26-03-2012, 18:15
IZGARA SOMON
Izgara somon, sotelenmiş taze otlu mantarlar ve taze otlu Akdeniz yeşillikleri
Kullanılan Malzemeler:
150 gr somon
5 gr mavi haşhaş
20 gr maskolin
40 gr aysberg
5 gr taze otlar( maydanoz , dere otu ,taze soğan, salatalık kabuğu, nane)
1 gr maydanoz yağı
100 Gr Mantar
5Gr (2 Diş) Sarımsak
10 Gr (2 Adet) Taze Soğan
1 Gr (1/4 çay Kaşığı) Tuz
1 Gr (1/2 Çay Kaşığı) Karabiber
1 Gr (1/2 Çay Kaşığı) Kekik
30 ml Ayçiçek Yağı
30 gr sebze suyu
1 gr vinegret sos
Hazırlanışı: Ayçiçek yağı tavada ısıtılır, mantar ile ince doğranmış sarımsak yaklaşık 4-5 dakika sotelenir. Tuz, karabiber, kekik ilave edilir. 3-4 cm uzunluğundaki taze soğanların yarısı ilave edilir, rengini kaybetmeyecek şekilde 2-3 tur sotelenir. Taze soğanların diğer yarısı yeşil rengini kaybetmeyecek şekilde ekstra sotelenerek üzerine serpilir. Taze otlar, maydanoz yağı ve vinegred sos Akdeniz yeşillikleri ile harmanlanır. Tuz serpilir. Somon tuzlandıktan sonra haşhaşa batırılır kısık ateşteki tavada pişirilir. Eğer içi iyi pişsin isteniyorsa 2-3 dakika fırında pişirilmeye devam edilir.
NOT:MAYDONOZ YAĞI VE VİNEGRED SOS TARİFİ LEVREK SALATASI PAYLAŞIMIMDA...
Izgara somon, sotelenmiş taze otlu mantarlar ve taze otlu Akdeniz yeşillikleri
Kullanılan Malzemeler:
150 gr somon
5 gr mavi haşhaş
20 gr maskolin
40 gr aysberg
5 gr taze otlar( maydanoz , dere otu ,taze soğan, salatalık kabuğu, nane)
1 gr maydanoz yağı
100 Gr Mantar
5Gr (2 Diş) Sarımsak
10 Gr (2 Adet) Taze Soğan
1 Gr (1/4 çay Kaşığı) Tuz
1 Gr (1/2 Çay Kaşığı) Karabiber
1 Gr (1/2 Çay Kaşığı) Kekik
30 ml Ayçiçek Yağı
30 gr sebze suyu
1 gr vinegret sos
Hazırlanışı: Ayçiçek yağı tavada ısıtılır, mantar ile ince doğranmış sarımsak yaklaşık 4-5 dakika sotelenir. Tuz, karabiber, kekik ilave edilir. 3-4 cm uzunluğundaki taze soğanların yarısı ilave edilir, rengini kaybetmeyecek şekilde 2-3 tur sotelenir. Taze soğanların diğer yarısı yeşil rengini kaybetmeyecek şekilde ekstra sotelenerek üzerine serpilir. Taze otlar, maydanoz yağı ve vinegred sos Akdeniz yeşillikleri ile harmanlanır. Tuz serpilir. Somon tuzlandıktan sonra haşhaşa batırılır kısık ateşteki tavada pişirilir. Eğer içi iyi pişsin isteniyorsa 2-3 dakika fırında pişirilmeye devam edilir.
NOT:MAYDONOZ YAĞI VE VİNEGRED SOS TARİFİ LEVREK SALATASI PAYLAŞIMIMDA...