Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni sahteler hk.
thunderbolt yazdı:Abi istersen öncelikle google görsellerde fishing teaser kelimelerini kullanıp bir bak Wink Hatta ilk görselde benim dediğim tekli takıma örnek bile çıkmış Siyirdim Ben bu takımı 2 sene evvel yapmıştım.Ama çapari iğnesi arkasına rapala da güzel fikirmiş.Ancak lüferde olmaz tabi .Öndeki iğneye dalarsa takımı bozar Hadiordan

İnceledim Nedim ...

Teşekkürler...
Bul
yamaşhitaları alıp yazlığa geçip ilk işim sahteleri babamla tanıştırmak oldu babam daha sahteyi alır almaz levrekte iş yapar fakat lüfer denk gelirse ne yapacaksın diye sordu,bende biran düşündüm o zaman Allah büyüktür dedim Gulumse
lüfer bu yeme denk gelirse bence 10 balıktan 10 unu almak imkansız gibi birşey hatta ve hatta 4 balık alabilirsek yine iyi çünkü kanca tek ve sahte ufak balık vurdugu andan itibaren ileriye atladıkça ya tek kancadan kurtulacak yada misinaya ulaşıp kesecek.
çelik benim aklıma yatmadı çünkü hem 30 numara misinanın bile zor geçtiği bir bağlantı deliği var hemde çelikle birlikte dönmeye başladığında misinayı döndürüp karıştıracaktır.
şeffaf kablo olabilir ama stoper gibi ufak bişeyle kabloyu geriden sıkıştırıp misinanın içinde serbest kalması lazım ki dönebilsin.
bu sahteyle lüfer denk gelirse benim düşüncem en güzeli usta elleri ve beyini kullanmaya iş kalıyor yani sudan zıplatmadan boşluk vermeden kepçe kullanmadan balığı dudağından yüzdürerek direk sudan tekneye almak.bunu kıyıdanda yapmak mümkün tabii.
nedim senin sistemler tamam diyecem ama lüfer takımında ne kadar az korkutucu malzeme olursa o kadar avcı oluyor haa sürüye denk geldinmide zaten istavritin yarısını kes tak balık alıyorsun.
ben bu sahteyle yok olanı var edebileceğimi düşünüyorum yani temiz suda uzaktan levrek bu sahteye çakılır diye düşünüyorum.levrek bolken sahteyle uğraşmam canlı ile durarak çok daha fazla zevk alıyorum ama az ken o tek tük olan levreği bulmak için bu sahtelerle dolaşıyorum ki sene başındaki avlar sahtelerle geldi genelde.
bence lüfere en etkili av şekli canlı zargana sonra tek kanca canlı izmarit balık varsa affetmiyor ama tek kancada balık tutmak her babayiğidin harcı değildir zor iştir.koskoca kral lüfer tek kancayla tekneye alacaksın valla hem çok heyecanlı hem çok zevkli bir o kadarda riskli Gulumse
Bul
Peki Nihat , bu Yamashita sahtenin tekli iğnesine 3'lü bir iğne geçirilse ve o 3'lü iğneye kırmızı beyaz gibi renklerden tüy ekleyip balığa kuyruk gibi göstersek bu sahte işe yarayabilir mi ? Sanki o zaman lüfer alma şansı olabilir Wink
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Çok zor, kuyruk tarafları müsait değil böyle bir işleme.
Bul
Daha görmediğim için bilmiyorum . Gördükten sonra belki bir fikir çıkar Wink
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
bencede müsait değil ama denemekten bişey olmaz,
bu arada şimdi haber geldi benim izmaritle levrek denediğim sularda zargana kestiren olmuş hafta sonu yani denizde izmarit çok çok bol diyemi bu izmarite vurmuyor illa zargana istiyorHiben hafta sonu sorarım onlara, valla levrek tutacam diye lüferi boşladm haftaya zarganayla lüferin peşine düşecem galiba lüfer başladı artık.
deneriz nedim denemekten bişey olmaz bakarız dönerse güzel olur bu sahteler döne döne geliyor o nedenle kaşık gibi iş yapabilir yeterki dönsün ama sahtenin ucuna 3 lüyü geçirdikmi sahtenin kanca iptal olabilir.
Bul
LeVrEkCi yazdı:bencede müsait değil ama denemekten bişey olmaz,
bu arada şimdi haber geldi benim izmaritle levrek denediğim sularda zargana kestiren olmuş hafta sonu yani denizde izmarit çok çok bol diyemi bu izmarite vurmuyor illa zargana istiyorHiben hafta sonu sorarım onlara, valla levrek tutacam diye lüferi boşladm haftaya zarganayla lüferin peşine düşecem galiba lüfer başladı artık..

hadi bakalim Nihat rastgele...insallah luferler gelmislerdir..ilk size geleceklerki,devaminda da bize gelsinler...
guzel haberler,bol luferli raporlar insallahAffet
Bul
Nihat'çım 3'lünün halkası sahtenin iğnesinden geçsin yeter.Aynı uzun oltada tekli iğnelerle yapıldığı gibi Wink Tek farkı üçlü kuyruk olacak.O zaman lüfer tekliye de takılabilir Siyirdim
Bul
LeVrEkCi yazdı:bencede müsait değil ama denemekten bişey olmaz,
bu arada şimdi haber geldi benim izmaritle levrek denediğim sularda zargana kestiren olmuş hafta sonu yani denizde izmarit çok çok bol diyemi bu izmarite vurmuyor illa zargana istiyorHiben hafta sonu sorarım onlara, valla levrek tutacam diye lüferi boşladm haftaya zarganayla lüferin peşine düşecem galiba lüfer başladı artık.
deneriz nedim denemekten bişey olmaz bakarız dönerse güzel olur bu sahteler döne döne geliyor o nedenle kaşık gibi iş yapabilir yeterki dönsün ama sahtenin ucuna 3 lüyü geçirdikmi sahtenin kanca iptal olabilir.

Sağol Nihat...

Senin fikirlerini özellikle merak ediyordum..Bence de sahtenin yapısı gereği, ilave yapılması aktiviteyi bozacaktır.Misinayı korumaya almak daha doğru olur gibi geliyor.Tabii hareketini kısıtlamadan.
Bizim makineler süratlidir ve biz de kullanmaya alışık olduğumuz için biraz ümitliyim..

Bakalım daha ne fikirler çıkacak...
Bul
Nihat...

Öbür tarafa yazdığın zarganaları yeni okudum...Sen kullandığın için merak ettim..Renkleri denedin mi...Denedinse hangi renk hangi açıdan farklı...

Şimdiden teşekkürler...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni çantam. Tropheus 52 8,965 03-11-2014, 09:21
Son Yorum: yaser2sultan
  Yeni Sahteler mertparlak 22 4,092 22-11-2012, 17:24
Son Yorum: mertparlak
  yeni rapala ve kaşıklarım nasıllar :))) fish or die 24 4,406 25-10-2012, 00:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Yeni rapalalarım... Zıpkıncı 20 3,801 13-04-2012, 11:53
Son Yorum: Zıpkıncı
  Sahteler nihatkr 16 3,253 03-12-2011, 11:48
Son Yorum: ANTALYALI07
  yeni rapalalarım... LeVrEkCi 22 5,684 22-07-2011, 19:01
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Kolleksiyonumun yeni üyesi :) blue_zaire 36 7,819 16-05-2011, 09:44
Son Yorum: bucalı
  İlginç Sahteler Bahadır Sarıca 18 5,010 06-02-2011, 16:57
Son Yorum: ALTAYLI
  Yeni rapalam... Goktug 33 5,918 24-05-2010, 19:21