Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yeni trafik kanunu
erden abi teşekkürler paylaşım için. Allah göstermesin kazasız belasız günler.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
erden abi böyle kritik konulara bayılıyorum.ne öğrenirsek kârdır.teşekkür ediyorum.ve ekleme yapmak istiyorum.
bu olay tüm hastaneler için geçerlimi dir.bende çelişkiye düştüm.Bu konuda ben bakanlıktan bilgi alarım.ama aşağıdaki olayda en son örneğini adanada haberlerde izlemişsinizdir.
baba oğul bir kazada bayağı bir yanıyorlar.olay kısaca şöyle idi.

Tüpgaz patlaması sonucu yanan hastaları bekleten Adanadaki tıp merkezi kapatıldı 17 Nisan 2008
Adana'da, tüp patlaması sonucu çıkan yangında vücutları yanan 1'i çocuk 2 kişiye yapılan ilk tedavinin ücretini alamadığı için uygun bir hastaneye sevkinde gecikmeye neden olduğu öne sürülen özel tıp merkezi hakkında kapatma cezası verildi.

Bakanın açıklamaları ;

"Adana'da özel bir tıp merkezi, bir hastane değil. Aile telaş içerisinde öncelikle yakın olduğu bir merkeze ulaşmak istemiş. Burada ki standart prosedür şudur; bu merkez hastaya ilk müdahaleyi yapmalı eğer kendisi tedaviyi devam ettiremeyeceğini düşünürse o merkezin sorumluluğundadır ve hastayı tedavi edilecek yere nakletmelidir. Malesef şöyle bir yanlışlık yapılmıştır. Vatandaşı nakletmek için ambulans parası istenmiş. Bu istem kesinlikle istenmemesi gereken bir şey. Ayrıca faturalarla da ilgili sıkıntı var. Telaş içinde aileden bir takım talepler de bulunulmuş. Aile bu sefer 112 acil servisi arayıp 112 oraya intikal etmiş ve yaralının tedavisi hastanede devam ettirilmeye başlanmış. Bu tıp merkezi ile ilgili olarak il müdürlüğümüz derhal bir soruşturma başlattı ve burası için bir kapatma cezası uygulandı. Ayrıca sosyal güvenlik kurumu ile de bu konuyu görüşeceğiz.Vatandaşa 'Para vereceksin, bende senin acil hizmetini göreceğim hatta ambulans için para vereceksin.' şeklindeki uygulamalara kesinlikle hiç bir müsamahamız yok.Vatandaşımız böyle bir durumla karşılaştığında derhal ya bizim 112'mizi arasın ya da 184 numaralı iletişim hattımızı arasın.24 saat burayı arama imkanı var.
Erden abinin mesajına ek yapmak isterim kanunun ilgili yerini bende veriyorum.

Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi Karayollari
Trafik Doner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacaginin
belirtildigi rapora gore, vatandaslarin haklarini bilmedigi icin
sorunlar yasandigini ve hastanelerin bu kanundan bihabermis gibi
gozukup vatandastan para talep etmelerinin suc oldugu belirtildi.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Aşağıdaki linkte kanunun tamamını bulabilirsiniz.

http://www.tramer.org.tr/karayollari_kanunu.php

Konumuzla ilgili olarak ilgili kanunun fıkraları:

b) Sağlık Bakanlığı:

1- Karayollarından meydana gelen trafik kazaları ile ilgili ilk ve acil yardım hizmetlerini planlamak ve uygulamak,
2- Trafik kazalarında yaralananların en kısa zamanda sağlık hizmetlerinden istifadelerini temin etmek üzere, İçişleri Bakanlığının uygun görüşü de alınarak karayolları üzerinde ilk yardım istasyonları kurmak, bu istasyonlara gerekli personeli, araç ve gereci sağlamak,
3- Her ilde trafik kazaları için eğitilmiş sağlık personeli ile birlikte yeteri kadar ilk ve acil yardım ambulansı bulundurmak,
4- Bu Kanunla ve mevzuatla verilen trafikle ilgili diğer görevleri yapmak.
Üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, acil olarak kendilerine getirilen trafik kazası geçirmiş kişilere, Sağlık Bakanlığı tarifesini uygulamak suretiyle, vermiş oldukları hizmetlerin bedelinin tamamını yükümlü sigorta şirketlerinden tahsil ederler.
Sağlık Bakanlığı bu görevi yerine getirilmesi ile ilgili olarak; verilen hizmetlerin bedellerini yükümlü sigorta şirketlerinden tahsil etmek için Maliye Bakanlığının görüşünü alarak döner sermaye saymanlığı kurar. Bu amaçla döner sermaye saymanlığı tarafından tahsil edilen gelirin tamamı, bu Kanun ile Sağlık Bakanlığı'na verilen görevlerin yerine getirilmesinde kullanılır.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan harcamaların tamamı, Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye İşletmecisine 8 işgünü içinde yükümlü sigorta şirketlerince ödenir Sağlık Bakanlığı Trafik Hizmetleri Döner Sermaye İşletmesinin verdiği hizmetler için uygulayacağı fiyat tarifesi, Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu'nun da uygun görüşü alınarak Sağlık Bakanlığınca belirlenir. Sigorta şirketleri, zorunlu mali sorumluluk sigortası geçerli teminat limitleri ve şartları dahilinde ödemekle yükümlü bulundukları tutarı aşan kısmı için Garanti Fonuna başvurur. Buna ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığının görüşü alınarak Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanlıkça çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenir
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
bunu birde özel hastanede çalışanlar cevaplasın bilmiyorlarsa sorup ögrensinler yücel ozan özel hastanede çalışıyor onlar bi öğrenip bizlere bilgi verebilirler.
Bul
yücel ve ozanla konuştum olayı sordum onlarda gerekli yerlere sordular,
kaza olduğunda hangi hastaneye gidersen git bakılıyor ama özele gidince sadece ilk acil müdahale yapıldıktan sonra kazazede normal şartlara döndürüldüğünde devlet hastanesine sevk ediliyormuş.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni İşimiz hakkında fish or die 25 3,915 26-05-2015, 13:04
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Yeni oyuncaklarım :) Spin kamış ve makina MaVrUşGiL 25 4,593 31-10-2012, 09:34
Son Yorum: ANTALYALI07
  Her dalış yeni gezegen ALTAYLI 15 2,931 19-01-2010, 18:22
Son Yorum: ALTAYLI
  istanbul yeni kapının oluşumunu duymuşmuydunuz tepeli35 17 3,338 16-10-2009, 11:41
Son Yorum: tepeli35
  yeni tekne HIDIR 25 3,973 08-08-2009, 13:37
Son Yorum: Tropheus
  Yeni Teknemiz Uğur Getirsin FuRkAn * 38 5,714 04-07-2009, 18:16
Son Yorum: Krizoberill
  yeni kimliklerimiz yalova tatar 18 2,922 01-01-2009, 12:32
Son Yorum: levent2735
  yeni motor aldık yalova tatar 31 4,302 26-07-2008, 14:03
Son Yorum: zafer77
  yeni kamışlar araphüso26 37 5,374 08-05-2008, 16:51
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Yeni google'ımız hayırlı olsun :) Lapsetur 17 2,835 22-02-2008, 21:30