Yorumları: 1,081
Konuları: 43
kendi yöntemimi paylaşmak istedim
öncelikle makinayı dikkatlice sökün dişli ve rulman aralarına girmiş olan toz ve kirleri uzaklaştırmak için piyasada pas sökücü adı ile satılan sprey ile temizleyin kirin spreyden çıkan çok ince yağ ile süzülüp akmasını sağlayın daha sonra gres ile dişli ve rulman araları dolacak şekilde gresi parmak ucu ile rulman bilye aralarına girmesini sağlayın ben böyle yapıyorum makinalar halen şırıl şırıl çalışıyor
Dalış Eğitmeni
Yorumları: 3,046
Konuları: 26
makinaya bakarsan oda sana bakar.ihmal etmemek lazım.
Yorumları: 649
Konuları: 57
Geçen sene taşınma sırasında oltaların yıllık temizliğini yapmadan depoya kaldırmak durrumunda kalmıştım.
Maalesef bakımları bu zamana kadar kaldı.
Sizlerden aldığım bilgiler ışığında makinalarımın bakımını yapacağım bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara teşekkür ederim
BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR
Tırıvırıya HAYIR
Hakan / 1977 / Amasya
Bilgi Paylaşıldıkça Güzeldir!
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Guray,bu konuda pek bilgim yok...arkadaslar bakiyorum yeterince yardimci olmuslar
bana kolaygelsin demek dusuyor
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
ben makineleri hiç bakım yapmıyom ama daha tık demeden harıl harıl çalışıyolar maşallah
Yorumları: 7,271
Konuları: 96
Makinalarımın içine çok kez sökmüş ve bazen de küçük onarımlarını yapmışımdır.İlk defa makinayı açacak olanlar önce uygun tornavida(genellikle yıldız oluyor)ve kargaburnunu hazır bulundurmalılar.Eğer vidaların baş kısımlarını bozarsanız tekrar açmakta zorluk çekersiniz.Açtıktan sonra helis dişli mekanizması ve altında kalan boydan boya hareketli bir mil karşımıza çıkar.Düşen, çıkan malzemelerin yerini ve sırasını şaşırmamak önemli.Bu iç kısımda toz-pas v.b şeyleri bir pas sökücü veya benzinle temizlemek daha sonra da beyaz gres yada bildiğimiz gres ile dişli mekanizmasını yağlamak en ekonomik
bakım yöntemidir.Ayrıca kafayı çıkarıp içerdeki somunu gevşetip gövdeye bağlantı yerini de temizlemek gerekebilir.Yalnız bazı makinalarda burada karışık bir montaj bulunur.Parça sırasına dikkat etmek çok önemlidir.Makinayı kapattıktan sonra önce yumuşak bir bezle silip sonra herhangi bir parlatıcı veya uygun deterjanla(gövdenin malzemesine göre değişir) silebiliriz.
Önemli olan bir husus ise makinaları sahilde kum üstüne bırakmamak gerekir.Kumdan korumamız gerekiyor. Rastgele
Yorumları: 289
Konuları: 14
balıktan her gelıste makıneyı ve kamısı guzelce yıkıyorum kuruladıktan sonra kılıfına koyup kaldırıyorum.
mesela oltayı alalı 1 ay oldu ılk defa dun yagladım.makınenın tamamen ıcını cıkartamıyorum ama kafasını cıkarttım,adı ney bılmıyorum ama mısıneyı sarmak ıcın cevırdıgımız kol varya onu cıkarttım.ıcını guzelce makıne yagı ıle yagladım.
oynar bolgelerın hepsıne yag damlattım.
tabı makıneyı maglarken altına eskı,kuru bı bez koymustum.halıyle makıneyı yaglarken bezın ustune yag damlıyor.bezın yaglı kısmıyla da once makınenın dışını sıldım sonra da kamısın porselenlerının ıcını,demırlerını güzeeeelce sıldım.hem makıne hem kamıs pırıl pırıl oldu.
tabı sızler gıbı makınenın ıcını acmayı denemedım ılerde onu da yaparım ınş.
bu arada yagmala ıslemını enjektörle yaptım.
eczaneden aldıgım enjektorun ıcıne yag cektım o sekılde yagladım gayet kolay ve temız ıs oldu.
Yorumları: 166
Konuları: 2
musty34 yazdı:balıktan her gelıste makıneyı ve kamısı guzelce yıkıyorum kuruladıktan sonra kılıfına koyup kaldırıyorum.
mesela oltayı alalı 1 ay oldu ılk defa dun yagladım.makınenın tamamen ıcını cıkartamıyorum ama kafasını cıkarttım,adı ney bılmıyorum ama mısıneyı sarmak ıcın cevırdıgımız kol varya onu cıkarttım.ıcını guzelce makıne yagı ıle yagladım.
oynar bolgelerın hepsıne yag damlattım.
tabı makıneyı maglarken altına eskı,kuru bı bez koymustum.halıyle makıneyı yaglarken bezın ustune yag damlıyor.bezın yaglı kısmıyla da once makınenın dışını sıldım sonra da kamısın porselenlerının ıcını,demırlerını güzeeeelce sıldım.hem makıne hem kamıs pırıl pırıl oldu.
tabı sızler gıbı makınenın ıcını acmayı denemedım ılerde onu da yaparım ınş.
bu arada yagmala ıslemını enjektörle yaptım.
eczaneden aldıgım enjektorun ıcıne yag cektım o sekılde yagladım gayet kolay ve temız ıs oldu.
Benim oltanın bakımlarınıda sen yapıyorsun kuzen

Yorumları: 2
Konuları: 0
22-06-2010, 15:54
(Son Düzenleme: 22-06-2010, 16:05, Düzenleyen: Lakerda.)
selam arkadaşlar ben geçen ay ............... Shimano Cardiff 400A çıkrık Makina aldım böle bi rahat kulanım wa kalite saglamlık olamaz kargoyla 3 gün içinde geldı sizde tawsiye ederim arkdaslar ................ teşküerler..
............
............
............
Reklam amaçlı link vermek forum kurallarına aykırıdır
Lütfen forum kuralalarını okuyunuz..Makina bakımı konusunda marka tavsiyesinin ne alakası var..
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=334