Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamış + Makine Tavsiyesi Gerekli.
benCe spin değilde surf takım yapın
orada akıntıyla uğraşmayacağınız için ve ağır kurşun atmayacağınız için makinanın pek bir önemi yok kullanacağınız atara göre seçimizi yapabilirsiniz 100 gram ve üzeri ise surf kamışla normal kamışlara göre daha ileri atabilirsiniz ..

size örnek olarak bir takım yapayım
shimano alivio 4.20 150 - 100 gram atarlı surf kamış
shimano hyperloop 6000 fb makina

sanırım 200 lira civarı oldu
Bul
Her_Neyse yazdı:Merhaba arkadaşalar.Ben aranıza katılan,kendi çapında balık avı ile ilgilenen birisiyim.Mersin'liyim.Kıyıdan at çek yapmak,mümkünse levrek yakalamak istiyorumSmile.Hiç deneyimim yokSnifsinf.Ama bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Şimdi benim,ustaların yönlendirmesine ihtiyacım var.

Bana kamış + makine tavsiyesinde bulunabilir misinizWink?Bütçem en fazla 200 tl.

Her_Neyse yazdı:Mesajlarınızı dikkatle takip ediyorum.Teşekkürler.Alkis

Bir şeyi merak ediyorum.Hem spin hem de surf kamışta kullanılabilecek bir makine var mı?Affet

Barış Bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Alkis
Keyifli paylaşımlar dilerim.Seerf
Konunuza gelince; hepimiz kendi çapında balık avıyla ilgilenen amatörleriz. Birbirimizden ve araştırarak öğreniyoruz. O yüzden rahat olun. At-çek konusunu her yönüyle araştırmaya çalışan biri olarak öncelikle kend içinde bir çok detayı kapsıyor diyebilirim. İlk olarak şunu belirtmek gerekir düşüncesindeyim; hem spin(at-çek) hem de surf kamış olmaz. Buna ek olarak makine de olmayacaktır. Ha olur olmasına ama "ben yaptım oldu" şeklindeWink
Tavsiye konusunda şudur demek bence çok doğru değil. Herkesin memnun kaldığı kamış+makine+misina+sahte birleşimi farklı olacaktır. Temelde bunların hangi prensipler dahilinde olması gerektiği önemlidir.
Bu prensipler de çok geniş olmasına rağmen bir çırpıda
Kamışlar için;
1-Hafif olması gerekliliği
2-Verim alınan uzunluklar 2.10-2.40-2.70-3.00m 'ye kadardır.
3-Atacağınız sahtelerin ağırlıklarına göre seçimi esastır. 5-20gr-10-30gr-15-40gr vs gibi.
4-Sap kısmının hareket biçimlerinin(aksiyonların) verilebilmesi için uzun tip seçilmesi
diye uzar gider.(Bunların da detayları vardır.)
MAkineler için;
1-Hafif olası gerekliliği(Makina+kamış ağırlığı < 500gr
2-Kafa çapları 1000-2000-2500-3000-4000'e kadar olması
3-Çevirme oranlarının 5 ve üzeri seçilmesi gerekliliği 1:5,... gibi
4-Kalama seçimi(önden-arkadan) Benim tercihim mücadele kolaylığı için önden kalamadır.
diye uzar gider.(Bunların da detayları vardır.)

Raporlarımda olabildiğince kullandığım takımları vermeye çalışıyorum. İncelerseniz daha net bilgiler bulabilirsiniz.Ayrıca at-çek ile teknikleri de açıklamaya çalışmıştım. Bazıları;

1-At-çek raporu
2-At-çek’de(Spin casting) tekniği
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Barış Öğretmenim doğru yeri bulmuşsun doğru cevabıda mutlaka bulacaksın.Hoş geldin.Alkis
Bul
Kamış : REMIXON FANTASY 2 PARÇA KARBON 2.70 m

Makine : SHIMANO CATANA 2500 FA MAKİNE

Misina : ANGEL KISS SUPER STRONG 0,20 mm 150 METRE MİSİNA

Bu üçlü nasıl?Wink
Bul
Eğer shimano makina tercih edeceksen kamışınıda shimano al derim.REmixon ile shimano kıyaslanmaz.Tutacağın balığın büüyklüğüne göre 4000 lik makina tercih et derim. 2.70 lik kamışla pek bir mesafe atamazsın.
SAygılar.
rasgelebalık yazdı:Eğer shimano makina tercih edeceksen kamışınıda shimano al derim.REmixon ile shimano kıyaslanmaz.Tutacağın balığın büüyklüğüne göre 4000 lik makina tercih et derim. 2.70 lik kamışla pek bir mesafe atamazsın.
SAygılar.

2.70'lik kamışla pek bir mesafe atamazsın demekle kamışın boyunun fazla olduğunu mu kastettin?
Bul
Yok boyunun kısa olduğundan bahsettim.Kıyıdan kaç metre uzağa atmayı düşünüyorsunuz.
20 bilemedin 30 metre uzaklık hedefliyorum.Affet
Bul
barış http://www.rasgelebalikcilik.com/ burası sponsor mağazamozdor rastgelebalık kullanıcı adlı kamil beyde sahibidir kendisi site üyelerinden oraya gidenlere özel indirimler yapmakta daha önemlisi en uygun malzemeyi tavsiye etmektedir,
diğer online satış firmalarının linklerini vermemeni rica ediyorum.teşekkürler rastgele
Bul
Makina olarak catana 4000 RA Tavsiye ederim.
http://www.rasgelebalikcilik.com/product..._1335.html

Kamış olarak ise
Shimano Catana BX SPINNING 2.70 15-40 GR 65 €
Shimano Alivio BX SPINNING 2.40 10-30 GR MT-M 35 €
Saygılar.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Saroz Körfezinde avlak tavsiyesi bigbossares 13 5,611 20-04-2016, 14:01
Son Yorum: murki
  Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım ) SinekOltasi 65 13,069 15-04-2009, 14:58
Son Yorum: brösi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi