Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avlanma Tekniğim
Formundan adanadan bahsettiğini anladım yakaladığın yer (kanal) denizlemi? birleşiyor bu konuda bizi biraz aydınlatırmısın rica etsem:augenrollen:
Bul
sazlıkların önünden mükemmel bir av yapabilirsin arkadaşım sazan yeri ama dediğim gibi mevsimi belli zaman içinde olur. havyarı bıraktıktan sonra asıl mekenlarına geri dönerler sen asıl mekanlarında olarla zaman geçirmeye bak o zaman irileriyle dansEeekedebilirsin eh bunada değer benceRolleyes
Bul
KAREBALIKCI yazdı:Formundan adanadan bahsettiğini anladım yakaladığın yer (kanal) denizlemi? birleşiyor bu konuda bizi biraz aydınlatırmısın rica etsem:augenrollen:
tatlı su deniz suyu değil.Tam olarak nerden geldiğini bilmiyorum ama seyhan nehrinden geliyor olabilir.Ben genişliği 3 metre olarak belirtmiştim resimde ama 4-5 m ye kadar da çıkabiliyor bazı yerleri
Bul
Alıntı:haydut yazıların için sağol
Yalnız benim oltama daha çok küçük balıklar geliyor ben büyük balık tutmak istiyorum derken çok ta büyük balık yakalamak istediğimi kastetmedim yenecek kadar olsun yeter.Benim yakalamış olduğum sazanların çoğu minik yenmeyecek kadar yani...Aslında iğnem büyük yemim büyük ama önce didikleyip küçültüyolar sonrada yiyorlar yaramazlar

espirili bi arkadaşsın anlaşılanSmile
bak sana bi yöntem daha solim: önce bütün küçük balıkları tut(hiç küçük balık kalmamalı) sonra büyükleri tutabilirsin!!!:DribbleWink ehjüüehü
Bul
haydud yazdı:
Alıntı:haydut yazıların için sağol
Yalnız benim oltama daha çok küçük balıklar geliyor ben büyük balık tutmak istiyorum derken çok ta büyük balık yakalamak istediğimi kastetmedim yenecek kadar olsun yeter.Benim yakalamış olduğum sazanların çoğu minik yenmeyecek kadar yani...Aslında iğnem büyük yemim büyük ama önce didikleyip küçültüyolar sonrada yiyorlar yaramazlar

espirili bi arkadaşsın anlaşılanSmile
bak sana bi yöntem daha solim: önce bütün küçük balıkları tut(hiç küçük balık kalmamalı) sonra büyükleri tutabilirsin!!!:DribbleWink ehjüüehü
bu yazından sonra senin kadar espiritüel biri olmadığım kesinleşmiştir sanırımBig Grin
Bul
hatta haber ver hep beraber bitirelim küçükleri:boss: anca beraber kanca beraber demişlerCool
Bul
Mehmet Usta yazdı:Merhaba amateur01
Ben sana bazi teknikler önerecegim bunlari uygularsan insallah büyük sazan yakalarsin.

1-Sazanlar ürkek oldugu icin cok sezsiz olman gerek,konusmak yok.
sazanlar kanallarda sabit bir yerde durmazlar devamli kanal boyu yem ararlar,yem buldugu yerde o yem bitinceye kadar orda durur yemi yer.
sazliklar var diyorsun,sazanlar sazligi cok sever arasinda saklanmayi ve yem aramasini sever.Sazlik kenarlari olta atilacak yerler.

2-Birinci önerecegim teknik samandira ile ama senin yaptigin gibi degil.
samandira 6gr ile 10gr ince uzun olacak sabit ondan sonra firdöndü
ondan sonra igne beden,igne 6 numara beden 0,20 mm lik yeter.
samandirayi misinaya sikilan kursunlarla ayarla,igneye halkali bir kursuna tak ve suyun derinligine göre samandirayi ayarla,kursun yere oturacak samandira su üstünden az bir sey cikacak.
Bunlari yaptiktan sonra yem olarak haslanmis misir,taze ekmek kabuhu
takabilirsin.
Solucan takarsan bazi istemedigin misafirler gelebilir.(yayin yavrusu)

3-Bu bir baska teknik Samandira yok kursun yok sadece olta misina ve igne 1 numara.Taze ekmek kabuhu yada tost ekmegini igneye takarsin suyun üstüne atarsin ekmek suyun üstünde duracak yüzecek,attigin igneli yemin yanlarina da biraz ekmekle yemleyebilirsin.Sazan su üstünde yüzen yemi alacaktir ve senin igneli ekmegini de.

4-Dipoltasi ile sazan yemleyerek gayet iyi sonuclar veriyor.
Dipoltasi misina 0.30mm,kursun 20gr,firdöndü,igne beden igne 6 Numara
sazan ignesi beden 0.20mm yeter.
av yapacagin yeri yemle bir iki avuc haslanmis misiri suya at sonra igneli yemi oraya at misinayi gerdirme sazan yemi agzina aldiginda hic bir sey farketmemesi gerekiyor sen misinayi takip et balik yemi alinca oltayla ilgilen.
Kanalin cok dar olmasi derin olmamasi isini zorlastirir,cok sezsiz olman gerekiyor ve görünmemen(gölgen)gerekiyor.
Sazan baliklarini bir yere toplamak ve oraya alistirmak istiyorsan bol bol yemlemen lazim Avlarinda gittikce büyük baliklar cikiyorsa yemi ve igneyi büyültebilirsin.
Büyük sazanlarin agzina rahatlikla bir ceviz yada yumurta büyüklügünde
az haslanmis patatez sigiyor.

Benim anlamadigim sey CIPURA ile SAZANIN bir yerde yüzebilecegi.Biri tatlisu öbürü deniz baligi.

Sohbet ederek anlatmayi tercih ederdim,yazi islerinde pek iyi degilim.
Diger Arkadaslar`da yardimci olurlar sana.
Bunlar benim kullandigim teknikler insallah sana yardimci olurlar.

Selamlar RASTGELE
Mehmet Usta.

mehmet usta bana kamış ile barajdan sazan avlama metotdlarını anlatırsan sewinirim.benm yaptığım kamışımın(katlamalı)ucuna kendi boyu kadar misineyi bağlayıp şamandıralı ve 2 iğneli ucuna da hamur veya solucan takıyorum ama öğrenmek istediğim daha ince konular mesela derinliğe göre hareket etme yem takma vs.yani barajda sazan avlama ve barajın zamanlarına göre olmam gereken yerleri vs.vs.yardımcı olursan sewinirim hşçakal
Bul
Selam afyonlufirat,
amateur01 verdigim bilgileri aynen uygulayabilirsin,yanliz barajda dip oltasi
daha iyi.
[attachment=440]
Sazanlar genelde suyun dibinde yem aradiklari icin sen de 1kg haslanmis misiri yem olarak kullanacaksin,atacagin yer fazla derin olmasin kiyiya yakin kumlu yakinlarinda sazlik olan bir yere ve takilma tehlikesi olmayan bi yere o misirlari elinle 2 yada 3 metre capinda bir yem kilimi olusturacaksin
sonra bayat ekmekleri gözü büyük bir cuvala koyup(Futbol topu yada biraz kücügü olabilir) icine de uygun bir tas koyacaksin dibe inmesi gerek,yumusayan ekmek az az ekmek parcalari birakib sazanlari o bölgeye cekecek,4 Numara yada 6 Numara igne üzerine 1-2 tane haslanmis misir takacaksin ve yemledigin bölgeye atacaksin altaki resimde yem torbasi yukarda sen icine tasi koyacaksin istersen yem torbasina bir ip bagla suyun üstünde de bir büyük samandira yem torbasini nereye attigini görürsün.Baligin yem arama saatleri sabahlari 4.30 aksamlari 17.00 den itibaren sabaha kadar.
[attachment=441]
Bul
ustam çok mükemmel anlatmışsın teşekkür ederim bu pazar nasipse bu tekniği uygulicam sağlıcakla kal.
Bul
sazan avlamada ben sazan yayı kullanıyorum.içinde kurşun olan,5 tane 4 numara hırsız iğne bağlı bu yaya.birgün önceden yem hazırlıyorum.--buğday unu,mısır unu,vanilya,1 yumurta,biraz yağ,biraz şeker,bulabilirseniz küspe--bunları karştırıp sert kıvamda hamur haline getiriyorum.buzdolabına koyuyorum.balığa gittiğim gün taze ekmek içiyle bu hamuru karıştırıyorum.
oltayı atacağım yeri makarnayla yemliyorum.hazırladığım hamuru yayın içine basıyorum.iğneleri yemliyorum.makarnayla yemlediğim alana oltamı atıyorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 12,946 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  (ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1 Boğaziçi 51 15,002 30-06-2016, 04:43
Son Yorum: nurideniz34
  (ZARGANA) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 3 Boğaziçi 18 7,297 25-07-2012, 10:23
Son Yorum: ata_berk
  (KUYRUKALTI) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 5 Boğaziçi 34 8,364 06-07-2012, 16:12
Son Yorum: arifa
  kıyıdan avlanma Gece mi? / Gündüz mü? Phorko 21 8,866 13-10-2011, 15:47
Son Yorum: Phorko
  Lüfer zokasıyla iskorpit avı.( Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 6) Boğaziçi 6 4,537 26-05-2007, 22:12
Son Yorum: kaya
  kıyıdan avlanma tekniklerim ozoca51 7 4,744 27-11-2006, 17:00
Son Yorum: erol26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi