Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(ZARGANA) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 3
#1
Sonbaharda bu yakışıklı balık kıyılarımızı ziyarete gelir. Bizde taze kıraçaları hazır tutarız. Aşağıda farklı avlanma tekniklerimizi yazacağım.
Sanırım bu balıkta 12 yaşında falan tanıştım. Ama farklı şekillerde avlandık..

1-) Zargana topu kullanılan takım:
En zevkli olan avlardan. Genelde gündüz kullanılıyor. Fosforlu turuncu olanlar tercihim. 10 no çapraz sinek iğneyi, 1kulaç falan 0.15 misinaya bağlıyoruz. Topun arkasındaki halkayıda kamışın bedenindeki fırdöndüye takıyoruz. Yem olarak Kıraça veya gümüş kullanıyoruz. Kıraçanın filetosunu boyuna 2 ye bölüp kuyruk tarafından bağlıyoruz. Bu olta da balık yakındaysa el oltasıylada atılabilir.

2-) Zargana ipeği:
Yine ince bir misinaya iğne kullanmadan ipeği bağlıyoruz. Ve 1 kulaç gerisinden ağırlık bağlayıp at çek yapıyoruz.Eğer balık ipeği ısırırsa dişlerine dolanıyor ve kurtulamıyor. Balık yaralanmadan çekiliyor.

3-)Basit**el oltası ile:
Balık yakındaysa gündüz veya gece kullanıyoruz. En sade takım bu sadece bir sinek iğne ve yeterince 0.15 misina . Misina inceldikçe verim artacak ama bu seferde balığın kesme ihtimali var. Yem aynı. Sinek iğneye yemi takıp atıyoruz. Yemin ağırlığıyla ve misinanın inceliği sayesinde 6 metre falan atıyoruz. Yaklaşık suyun yüzeyinden yarım kulaç falan aşağıya inince balık atlıyor. Ve süratle elindeki oltayı çekiyor. Burada oltayı gevşek bırakmak lazım çünkü hemen yutmaz önce çeker.
( Bu hepsinde geçerli).Hatta bir keresinde elimden bıraktığım oltayı öyle bir çektiki. Ben misinanın mantarını 10 metre ilerde suda gördüm Smile

4-)Ekmek:
Ekmeği hamur topu yapıp sinek iğneyle**yakalayanlarda var.

5-)Çapari:
Beyaz floş istavrit çaparisine zaman zaman atlar.
(Anılar bölümünde yazmıştım bir keresinde 3 zargana aynı anda takılmıştı)

6-) Küçük kaşıklarada zaman zaman atlar.


[Ayrıca hareket halindeki sandala lüx ışığı bağlayarak kepçe ile de yakalarlar. Bunu lüferciler yapar ayrı konu.]

İncelikler:
Eğer balık yakındaysa gece veya gündüz farketmez kendini göstermemek lazım. Akıntılı suyu sever. Yağmurlu havalarda da iyi av verir.Yemin çok düzgün jilet gibi olması lazım bozuk yemede dalar ama çok açsa. Tabi ki kıyıdan söz ediyoruz. Huylanır çok atiktir. Yinede benim en çok sevdiğim avı 3 numara.Yazdığım gibi 3 tane takım yapıp hepsini aynı anda atıyoruz. Hangisine vurursa onu çekiyoruz. Bazen iki oltaya aynı anda vurur. O da heyecanlı olur.

Eğer yem olarak kullanmayacaksanız. Yiyebilirsiniz. Fosfor açısından birinci sıradadır. Hatta o kadar ki içi yemyeşildir Smile

Yemeği:
Ben en çok pilakisini severim. Çünkü balığın eti sert olduğu için fırında su, zeytin yağı ,domates ,biber ve limonla pişince pamuk gibi olur. Kendiliğinden kılçığından ayrılır.

Hazırlanışı:
Parça parça kesip tuz ve karabiberle ovup**tepsiye diziyoruz. Üzerini maydanozla kapatıp biber domates ve limon ekliyoruz. Yarım çay bardağı su ve zeytinyağı ilave ediyoruz. İşin sırrı ise zeytinyağı.
Halis olsun ama.

Afiyet olsunSmile
Bul
Cevapla
#2
bilgiler için teşekkürler..bikaç şeyde ben ekliyeyim...yem olrak zargananın kuruk altından ince sülük yem şeklinde çok verimli bir av oluyor..fakat taze olursa,yeni tutlan balıktan olursa daha güzel..bayatı denedim zor atlıyor..ve kendi eti sert olduğu için bi çok kez atma şansı doğuyor..balık parçalayamıyor..fakat en güzel kıyıdan küçük gümüş ile gerçekten balık olduğu zaman çok balık alıyosun..ipek ile doğruyu söylemek gerekirse hiç zargana almadım...birde köprüden hamsiyle süper alınıyor..hemde baya iri zarganalar..kıyıdan hamsiyi atmak zor olduğu için köprü için ideal..dediğin gibi ince misina çok iyi çalışıyor..tekrar paylaşımın için yeşekkürler..saygılar..rastgele...
Bul
Cevapla
#3
hüseyin arkadaşım vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler...
Bul
Cevapla
#4
zargana avı zevkli bir avdır verdiğin bilgiler için teşekkürler rastgele
Bul
Cevapla
#5
ıyıde tum forum sakınlerı uyuyormu beyler saat kaç 04:52 imiş uyann sabah oldu hadı balığa hadı bajayım
Cevapla
#6
Hüseyin bilgiler için teşekkürler
kuyruk altı kesimi için ben çok iyi kesen makas kullanıyorum
birde küçük kibrit çöpü ebatlarında beyaz ,şeffaf simli silikonlar var onlarda iyi iş yapıyor
zargana topu için ağır sünger toplar var onları kullanırsanız rüzgarda arkanızdaysa 70-100 mt ileriye atabilirsiniz daha sonra yavaş yavaş bazen hızlı sırtı yapmalı
Bul
Cevapla
#7
bilgiler için teşekkürler
Bul
Cevapla
#8
güzel bilgiler..
Bul
Cevapla
#9
bilgiler için teşekkürler, gereken herşey anlatılmış
Bul
Cevapla
#10
Harun yazdı:Hüseyin bilgiler için teşekkürler
kuyruk altı kesimi için ben çok iyi kesen makas kullanıyorum
birde küçük kibrit çöpü ebatlarında beyaz ,şeffaf simli silikonlar var onlarda iyi iş yapıyor
zargana topu için ağır sünger toplar var onları kullanırsanız rüzgarda arkanızdaysa 70-100 mt ileriye atabilirsiniz daha sonra yavaş yavaş bazen hızlı sırtı yapmalı

Bilgiler için sanada teşekkürler. Bizim balık ,zamanında kıyıda oluyor. Genelde el oltası ile yakalıyoruz. Çoğu zaman kamışa bile gerek kalmıyor. 70-100 metre atmayı hiç düşünmedim ama deniyeceğim. Fakat bizim attığımız yerde rüzgar arkadan pek esmez.
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 13,000 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  (ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1 Boğaziçi 51 15,088 30-06-2016, 04:43
Son Yorum: nurideniz34
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,943 30-06-2016, 04:41
Son Yorum: nurideniz34
  Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı... ishak BALLICA 39 17,222 20-12-2013, 19:43
Son Yorum: tahsinmersin
  Zargana balığının tutulması kawasaki 24 11,846 24-11-2013, 00:21
Son Yorum: ünal1
  Antalya kıyıdan musmusti 13 4,129 19-03-2013, 11:35
Son Yorum: DeLi_KuRT
  KIYIDAN AT-ÇEK poseydon 12 6,078 17-12-2012, 15:26
Son Yorum: ANTALYALI07
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,850 05-08-2012, 23:10
Son Yorum: LeVrEkCi
  Zargana Gkmn34 11 2,457 23-07-2012, 22:25
Son Yorum: monawar
  (KUYRUKALTI) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 5 Boğaziçi 34 8,437 06-07-2012, 16:12
Son Yorum: arifa

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi