Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Hafızası ,
Muvaffak abi bahsettiğim mekan Trabzon marinası idi orada mantarlı takımı atar beklersin genelde sabit bi saati olmayan bu lüfer ve türevleri güneş batışına yakın bi zaman ile gece yarılarına kadar süren bi süreçte her an başlayabilirdi Gulumse o yüzden bekleme vakti baya bi geniş oluyordu. Bu lapin arkadaşta (başta dediğim gibi istisna kaideyi bozmaz) hep o deliğin başında ve hep benim oltamda Siyirdim idi o kadar.
Bide oraya yaklaşan diğer lapinlerede saldırmadan geri durmuyordu Bobo belkide öğreniyor ama balık camiasının boş boğazı olduğu için kendini engelliyemiyordu.

Değin gibi altdamı üstdemi, bilme ihtimalimiz yoktu ve zargana topuna 1 kulaç misina ardına bağladığım mantarsız çelik takımla istavrit filetoyada bu familyanın mensuplarınıda çok almışlığım vardır Wink.

Ve bu merak konusundada çok denk gelmişliğim vardır; misal zıpkının ucundaki dile bakmaya gelip ona konsantre olan lüferleride çok gördüm (tabi yanda durduğu için vuramadım) Siyirdim gözlüğümün önüne girip (bence denizdeki en akıllı balıklardandır) göz göze geldiğim kefalleride. Bu arkadaşların büyük bir ihtimalle gördüğü ilk insan bendim bundan eminim.

Bu konuda balık hafızası için tek idolüm doğduğu dereden çıkıp binlerce kilometreyi gezip yine doğduğu dereye yumurtlamaya gelen somonlardır Seerf hatda yıllar önce izlediğim bir belgeselde yavru olarak kaçtığı havuza yıllar sonra dönen bir somonun ızgarayı kırararak nasıl girdiğini inceliyorlardı.

Sonuç olarak; şunu her şekilde savunurumki tüm hayvanlar öğrenmeye açıktır ve mantıkları vardır.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Muvaffak abi bahsettiğim mekan Trabzon marinası idi orada mantarlı takımı atar beklersin genelde sabit bi saati olmayan bu lüfer ve türevleri güneş batışına yakın bi zaman ile gece yarılarına kadar süren bi süreçte her an başlayabilirdi Gulumse o yüzden bekleme vakti baya bi geniş oluyordu. Bu lapin arkadaşta (başta dediğim gibi istisna kaideyi bozmaz) hep o deliğin başında ve hep benim oltamda Siyirdim idi o kadar.
Bide oraya yaklaşan diğer lapinlerede saldırmadan geri durmuyordu Bobo belkide öğreniyor ama balık camiasının boş boğazı olduğu için kendini engelliyemiyordu.

Değin gibi altdamı üstdemi, bilme ihtimalimiz yoktu ve zargana topuna 1 kulaç misina ardına bağladığım mantarsız çelik takımla istavrit filetoyada bu familyanın mensuplarınıda çok almışlığım vardır Wink.

Ve bu merak konusundada çok denk gelmişliğim vardır; misal zıpkının ucundaki dile bakmaya gelip ona konsantre olan lüferleride çok gördüm (tabi yanda durduğu için vuramadım) Siyirdim gözlüğümün önüne girip (bence denizdeki en akıllı balıklardandır) göz göze geldiğim kefalleride. Bu arkadaşların büyük bir ihtimalle gördüğü ilk insan bendim bundan eminim.

Bu konuda balık hafızası için tek idolüm doğduğu dereden çıkıp binlerce kilometreyi gezip yine doğduğu dereye yumurtlamaya gelen somonlardır Seerf hatda yıllar önce izlediğim bir belgeselde yavru olarak kaçtığı havuza yıllar sonra dönen bir somonun ızgarayı kırararak nasıl girdiğini inceliyorlardı.

Sonuç olarak; şunu her şekilde savunurumki tüm hayvanlar öğrenmeye açıktır ve mantıkları vardır.

Anlaşıldı şimdi bu senin sütte somana merakın bu yüzden...Happy
Bul
eline emeğine sağlık muvaffak abicim.teşekkürler.
Bul
evet çok güzelmiş.bu yazı tabuları yıkar.paylaşım için ellerine, emeklerine sağlık.

iyi tamamda balıklar bu duruma nasıl düşmüşler.Hi
niye balık hafızalı denmiş.Mahcup
acaba en kötüsü sazan mı?her şey onun yüzünden mi?Siyirdim
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
tahsinmersin yazdı:evet çok güzelmiş.bu yazı tabuları yıkar.paylaşım için ellerine, emeklerine sağlık.

iyi tamamda balıklar bu duruma nasıl düşmüşler.Hi
niye balık hafızalı denmiş.Mahcup
acaba en kötüsü sazan mı?her şey onun yüzünden mi?Siyirdim

sazancığıma laf söyletmem cidden kurnaz balıktır..adı çıkmış işteSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Sazan balıgında da birden fazla tat ve koku alma , hissetme , vs yeteneği vardır, bu konuda sevgili Hüseyin in tecrübeleri çoktur , zamanında avrupada birileri sazan balıgını boiliye alıştırmış ardından aynı ortamda ha bire boili ile balık tutmuş Happy

şimdilerde solucanlar mısırlar , boili kurbanı olmaya başladı..Smile

İşin bir ilginç yanı ise şudur , ki ben bunu araştırdım ama sonuca gidemedim , net bir bilgide bulamadım , belkide denk gelmedi..

Avrupa ülkelerinde kapalı alanlardaki sazan av meralarında(özel) tutulupta suya salınan balıklar tekrar oltaya gelmekte, bazı türlerin mesela sazan balıgının dipteki bu yem olayına bakışı - yani boiliye bakışı - davranışı -tepkisi - yemi alırken neden tedirğin olmadıgı ve neden iğneli boiliyi aldıgı konusudur .. Mesela , 0.03 derecelik bir sıcaklık farkını bile algılayan balık türleri var iken ve balıklarda da sinir sistemi bulunur iken , canının acıması ? ve bunun derecesi? ve davranıştaki rolü konusu çok hakkında çok detaylı bilgi bulamadım ..
Bul
AlkisTeşekkürler Muvaffak bey Alkis rastgele 76
Bul
Mufi yazdı:Sazan balıgında da birden fazla tat ve koku alma , hissetme , vs yeteneği vardır, bu konuda sevgili Hüseyin in tecrübeleri çoktur , zamanında avrupada birileri sazan balıgını boiliye alıştırmış ardından aynı ortamda ha bire boili ile balık tutmuş Happy

şimdilerde solucanlar mısırlar , boili kurbanı olmaya başladı..Smile

İşin bir ilginç yanı ise şudur , ki ben bunu araştırdım ama sonuca gidemedim , net bir bilgide bulamadım , belkide denk gelmedi..

Avrupa ülkelerinde kapalı alanlardaki sazan av meralarında(özel) tutulupta suya salınan balıklar tekrar oltaya gelmekte, bazı türlerin mesela sazan balıgının dipteki bu yem olayına bakışı - yani boiliye bakışı - davranışı -tepkisi - yemi alırken neden tedirğin olmadıgı ve neden iğneli boiliyi aldıgı konusudur .. Mesela , 0.03 derecelik bir sıcaklık farkını bile algılayan balık türleri var iken ve balıklarda da sinir sistemi bulunur iken , canının acıması ? ve bunun derecesi? ve davranıştaki rolü konusu çok hakkında çok detaylı bilgi bulamadım ..
benim gözlemlediğimde o bahsettiğiniz yerlerdeki yakalanan balıkların fazla hırçın davranmamaları. yem işinde belki cidden açtır diyecem ama olmayacak koca gölet.. can acısına gelince iğne çıkarılırken hayvanın kendini nasıl sıktığı ortada ağabey mutlaka canı acıyor hemde çok ..bu bilimsel nasıl kanıtlarnır acı ölçer varmıdır fakat çıplak gözle acı çektiğini görebiliyorsun..
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:benim gözlemlediğimde o bahsettiğiniz yerlerdeki yakalanan balıkların fazla hırçın davranmamaları. yem işinde belki cidden açtır diyecem ama olmayacak koca gölet.. can acısına gelince iğne çıkarılırken hayvanın kendini nasıl sıktığı ortada ağabey mutlaka canı acıyor hemde çok ..bu bilimsel nasıl kanıtlarnır acı ölçer varmıdır fakat çıplak gözle acı çektiğini görebiliyorsun..

Balıktan iğneyi çıkartırken , acı hissetmesi ve/veya nekadar hissetmesi konusu gerçekten soru işareti.. şunuda unutmayalım iğneği çıkartırken diger bir elimizlede balıgı tutmaktayız, ve bu esnanada balıgı farkında olmadan ne kadar sıktıgımız da belirsiz. Gulumse balıgın verdiği tepki , tam olarak neyedir ? Wink
Bul
çok güzel bilgiler muvaffak abi teşekkürler.AlkisAlkisAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kemer sahillerinde balık bollugu muratkahraman 16 4,116 04-02-2015, 01:08
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI MaVrUşGiL 23 6,234 23-09-2013, 14:37
Son Yorum: orhanekmekci
  Balık Preparatları LeVrEkCi 7 1,790 25-01-2013, 23:20
Son Yorum: fish or die
  Balık LeVrEkCi 2 999 19-01-2013, 12:46
Son Yorum: bucalıfikret
  Balık zehirlenmeleri. LeVrEkCi 7 1,302 19-01-2013, 10:17
Son Yorum: yycolak
  Karadeniz'de Balık Avı ve Balıkçılık(TARİHİ) sirenia 6 3,110 15-10-2011, 21:05
Son Yorum: ufuktan26
  Evliya Çelebi’den Karekin Efendi’ye Osmanlı’da BALIK-1 sirenia 13 4,821 13-10-2011, 20:55
Son Yorum: tahsinmersin
  Balık tüketiminde nelere dikkat edilmeli? LeVrEkCi 2 2,696 19-11-2010, 10:58
Son Yorum: cranium
  Balık pişirme teknikleri LeVrEkCi 14 6,456 08-05-2010, 00:42
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  Balık Kenesi (İSOPOD) SerenaY66 22 11,525 07-10-2008, 11:04
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: