açılıyor zaten.WinkAlkisSiyirdim
Bul
lütfen alıntı yerini tam olarak yazınız.teşekkürler.
Bul
Dubaidekini bizzat gördüm. gerçekten muazzam birşey. anlatılmaz yaşanır diyorum sadece.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  KaRaDeNiZ En sevdiğim deniz :) MaVrUşGiL 18 2,948 14-11-2011, 16:50
Son Yorum: nihatkr
  Deniz kizlari-esfaneler 1 sirenia 7 2,253 08-10-2011, 20:27
Son Yorum: araphüso26
  Deniz kizlari-efsaneler2 sirenia 2 3,033 08-10-2011, 14:50
Son Yorum: yycolak
  deniz yıldızı yalova tatar 8 2,063 10-12-2010, 11:35
Son Yorum: yycolak
  BÜyÜk patron erdek'te...!!!! bucalıfikret 5 1,847 17-05-2010, 11:30
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  BÜyÜk reİs anisina fish or die 24 4,441 10-02-2010, 21:01
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  Büyük kalamarcı Orhan Abi Bahadır Sarıca 41 6,745 26-06-2009, 22:32
Son Yorum: doktor
  Sizlerle paylaşmak istediğim 2 büyük sevincim var alperburdur 41 5,726 11-06-2009, 09:49
Son Yorum: fish or die
  Marmarada deniz anası eşref sürek 19 3,480 19-05-2009, 23:12
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  büyük balık yalova tatar 136 13,694 18-01-2009, 13:31
Son Yorum: alperburdur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi