Yorumları: 62
Konuları: 16
eşkina-mavrişgil- kaya levreği değişik yöresek adlar. ama karadenizdeki bütün balıkların tutması güzelde bunun tutması değişik).insanın o anda adrenalını değişiyor.son 3 yıla kadar klasik olarak ziğana(yengec)- kaya veya kum travlası ile tutuyorduk. ama 3 yıl evvel izmirde gördüğüm boru kurdu na raslayınca balığı tutuş şeklimizde değişti.burda sektör oldu inanın hafta sonu izmirden kargo ile 1000 paketin üstünde yem geliyor anında bitiyor artık balığa gidenler hazır yeme alıştı denizdeki yengec ve travlalar özgürlüğüne kavuştu.bu aralar mevsimine göre balık irilendi 1 kg civarından 3kg olanlara kadar bollandı. ama en iyi tutma yöntemi yine klasik olarakyengec daha iri balık vuruyor yengece. ama saati cok önemli sabah gün acarken daha iri balık vuruyor. ayrıca 1 gece önceden sahayı yemleyince balık tutmamak imkansız. hele soğan cuvalının icine 1 gece önceden yengec bolca koyup avlanma sahasına bırakınca tabiiki ağzı kapalı bir akşam sonra balıklar hemde irileri sahada bolca geziniyorlar. ondan sonra boru kurdu- travla ile avlanmak daha kolay oluyor.ama zevkinde bırakmak lazım sonra bu harika balığı ilerde cok ararız.
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Evet doktor, tadında bırakmalı.Kakliam yapmak zaten avcılık değil.
zaten eşkina bu sirkülee kadar yasaktı ne oldu serbest bıraktılar anlamadım bı-u konuyla ilgili çok yazı yazmıştım zamanında. çokmu bollaştıda tutuluyor bu balık anlam veremiyorum. onunda sonu gelir yakında sevgiler.
Yorumları: 1
Konuları: 0
Eşkina Baliginin kafasında taşlar böbrek taşının düşmesine yardımcı oluyor. kullanım şekli ise taşların ezilip bir çay bardağına koymak ve üzerine limon sıktıktan sonra 2-3 gün buzdolabının sebzeliğinde beklediyoruz. sonra sabahları aç karnına karışımı içiyoruz. bu işlemi 4-5 kez tekrarlıyoruz. taşların tane fiyatı ise 20 ytl. hadfi geçmiş olsun.
Yorumları: 2
ykaradeniz yazdı:Eşkina Baliginin kafasında taşlar böbrek taşının düşmesine yardımcı oluyor. kullanım şekli ise taşların ezilip bir çay bardağına koymak ve üzerine limon sıktıktan sonra 2-3 gün buzdolabının sebzeliğinde beklediyoruz. sonra sabahları aç karnına karışımı içiyoruz. bu işlemi 4-5 kez tekrarlıyoruz. taşların tane fiyatı ise 20 ytl. hadfi geçmiş olsun.
Iyi gunler arkadaslar,
Eskina baliginin kafa bolumunden cikan taslarin bobrek tasi dusurmeye ne denli yardimci oldugunu yeni ogrendim ve internet uzerinden arastirma yapmaya basladigimda bu sitedeki forum bolumunde olumlu yazilarinizi gordum. Benim de 7 yasindaki oglumda dogdugundan beri irili ufakli bircok tas var. Belli donemlerde ilac kullaniyor ama ilaci biraktigi anda hemen taslar cogalmaya basliyor. Eskina baliginin kafa kismindan cikan taslarin nasil kullanima hazir hale gelecegini buradaki forumlardan ogrendik.Ama yanlis anlamadiysam sabahlari ac karna 1 cay kasigi icecekbu dogru mu? Bir de bu karisim bitene kadar devamli icecek mi? ya da kac gun icip kac gun ara verilmeli. Devamli kullanimi zararli olabilir mi? Malum kullanacak olan oglum 7 yasinda oldugu icin bunlari kullanima aslamadan once netlestirmek istiyoruz.Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.
Yorumları: 266
RaPaLaCı yazdı:Ne derece doğrudur,tıbbi anlamda ne derece gerçektir,veya limonda eriyince nasıl bir kimya ya dönüşüyor dur bilemiyorum ama bunu bende çok duydum. Aslında böyle bir rahatsızlığı olan deneyebilir.Zaten tıp ta kul lanılan ilaçlarda sonuç olarak bitki ve bu tür doğada ki maddelerden yapılıyor. Acaba bu taşlar uzun süre bozulmadan saklanabirmi. Hani insanın oltasına takılacağı tutar,atmayalım da ihtiyacı olan birine veririz diye cektim.
ARKADAŞLAR,
Ben kendimi sizin için feda edebilirim. taşın etkilerini bende gözlemleyebiliriz isterseniz. Eşkina tutan taşını bana göndersin.
benim gibi böbrekleri taş ocağı gibi çalışan birinde işe yarayacakmı bakalım.
Yorumları: 266
ibo2000ibo yazdı:Iyi gunler arkadaslar,
Eskina baliginin kafa bolumunden cikan taslarin bobrek tasi dusurmeye ne denli yardimci oldugunu yeni ogrendim ve internet uzerinden arastirma yapmaya basladigimda bu sitedeki forum bolumunde olumlu yazilarinizi gordum. Benim de 7 yasindaki oglumda dogdugundan beri irili ufakli bircok tas var. Belli donemlerde ilac kullaniyor ama ilaci biraktigi anda hemen taslar cogalmaya basliyor. Eskina baliginin kafa kismindan cikan taslarin nasil kullanima hazir hale gelecegini buradaki forumlardan ogrendik.Ama yanlis anlamadiysam sabahlari ac karna 1 cay kasigi icecekbu dogru mu? Bir de bu karisim bitene kadar devamli icecek mi? ya da kac gun icip kac gun ara verilmeli. Devamli kullanimi zararli olabilir mi? Malum kullanacak olan oglum 7 yasinda oldugu icin bunlari kullanima aslamadan once netlestirmek istiyoruz.Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.
ibo200ibo arkadaşım,
aşağıdaki konuyu okumanızı tavsiye ederim. Böbrek taşı ile ilgili daha önce yazışmalar olmuştu. Faydalı bilgiler bulacağınıza inanıyorum.
Çocuğunuza çok geçmiş olsun.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=1482
sayın ibo2000ibo arkadaşım öncelikle oğlun için geçmiş olsun, ben sağlık sektöründeyim ve çocukluğumdan beri eşkina taşlarının böbrek taşına iyi geldiğini duydum ama kullanan kimseyi görmedim. allah bağışlasın 7 yaşında oğlun var oğlundaki problemin neden olduğunu doktorlar sana iletmişler ve ilacını başlamışlar, sen eğer ilaca devam etmeyip ufakta olsa ara verirsen daha sonraki yaşlarda çocuğunda böbreklerini kaybedene kadar gidecek problemler olabilir. lütfen bunu ihmal etme eğer tedaviden memnun değilsen sana çapa tıp fakültesinden üroloji bölümü hocası ateş beyi tavsiye edebilirim.Saygılar sunuyorum geçmiş olsun
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Dr.Cem bey aramıza hoşgeldiniz.
Değerli uyarılarınız için teşekkür ederiz.Tüm hastalık ve rahatsızlıklarda ilk başvuraracağımız elbette konusunun uzmanı hekim olmalı ve önerdiği tedavi yöntemine kesinlikle uymalıyız..
Forumumuzda keyifli paylaşımlar dilerim..