Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hayalimizdeki Levrek kamışları
ufuktan26 yazdı:Nefis kamışlar Cahit abi.Balık tutmak bir başka olur bu kamışlarla.Alkis
Bunların fiyatı dışında en büyük derdi arabanın bagajına sığmaması.Bazılarının kapalı uzunluğu çok fazla Smile
Güzel paylaşım için teşekkürler Gulumse

Bu kamışlarla balık tutmanın keyfine doyulmaz.Ama çok pahalılar.Bu açıdan bizi üzüyorlar.Zorlanacağım belki ama mutlaka bir tane edinmek istiyorum.Sağlıcakla kal..
Bul
Cahit abi güzel kamışlar. Pahalı kamışlar.

Ama ben bu atçek levrek işinden çok anlamayan birisi olarak şunu sormak istiyorum. bu incecik kamışın özelliği sanırım atar olayında. Çünkü 5-7 kg levreği kaldırıp çekecek bir güçte görünmüyor. Sahteyi attın, levreği yakaladın. EEE Siyirdim bu kamışa yükü bindirip nasıl çekeceksin. Ortadan kırıldı gitti 650-750 USD.

Cehaletimi hoşgör. Bilmediğimden soruyorum. (aslına bakarsan alacağımda yok, merakımda, bende 4 tane bu kamış türü kamış var. Almanyadan gelme açıp nedir, nasıldır diye bakmadım bile)

Biz alışmışız 3,90-4,20 kamışlara diğerleri pek bir dandik görünüyor yanlarında Hadiordan Siyirdim
Bul
kalamayla alıyorsun balığı adaş.kamışa yük binmiyor.
Bul
nihatkr yazdı:Cahit abi güzel kamışlar. Pahalı kamışlar.

Ama ben bu atçek levrek işinden çok anlamayan birisi olarak şunu sormak istiyorum. bu incecik kamışın özelliği sanırım atar olayında. Çünkü 5-7 kg levreği kaldırıp çekecek bir güçte görünmüyor. Sahteyi attın, levreği yakaladın. EEE Siyirdim bu kamışa yükü bindirip nasıl çekeceksin. Ortadan kırıldı gitti 650-750 USD.

Cehaletimi hoşgör. Bilmediğimden soruyorum. (aslına bakarsan alacağımda yok, merakımda, bende 4 tane bu kamış türü kamış var. Almanyadan gelme açıp nedir, nasıldır diye bakmadım bile)

Biz alışmışız 3,90-4,20 kamışlara diğerleri pek bir dandik görünüyor yanlarında Hadiordan Siyirdim

Nihat abi ,düz mantık dediğin doğru eğer 5-7 kg lık bir balığı direkt kamışa yük bindererek çekmeye çalışırsan dediğin gibi kamış ortadan ikiye ayrılabilir;ama seninde bildiğin gibi balığı yorarak ve yükü makina kalama ile oynarak balığın kafa darbelerini en aza indirebilirsin tabii birazda balıkçının ustalığına ,kullanılan malzemenin kalitesine ve nasibine bağlı olarak balığı karaya alabilirsin ama spin avcılığı başka bir disiplin gerektiren bir dal.Bu gibi kamışların en önemli özelliği atar değerleri ve hafifliği sonuçta saatlerce at-çek yaptığımız zamanlar oluyor onun için hafif olması şart.
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Bul
albatros41 yazdı:Nihat abi ,düz mantık dediğin doğru eğer 5-7 kg lık bir balığı direkt kamışa yük bindererek çekmeye çalışırsan dediğin gibi kamış ortadan ikiye ayrılabilir;ama seninde bildiğin gibi balığı yorarak ve yükü makina kalama ile oynarak balığın kafa darbelerini en aza indirebilirsin tabii birazda balıkçının ustalığına ,kullanılan malzemenin kalitesine ve nasibine bağlı olarak balığı karaya alabilirsin ama spin avcılığı başka bir disiplin gerektiren bir dal.Bu gibi kamışların en önemli özelliği atar değerleri ve hafifliği sonuçta saatlerce at-çek yaptığımız zamanlar oluyor onun için hafif olması şart.

Teşekkür ediyorum.

siz atçek yapın arkadaşlar, ben tekne ve el oltalarımdan, spin kamışlarımdan memnunum.

Affet
Bul
Cahitçiğim gerçekten nefis aletler ama beni gıdıklar hatta öteye bile gider elimdekinlerin kıymetini bileyim bundan sonra.HappyHappy
Bul
Evet Nihat kardeş o balık oltanın ucunda onu çekerken bana söylediklerini birbilsen var ya insan zevkten 8 değil 18 köşe oluyor .Aman kalama vereyim aman kaçmasın o zevki elimizdeki kamışlar vermiyor.Hadiordan
Bul
LeVrEkCi yazdı:kalamayla alıyorsun balığı adaş.kamışa yük binmiyor.

adaş el oltası dururken

El oltası (Misina En iyisi) = 12 TL

Gidip dünya para vermeye ne gerek. Birde ortadan kırarım ben onu. Smile

Smile Nayirolamaz
Bul
hus213 yazdı:Evet Nihat kardeş o balık oltanın ucunda onu çekerken bana söylediklerini birbilsen var ya insan zevkten 8 değil 18 köşe oluyor .Aman kalama vereyim aman kaçmasın o zevki elimizdeki kamışlar vermiyor.Hadiordan

El oltası abicim en buyuk zevk el oltasında.
Bul
cahit abi süper kamışlar paylaşımın için teşekkürler.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dikili levrek'leri Cahit Acun 26 5,661 04-02-2015, 11:32
Son Yorum: Cahit Acun
  Levrek avlarimdan seçtiklerim.. Cahit Acun 14 2,848 15-10-2014, 15:12
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Levrek'lerle güzel bir sabah... Cahit Acun 24 3,498 01-10-2014, 23:29
  Şafak Levrek'leri Cahit Acun 38 5,481 18-07-2013, 19:53
  Kıyıdan at-çek yöntemi ile balık avı ve Levrek'ler Cahit Acun 55 20,057 13-08-2012, 11:50
Son Yorum: sedat3s77
  Kıyıdan bırakma tekniği ile Levrek avı Cahit Acun 50 9,026 01-02-2012, 17:42
  Saros'da At-çek Levrek avlarımız Cahit Acun 49 9,083 08-05-2011, 18:54
  Lüfer,Levrek ve Sinarit rapalaları Cahit Acun 52 12,546 26-12-2010, 23:09
  At-çek Levrek avcılığında dikkat edilmesi gereken hususlarSevgili arkadaşlarım,, Lev Cahit Acun 30 6,552 14-09-2010, 09:00
  Lüfer,Levrek ve Sinaritte kullanacağınız yeni rapalalar Cahit Acun 12 4,046 27-05-2010, 21:56

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi