içim rahat etmedi kullandığım zokayı resinlerini atıyorum unkapanı ve galata koprüsünden zoka ile palamut alınıyor yem hamsi 15gr ile 25 gr lık zokalar duruma göre değişiyor zokayı ileri atılıp misine bi savurumluk açıp kendi haline bırakıyon yavaş yavaş hem batıyor hemde önune doğru gelmeye başlıyor bi zaman sonra bu haraket tekrar tekrar tekrarlanıyor bunda palamut zamanı ıddalıyım palamut çaparisi ise sabah gün ışıyana kadar yapar galatada o saatten sonra ne yaparsan yap çapari ile alamssın illaki zoka ile
berceq yazdı:valla galata kulesini sen unut orda anca istavrit eşkina cıkar başkada bişe cıkmaz
orda av yapanlarda balıkcıyım diyemez zaten cunku değiller balık sanattır balıkcılık kolay dill nese sen en iyisi sülük tak salla ama baya buyuk bir kancaya ve bir kac tane bunuda kimseye söleme zaten kimse bilmez ama sende boş dönmezsin hadi rast gelsin
Yasin Bey foruma hoşgeldiniz.
Dostlukla,samimiyet ve içtenlikle,saygıyla ve amatör ruhla yoğrulmuş paylaşımcı büyük bir ailenin içindesiniz şu anda.Bizler için foruma üye olsun olmasın eline oltayı alıp amatör ruhla denize sallayan 7 sinden 77 sine kadar herkez aynı saygıya layıktır.Tabiki köprü üzerinden aynı heyecanla oltasını sallayanlarda.Hiçbirimizin ustalık ve sanatkarlık iddiası da yok..
Lütfen üslubumuza özen gösterelim ve karşılıklı saygıyı daima ön plana çıkaralım.
Sülük öneriniz denemeye değer olabilir ama siz Galata Kulesi'nden bahsetmişsiniz.Orada palamut çıkıp çıkmadığını bilmiyorum ama arkadaşlarımız Galata Köprüsü'den bahsediyorlar..
Galata köprüsünde bir gecede 360 adet palamut alanları biliyorum Galata köprüsü bu herşey olur orada yeterki zamanı iyi ayarlansın
Bekir paylaşımını aynen tasdikliyorum gerçek bilgi bu
ben geçen sene zeytinburnu sahilinden çok yakaladım çoguda kiloluktu malum kıyıdan attıgın için zoka olmaz çünkü kıyıdan atarsan takılır tekne filan olcakki direk salıcaksın kıyıdan nasıl yakalanır?
bunun cevabını veriyorum ilk önce 40cm misina ucuna bi mantar mantarın ucunada 2 tane 4 numara norveç igne takıcaksın bu 40 cm lik takımı kilpse geçiriceksin bide kurşun için 15 cm lik bi beden yapıcaksın bunuda kilpse geçiriceksin ikiside ayrı ayrı durucak
hamsiye gerek yok istavritin flotasını alıcaksın mantarın ucundaki 2 igneye yaprak şeklinde takıcaksın bekliceksin hadi restgele
bu tipik bi lüfer takımı ama anlayamazsın diye açıklamasıyla yazdım köprüdede zoka takımı olabilir ordanda sarkıtma yapıcagın için çapariye gelince kıyıdan alması zor açıkta gezinen balık oldugu için palamut tekne filan olsa daha iyi olur.
2 sene önce amcamların gır gırı vardı sattılar onla çıkıyoduk acayip yakalıyoduk palamut flan
kıyıdan palamur yakalamak palamut çaparisi ile daha verimlidir ama bir o kadarda zordur kollarınızın dermanı kesilir. ben iki sene önce diliskelesin bir tane tutum şansıma lüfere atarken palamut denk geldi
zokaya gerek yok 3 kanca aralarında 1.5 cm boşluk bırakıp aynı misinanın üzerine kıbrıs türü bağlayın özellikle hamsi koku yaydığı için daha iyi olur yemi bağlayıp kurşunsuz olarak atın yavaş bir şekilde suya battığı için canlı yemden farkı olmaz.
Denenmiş ve garantili bi yöntemdir, özellikle galata köprüsünde.
Evet mümkün ama biraz şans işi.Ben iki yıl önce Aydıncık ta yakalamıştım.Kıyıya yakın geçen bir sürü tesadüf etmişti.Tüylü slikonlu çapariyi taktım hemen ve ikinci atışımda sürünün ortasına düştü oltam. 3 adet palamut almıştım.Oltadan balıkları çıkarıp yeniden atıncaya kadar sürüden eser kalmamıştı.