Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
05:30 BALIKTAN GELDİM
Yalova Tatar, Ozan, Murat, Hakan teşekkür ederim umarım daha iyileri sizlerin oltalarına takılır. Rastgelsin...
Bul
   -Afiyet olsun.. Sabahlamak deyince hemen aklıma göl kenarı geliyor... ee n'apayım seviyorum tatlı suyu... Ama sayenizde 25 yaşımdan sonra forum sayesinde eşkina adında bir balık olduğunu öğrendim..kim bilir daha neler öğreneceğim... hadi hayırlısı...

Marjan hep birlikte öğreniyoruz. Sen yine iyisin ben olta balıkçılığına geçen yıl başladım Smile)) Kayıplarımı düşünsene...

-Gürhan yinede boş dönmemişsiniz.her zaman bi şeyler var.denizde sabahlamak nasıl olur bilmemde.karada avda sabahlamak kadar güzel bir an yoktur.yeri gelir tatlı tatlı üşürsün yeri gelir uyuklarsın bi kamp ateşi yakar karşısına geçer çayını yudumlarsın.gecenin karanlığında sessizliği bi hayvanın bozması (mesela baykuş) yada çın çın zil sesi ortalığı bir telaş alır koşuşturma başlar.oltaya balık vurmuş hadi uyanda çek beni der gibi.bunlar hayatın tadılması gereken güzelliklerindendir.Hadi rastgele.

İlker kamp ateşi dışında Smilebu söylediklerini fazlasıyla bulursun denizde. Babamla çocukluğumda dere kenarlarında kamp yapar 2 3 gün kalırdık kamp ateşinde balık, üstüne aynı korda demlenen çay offff o yüzden karada sabahlama bende çok ayrı bir yer tutar. Ama dün gece de müthişti özellikle kıyıdan gelen bülbül sesleri bizi mest etti. Neredeyse aramızda konuşmadık bile....
Bul
baligin zarar gormeden salmak arzu ediyorsaniz misineyi kesin suya salin ,igne agzinda kalsin iki gunde curuyup gidermis ve baligada zarari yokmus ,
izledigim balik programlarinda soyluyorlardi
Bul
bahri ozmen yazdı:baligin zarar gormeden salmak arzu ediyorsaniz misineyi kesin suya salin ,igne agzinda kalsin iki gunde curuyup gidermis ve baligada zarari yokmus ,
izledigim balik programlarinda soyluyorlardi

Dostum çok enteresan eğer böyleyse iğnenin çıkmayacağını her düşündüğümde bunu yaparım. Ama eşkina için bu olmaz diye düşünüyorum çünkü çoğunlukla balığı dipten yukarıya çekerken yüzme kesesi ağzına geliyor ve o duruma gelen balık iğneyi kolayca cıkarsam dahi yüzmüyor.
Bilgi için teşekkür ederim..
Bul
o zaman kesesini delipte suya gonderceksiniz baligin olmemesi icin ,yinede zarari yokmus ,burdada ufak mercanlara ayni uygulamayi yapiyoruz
Bul
bahri ozmen yazdı:o zaman kesesini delipte suya gonderceksiniz baligin olmemesi icin ,yinede zarari yokmus ,burdada ufak mercanlara ayni uygulamayi yapiyoruz

Çok iyi yaw inan küçük balıkları aldım diye vicdan azabı çekiyordum böyle anlarda. Bundan sonra verdiğin bilgiler aklımda olacak teşekkür ederim dostum...
Bul
rica ederim ,bende burda rex hunt diye bir balik programi var,her aksam izlerim ,orada her seferinde adam soyler kucuk baliklari bu sekilde salalim suya diye ,oradan biliyorum ,ve kendiside balik yakalayinca bide gosteriyor ,hava kesesini igneyle delip suya geri gonderiyor ,igneyide agzinda birakir
Bul
Gürhan kardeş tebrikler. Sana birşey hatırlatayım. Balığa çıkma kararımızdan sonra en güzel heyecan artık hayal kurmaya başlamaktır. Olur olmaz o kısmet işi darısı yeni hayaller ertesine. Selamlar afiyet olsun
Bul
gürhan ben semih hoca bugün serkan aradı balığa gittiğinizi söyledi.tutamadığınız için üzüldüm.yemden diyorum ben .canlı teke bulabilsek orada çok balık tutarız canlı teke için orası daha erken kumla veya burgazdan canlı yem tutup oraya geçmek gerekiyo.denizin çalkantılı olduğu hallerde oradan çok eşkina aldık .yanlız dolunay doğru olabilir.birde yakamoz olmayacak yakomozda balık avı bence olmuyo.görüşmek üzere herkese rastgele
Bul
Gürhan eşkinayı anladımda karagözlere ne oldu
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Selam arkadaşlar ben geldim ALTAYLI 32 5,393 16-04-2009, 09:11
Son Yorum: dincobey
  Şimdi balıktan geldik 05/08/2008 erdekli yücel 36 4,846 09-08-2008, 21:59
Son Yorum: ilerya
  eşkinadan geldim... kaya 34 5,498 09-06-2007, 22:25
Son Yorum: ekmekçi

Hızlı Menü: