Her_Neyse yazdı:Merhaba arkadaşalar.Ben aranıza katılan,kendi çapında balık avı ile ilgilenen birisiyim.Mersin'liyim.Kıyıdan at çek yapmak,mümkünse levrek yakalamak istiyorum
.Hiç deneyimim yok
.Ama bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Şimdi benim,ustaların yönlendirmesine ihtiyacım var.
Bana kamış + makine tavsiyesinde bulunabilir misiniz
?Bütçem en fazla 200 tl.
Her_Neyse yazdı:Mesajlarınızı dikkatle takip ediyorum.Teşekkürler.
Bir şeyi merak ediyorum.Hem spin hem de surf kamışta kullanılabilecek bir makine var mı?
Barış Bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Keyifli paylaşımlar dilerim.

Konunuza gelince; hepimiz kendi çapında balık avıyla ilgilenen amatörleriz. Birbirimizden ve araştırarak öğreniyoruz. O yüzden rahat olun. At-çek konusunu her yönüyle araştırmaya çalışan biri olarak öncelikle kend içinde bir çok detayı kapsıyor diyebilirim. İlk olarak şunu belirtmek gerekir düşüncesindeyim; hem spin(at-çek) hem de surf kamış olmaz. Buna ek olarak makine de olmayacaktır. Ha olur olmasına ama "ben yaptım oldu" şeklinde

Tavsiye konusunda şudur demek bence çok doğru değil. Herkesin memnun kaldığı kamış+makine+misina+sahte birleşimi farklı olacaktır. Temelde bunların hangi prensipler dahilinde olması gerektiği önemlidir.
Bu prensipler de çok geniş olmasına rağmen bir çırpıda
Kamışlar için;
1-Hafif olması gerekliliği
2-Verim alınan uzunluklar 2.10-2.40-2.70-3.00m 'ye kadardır.
3-Atacağınız sahtelerin ağırlıklarına göre seçimi esastır. 5-20gr-10-30gr-15-40gr vs gibi.
4-Sap kısmının hareket biçimlerinin(aksiyonların) verilebilmesi için uzun tip seçilmesi
diye uzar gider.(Bunların da detayları vardır.)
MAkineler için;
1-Hafif olası gerekliliği(Makina+kamış ağırlığı < 500gr
2-Kafa çapları 1000-2000-2500-3000-4000'e kadar olması
3-Çevirme oranlarının 5 ve üzeri seçilmesi gerekliliği 1:5,... gibi
4-Kalama seçimi(önden-arkadan) Benim tercihim mücadele kolaylığı için önden kalamadır.
diye uzar gider.(Bunların da detayları vardır.)
Raporlarımda olabildiğince kullandığım takımları vermeye çalışıyorum. İncelerseniz daha net bilgiler bulabilirsiniz.Ayrıca at-çek ile teknikleri de açıklamaya çalışmıştım. Bazıları;
1-
At-çek raporu
2-
At-çek’de(Spin casting) tekniği