1- Georgia Akvaryum, ABD: 500 farklı türden 120 binden fazla deniz canlısını barındıran akvaryum dünyanın en büyüğü. Akvaryumun su hacmi 24 milyon litre. Çok özel şartlar altında yaşayabilen türler arasında yer alan balina köpek balığını barından çok nadir akvaryumlardan biri.
alıntı.alem.de
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
02- Dubai Mall Aquarium, BAE: Akvaryum, dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan 20 milyar dolarlık Burj Dubai kompleksinin bir parçası. AVM'nin tam ortasında bulunan akvaryum 10 milyon litrelik kapasitesiyle dev bir tanka sahip.
33 binden fazla hayvan bulunuyor. Akvaryum, dünyanın en büyük akrilik paneline sahip olduğundan Guinness Rekorlar kitabına girdi.
03- Okinawa Churaumi Akvaryumu, Japonya: 7 bin 500 metreküp su alıyor. Burada kullanılan 22,5 metre genişliğinde 8.2 metre yüksekliğindeki cam, 7 parça halinde üretilip sonradan birleştirildi. Herbiri 60 cm kalınlığında olan bu tabakalar pürüzsüz. Birleşme yerlerinde kullanılan özel karışım sayesinde şeffaflık elde edilip çok geniş bir görüş alanı sağlanmış.Akvaryumun bakımı suyu boşaltmadan yapılıyor. Güneş ışığının etkisinin yok olmaması için geliştirilen düzenekle tankın içine girmekte olan suyun ışık alması sağlanıyor.
yycolak yazdı:daha istanbuldakini bile görmedim.kaldıki bunlar.sağol nurancım sen yetiştin bari birazcık içimiz açıldı.
yalçın ağbi öyle deme burda ne ustalar var iç açacak ben nacizhane araştırdıklarımı,ilginç olanları paylaşıyorum sadece valla bak alınacaklar biz içinimi karartıyoruz diye haberin olsun;zaten levrekçi arkadaşımdan yakında bana özel bir köşe açmasını isteceğim gibime geliyor daha kendisine sunmadım ama
sirenia yazdı:yalçın ağbi öyle deme burda ne ustalar var iç açacak ben nacizhane araştırdıklarımı,ilginç olanları paylaşıyorum sadece valla bak alınacaklar biz içinimi karartıyoruz diye haberin olsun;zaten levrekçi arkadaşımdan yakında bana özel bir köşe açmasını isteceğim gibime geliyor daha kendisine sunmadım ama
neden olmasın.ama unutulabilir belki.böyle sürekli gündem değişiyor sıkılmadan takip edebiliyoruz.bizleri bilirsin,deniz ve balık oldumu içimiz otomatik olarak açılıyor zaten.