Yorumları: 49
Konuları: 5
Ya bu konular benim dertlerimi azdırıyor, önce bende kara avına gidiyordum genelde bıldırcın ve keklik kara avına merkı olanlar bilir yani uçarcıydım, ama baktım çok cahil insanlar var kara avını bıraktım beş tane tüfeğim vardı yani her av için ayrı tüfek ikisini sattım üçü duruyor, şimdide balık avındaki cahillere kafam bozuluyur, akarsuya dinamit atan, elektrik veren, yumurta bırakmak için gelen balıkları çevirme ile avlayan kayıkçılar daha yumurtalar balığın karnında veya bırakılmış yumurtaları çevirme ile %80 ını yok ediyorlar abi gölde balıkların üremesine bile musade etmiyorlar ağzıma çok kötü beddualar geliyor ama neyse
ekolojik dengeyi bozmak için yıllarca uğraştık ozon tabakasından tutunda denizlerimize kadar herşeyi bitirdik maalesef. insanoğlu tabitı sadece yıkmak amaçlı kullandı maalesef. dedik ya daha önceleri KYoto sözleşmesini kabul et. anlattık ya erozyana uğrayan toprakları. kuruyan denizleri nehirleri. bataklıkları kısaca herşeyi biz yaptık biz bitirdik. maalesef ama maalesef bizleriz bunların sorumlusu ne yapmak lazım konusuna gelince toplum ve çevre bilincini ders olarak okullarda vermek lazım. Kısaca insan olmayı öğretmek lazım.......
Natuıal denge ancak bu şekilde korunur. insanın içinde olacak bazı şeyler. yıkmak için değil herşeyi yapmak yeniden yaratmak duygusu....
sevgiler.