Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım )
Selamlar. Bir tane oltam vardı onuda sevgili dayım kaybetti canı sağ olsun : ) Şimdi ben deniz avcılığında zargana, kefal, mezgit ve istavrit tutabiliyorum sadece. bunnarın dışında balık avı tekniği bilmiyorum öğrenebileceğimde meçhul doğrusu. yakınlarda bir göl var bugün oraya gittik tabi oltam olmadıı için ööle milleti seyretmekle yetindim.

Bana (iri ufak ) sazan avlama teknikleri anlatabilir misiniz ? hangi takımları kullanacağımı, özellikle şamandıralı olanından. bulunduumuz bölgede çok büyük sazanlar yok en fazla yarım kilo bi kilo geliyor. bide dibe çok fazla takılmıyor ama hafif çamurlu gölün dibi. bide 150-200 tl yi geçmeyecek bir olta ve kamış tavsiyesi istiorum. sazan avında misinanın rengi, kalınlığı, iğnesi vb çok rica ediyorum anlatırsanız sevinirim. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Herkese selamlar mezgit ustası SinekOltasi
Bul
burhan yasak dönemdeyiz ona dikkat et ceza yeme kolluk kuvvetlerinden
Bul
LeVrEkCi yazdı:burhan yasak dönemdeyiz ona dikkat et ceza yeme kolluk kuvvetlerinden

aa doğrudur nihat abi. bugün gördüm gölün karşı tarafında millet tırı-vırıyla atıp çekiodu gerçi kimsenin oltasında bişi yoktu. bunu öğrendiğim iyi oldu sağ olasın abicim. yasaklar ne zaman bitiyor ? bana sorularımla ilgili bilgi verecek kimse yok mu ?
Herkese selamlar mezgit ustası SinekOltasi
Bul
Burhan , sazan avı için genellikle iki tip olta kullanılır.
1. Düz uzatma oltası dediğimiz makarasız 6-7 metrelik kamışlar ile yapılan avlanma
2. Uzun atış için surf kamış ve uygun makina ile yapılan avlanma.

1. yöntemde sopa uzunluğu kadar 30-35 lik misinaya bir şamandıra ile küçük kurşun ve ikili köstek yapıyoruz.

Resim aceleyle oldu ,idare et

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ufuktan26 yazdı:Burhan , sazan avı için genellikle iki tip olta kullanılır.
1. Düz uzatma oltası dediğimiz makarasız 6-7 metrelik kamışlar ile yapılan avlanma
2. Uzun atış için surf kamış ve uygun makina ile yapılan avlanma.

1. yöntemde sopa uzunluğu kadar 30-35 lik misinaya bir şamandıra ile küçük kurşun ve ikili köstek yapıyoruz.

Resim aceleyle oldu ,idare et
hocam samandiranin altinda kancalari dibe koymussun...kancalar orta suda kalirsa tutmaz mi?
Bul
Sazan genelde dipten alır.Ama bu tip oltada meradaki balığın durumuna göre şamandıra ile derinlik ayarlaması yapılır.Eğer dipte ot çoksa biraz yukarıya alınabilir. Deneme yanılma olmalı ama genel olarak dipte veya dibe yakın olur kancalar.Gulumse
Bul
ufuktan26 yazdı:Sazan genelde dipten alır.Ama bu tip oltada meradaki balığın durumuna göre şamandıra ile derinlik ayarlaması yapılır.Eğer dipte ot çoksa biraz yukarıya alınabilir. Deneme yanılma olmalı ama genel olarak dipte veya dibe yakın olur kancalar.Gulumse
anladim hocam...tesekkur ederimSeerf
Bul
Burhan 150-200 tl ye her iki yöntem için uygun düz kamış ve kamış+ makina kombinasyonu oluşturabilirsin. Özellikle makaralı takım için teleskopik surf kamış 40- 80 gr atarlı olabilir diye düşünüyorum. Rastgele ama yasak bitince Wink
Bul
Burhan tatlı su üstadları yardımcı olacaktır.Benim bilgim yok bu konuda.Zaten Ufuk hocam başlamış bile açıklamaya.Rasgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
LINEAEFFE GÖL KAMIŞLARI » LINEAEFFE FREE SPIRIT CARBON KAMIŞ 10-30G 6M

Bu kamış olabilir.Örnek tabi.Benzer kamışlar değişik markalarda bulmak mümkün.
Resmini çizmeye çalıştığım olta takımı için.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Saroz Körfezinde avlak tavsiyesi bigbossares 13 5,754 20-04-2016, 14:01
Son Yorum: murki
  yardım muratkahraman 4 1,777 05-09-2013, 23:13
Son Yorum: muratkahraman
  antalya YARDIM yılgın 9 2,191 18-03-2013, 15:42
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Yardim acemikaptan 10 2,276 05-08-2012, 21:32
Son Yorum: ALTAYLI
  sazan (aynalı sazan) av teknikleri araphüso26 60 23,255 31-05-2012, 10:09
Son Yorum: Avcı Altan
  Karadenizde kıyıdan olta balıkçılığı çok zevkli. ( Acemiyim bu işi öğretin :) expert0540 20 9,444 07-09-2011, 13:12
Son Yorum: ufuktan26
  Olta Kamışı Fırlatma Teknikleri : Otb Cast arda3535 23 5,993 17-08-2011, 18:01
Son Yorum: yycolak
  Tekirdağ-Kumbağ Kıyıdan İçin Yardım serhat34 8 4,947 06-08-2011, 01:54
Son Yorum: MaVrUşGiL
  abraxsaz ,yardım abraxsaz 15 2,830 02-12-2010, 03:39
Son Yorum: tahsinmersin
  Kamış + Makine Tavsiyesi Gerekli. Her_Neyse 19 4,326 03-05-2010, 09:45
Son Yorum: rasgelebalıkçılık

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi