02-12-2011, 11:22
Merhaba Arkadaşlar
Ben gene hamsiden vazgeçemedim ve karadenizin yöresel tariflerinden biri olan Hamsili ekmeği sizlerle paylaşmak istedim.Bu tarif annemden,bir yerden alıntı değildir,aslında annem göz kararı diye ölçü veriyor ama ben sizlere ölçü olarak yazdım.Artık yanına ne yaparsanız yapın afiyet olsun...
Malzemeler
1 kase tuzlanmış hamsi (taze ama az tuzlanmış)
1 kase taze soğan
1 kase doğranmış maydanoz
1 avuç taze nane
1 demet doğranmış pazı
1 adet kuru soğan
2 bardak mısır unu
yarım bardak un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırın.Karışım fazla katı gelirse azar azar su ekleyin.Karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın.(İsterseniz tepsinin altına yağlı kağıt kullanırsanız yapışmasını engellersiniz.)Eğer kalın olsun isterseniz biraz daha küçük bir fırın kabı kullanabilirsiniz.(ne kadar kalın olursa içinin pişmesi o kadar uzun sürer.)170C’ de pişirin.
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN
Ben gene hamsiden vazgeçemedim ve karadenizin yöresel tariflerinden biri olan Hamsili ekmeği sizlerle paylaşmak istedim.Bu tarif annemden,bir yerden alıntı değildir,aslında annem göz kararı diye ölçü veriyor ama ben sizlere ölçü olarak yazdım.Artık yanına ne yaparsanız yapın afiyet olsun...

Malzemeler
1 kase tuzlanmış hamsi (taze ama az tuzlanmış)
1 kase taze soğan
1 kase doğranmış maydanoz
1 avuç taze nane
1 demet doğranmış pazı
1 adet kuru soğan
2 bardak mısır unu
yarım bardak un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırın.Karışım fazla katı gelirse azar azar su ekleyin.Karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın.(İsterseniz tepsinin altına yağlı kağıt kullanırsanız yapışmasını engellersiniz.)Eğer kalın olsun isterseniz biraz daha küçük bir fırın kabı kullanabilirsiniz.(ne kadar kalın olursa içinin pişmesi o kadar uzun sürer.)170C’ de pişirin.
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN

Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….