Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni sahteler hk.
Nihat ben sana sahtelerde renklerin farklarını denedin mi diye sormuştum.Orhan ustam ipek diye anladı...
Bul
aygroup yazdı:Evet Nihat...Siyirdim

Bunu ilk olarak bizim zeka küplerinden biri düşündüğünde çok gülmüştüm.Ama bir bedene ince misina ile 50-70 cm.aralıklı 4 tane köstek yap..Eğer dolaşırsa(motorlar arasında fark olabilir diye söylüyorum) köstekleri bedene üçlü fırdöndü ile bağla..Biz bu takımı kullanıyoruz.

Dört tane zargananın suda nasıl geldiğini gör ve hayret et...Köstekleri sıra ile arttır.Çünkü bilemediğim bir adetten sonra sorun oluyor...

Haa..Bir de benim zeki arkadaşım tekneden iki tane kısa anten çıkarıp ,onlara bağlayarak bu takımdan iki tane atıyor..Happy
deneyeceğim ahmet abi neden olmasın herşeyi denemekte fayda var.teşekkürler.
Bul
Ahmet bey,capariyi düşünmemişdim.Peki bu türden avlarda caparinin köstek boyu ve aralarındaki uzaklığı nasıl oluyorGulumse
Bornova - izmir
Bul
aygroup yazdı:Evet Nihat...Siyirdim

Bunu ilk olarak bizim zeka küplerinden biri düşündüğünde çok gülmüştüm.Ama bir bedene ince misina ile 50-70 cm.aralıklı 4 tane köstek yap..Eğer dolaşırsa(motorlar arasında fark olabilir diye söylüyorum) köstekleri bedene üçlü fırdöndü ile bağla..Biz bu takımı kullanıyoruz.

Dört tane zargananın suda nasıl geldiğini gör ve hayret et...Köstekleri sıra ile arttır.Çünkü bilemediğim bir adetten sonra sorun oluyor...

Haa..Bir de benim zeki arkadaşım tekneden iki tane kısa anten çıkarıp ,onlara bağlayarak bu takımdan iki tane atıyor..Happy
Ben soruyu soruncaya kadar cevap gelmişHappyteşekkürler Ahmet beyAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Ahmet bey,capariyi düşünmemişdim.Peki bu türden avlarda caparinin köstek boyu ve aralarındaki uzaklığı nasıl oluyorGulumse

Orhan Bey...

Kösteğe 30 cm diyelim..10 cm.de ipek.10 cm. de boşluk toplam 50 gibi aralıkla oluyor.
Ama zarganaya fazla vakit ayıramadığımız için çok da üzerinde durmadım. Çünkü zargana varsa lüfer ve palamut ta oluyor..

Zargananın boyunu uzun olarak düşündüğümüzde takımı daha uzun tutmakta mantıken fayda var.Yani ben birer metre gibi aralıkları denemek gerekir diye düşünüyorum.Nasıl olsa tekneden atılacak..Büyük zargana alttaki kösteğe ulaşırsa takım çalışmaz...Ona göre düşünmeli...
Bul
[quote=thunderbolt]Birol lüfer balığa kuyruktan asla dalmaz Nayirolamaz Kafa altı ve kuyruk üstü bölgeyi keser.Bu yüzden daha büyük bir sahtenin 40-50 cm.önüne bu yeni sahte ilave edilebilir.Çünkü lüfer balık kovalayan diğer balığın o anda hedefine kilitlendiğini bilir ve arkadakine mutlaka dalar.Tabi lüferin az ve nazlı olduğu zamanlar için bu bilgiler işe yarayabilir.Sonuçta sahte ile yapılan "büyük balık küçük balığı kovalıyor" ortamı lüferi acayip delirtir Happy .Kıskanç bir canavardır.Öndekine kendi kurallarına uymadan da dalabilir.Bu yüzden kesemeyeceği elektrikçilerin mühürlerde kullandığı çelik tel kullanmak daha mantıklı gibi.Yada çok ince braid ipler de olabilir .

Sözlerini araştırdım...

Kendi yakaladığım çinakoplarda çapariye takılan balığa da dediğin bölgelerden yani alt ortadan saldırıyorlardı..Diş izleri genelde karın altı veya anüs bölgesindeydi...

Ama orada yakalanan balığın yaydığı rutin dışı titreşimler saldırıya neden oluyordu..

Netice olarak tek olduğu müddetçe nereden dalarsa dalsın lüfer bu sahteyi küçük olduğu için komple yutar..

Ben bugün bir deneme yaptım..Aşağıda resimde olduğu gibi misinaya sıra ile birçok stoper taktım..Daha sonra bunları birbirini sıkmayacak ve misinayı dik tutmayacak kadar birbirine yapıştırdım.

Suda gelişi değişmedi..Bağlantı noktası da korumalı oldu..Lüferin dişi tam stoperlerin arasına gelmez ise sorun olmayacak demektir.

Şimdi problem stoperlerin rengi önemli olurmu sorusu...

Bir renk balığı kaçırır mı veya herhangi bir renk etkiyi artırır mı..

Acaba ne düşünürsünüz...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
stoper olabilir ahmet abi rengi şeffaf olan stoper varsa güzel olur ama siyahtada sorun olacağını sanmıyorum.tek sorun seninde yazdığın gibi dişler araya gelebilir yada kayıp araya girebilir.sonuçta lüferin misinaya gelmesi halini konuştuğumuza göre tedbir olarak bu yöntem uygulanabilinir.
Bul
hadi bakalım siz düşünün biz uygulayalım misinayı silikonla kaplasak olurmu acaba hani şu lavobo kenarlarına sürülendenSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
LeVrEkCi yazdı:stoper olabilir ahmet abi rengi şeffaf olan stoper varsa güzel olur ama siyahtada sorun olacağını sanmıyorum.tek sorun seninde yazdığın gibi dişler araya gelebilir yada kayıp araya girebilir.sonuçta lüferin misinaya gelmesi halini konuştuğumuza göre tedbir olarak bu yöntem uygulanabilinir.

Doğru bak ben renkli düşündüm ama şeffaf düşünmemiştim...En azından risk olmaz..Bir de stoperlerin de iç çap ölçüsü değişiyor..Yani çok sıkı geçen ve misinada kaymayacak olanı bulmak mümkün..

Kabloyu denedim..Beni tatmin etmedi...Aksiyonu bozuyor gibi geldi bana..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni çantam. Tropheus 52 8,959 03-11-2014, 09:21
Son Yorum: yaser2sultan
  Yeni Sahteler mertparlak 22 4,076 22-11-2012, 17:24
Son Yorum: mertparlak
  yeni rapala ve kaşıklarım nasıllar :))) fish or die 24 4,381 25-10-2012, 00:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Yeni rapalalarım... Zıpkıncı 20 3,799 13-04-2012, 11:53
Son Yorum: Zıpkıncı
  Sahteler nihatkr 16 3,252 03-12-2011, 11:48
Son Yorum: ANTALYALI07
  yeni rapalalarım... LeVrEkCi 22 5,681 22-07-2011, 19:01
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Kolleksiyonumun yeni üyesi :) blue_zaire 36 7,818 16-05-2011, 09:44
Son Yorum: bucalı
  İlginç Sahteler Bahadır Sarıca 18 5,008 06-02-2011, 16:57
Son Yorum: ALTAYLI
  Yeni rapalam... Goktug 33 5,909 24-05-2010, 19:21