09-04-2012, 15:57
BUĞDAY SALATASI IZGARA HELLİM
Izgara hellim, renkli biberler, salatalık, taze otlar ve nar ekşili buğday salatası
Kullanılan Malzemeler
85 gr Hellim(3 dilim)
100 gr Haşlanmış buğday
10 gr Salatalık kabuğu
10 gr Kırmızı biber
10 gr Yeşil biber
1 gr Nane(tutam )
1 gr Maydanoz(tutam)
1 gr Dereotu
10gr yemek k Nar ekşisi
1/4 adet Limon suyu (çeyrek limon )
2 gr Tuz
20 gr maskolin
40 gr aysberg
5 gr taze otlar(maydanoz ,nane, taze soğan ,dere otu,salatalı kabuğu )
1 gr maydanoz yağı
1 gr vinegret sos
Hazırlanışı: Buğday, biberler, salatalık kabuğu, maydanoz, nane, dereotu ve nar ekşisi harmanlanır. Limon suyu, tuz ve kimyon ilave edilir. Izgara edilmiş 3 dilim hellim ızgara edilir. Akdeniz yeşilliği ve taze otlar yağ ve limon ile harmanlanır. Tabakta görüldüğü gibi yerleştirilir
Izgara hellim, renkli biberler, salatalık, taze otlar ve nar ekşili buğday salatası
Kullanılan Malzemeler
85 gr Hellim(3 dilim)
100 gr Haşlanmış buğday
10 gr Salatalık kabuğu
10 gr Kırmızı biber
10 gr Yeşil biber
1 gr Nane(tutam )
1 gr Maydanoz(tutam)
1 gr Dereotu
10gr yemek k Nar ekşisi
1/4 adet Limon suyu (çeyrek limon )
2 gr Tuz
20 gr maskolin
40 gr aysberg
5 gr taze otlar(maydanoz ,nane, taze soğan ,dere otu,salatalı kabuğu )
1 gr maydanoz yağı
1 gr vinegret sos
Hazırlanışı: Buğday, biberler, salatalık kabuğu, maydanoz, nane, dereotu ve nar ekşisi harmanlanır. Limon suyu, tuz ve kimyon ilave edilir. Izgara edilmiş 3 dilim hellim ızgara edilir. Akdeniz yeşilliği ve taze otlar yağ ve limon ile harmanlanır. Tabakta görüldüğü gibi yerleştirilir