Yorumları: 74
Konuları: 4
Herkese selam aklıma bi soru takıldı avlanmalardaki gece gündüz farkı..
Kıyıdan avlanmalar gece mi daha iyidir gündüz mü
Neden gece veya neden gündüz...
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim Saygılar...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
cengizhan balık her zaman güneş doğarken ve batarken bol olur ama benim için en ideal balık zamanı gün doğmadan önceki 1 saat önceden hazırlanıp tam gün doğarken oltaları suda bulundurmaktır.
balıklar geceden merada olacağı için gün aydınlanırken ilk tekne veya kıyı avındaysam ilk oltacı olmak isterim.tekne ile levrek avlarımda gün aydınlanmadan merada olduklarım daha verimli geçmiştir.
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
Ben sabah gün ışımadan denizde olmayı tercih ederim. Akşam saatlarini pek verimli görmüyorum. Ama sabah gün ağarmadan denizde olup sabah ezanıyla oltanın suda olduğu zamanlarda avlar daha verilli oluyor. Özellikle saldırgan balıklarda.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Bana sorarsan bende sabahın erken saatlari ve akşam hava karrmaya yakın zamanlar daha verimli olur düşüncesindeyim..
Fakat balıktan balığa değişebilir bazı balıklar gece verimli olur..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
LeVrEkCi yazdı:cengizhan balık her zaman güneş doğarken ve batarken bol olur ama benim için en ideal balık zamanı gün doğmadan önceki 1 saat önceden hazırlanıp tam gün doğarken oltaları suda bulundurmaktır.
balıklar geceden merada olacağı için gün aydınlanırken ilk tekne veya kıyı avındaysam ilk oltacı olmak isterim.tekne ile levrek avlarımda gün aydınlanmadan merada olduklarım daha verimli geçmiştir.
nihatkr yazdı:Ben sabah gün ışımadan denizde olmayı tercih ederim. Akşam saatlarini pek verimli görmüyorum. Ama sabah gün ağarmadan denizde olup sabah ezanıyla oltanın suda olduğu zamanlarda avlar daha verilli oluyor. Özellikle saldırgan balıklarda.
Uzun_ahmet yazdı:Bana sorarsan bende sabahın erken saatlari ve akşam hava karrmaya yakın zamanlar daha verimli olur düşüncesindeyim..
Fakat balıktan balığa değişebilir bazı balıklar gece verimli olur..
yorumlarınız için teşekkür ederim elinize sağlık

İzmirli abilerimdende yorumları bekliyorum
Yorumları: 211
Konuları: 2
Cengizhan, avlayacan hedef balığa göre değişir mesela levrek(özellikle büyük trofe levrek) gece daha iyi avlanır,çünkü avlanmak için kıyıya ve liman kenarlarına gelir.ama arkadaşlarında dediği gibi genelde sabahın erken vakitleri(saat 5-9)arası iyi balık yapar.
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
farketmez be cengizcim.izmirde balık bol ne zaman çıkarsan alırsın balığı.sen iste yeterki.

arkadaşlarımla aynı fikirdeyim.sabahın ilk ışıkları denizdeyken görünmeli.ne bileyim ben öyle seviyorum.ama bazı balıklarda hep gece yakalanıyor nedense.bir sürü etken var herhalde,havanın ısısı,su akıntıları,suyun sıcaklığı,ay,rüzgar yönü vb.yine şans-kısmet diyelim.bizde amaçlardan birisi balık olduğundan fazla önemsemiyoruz.ne zaman gidersen git rasgelsin kardeşim.
albatros41 yazdı:Cengizhan, avlayacan hedef balığa göre değişir mesela levrek(özellikle büyük trofe levrek) gece daha iyi avlanır,çünkü avlanmak için kıyıya ve liman kenarlarına gelir.ama arkadaşlarında dediği gibi genelde sabahın erken vakitleri(saat 5-9)arası iyi balık yapar.
Teşekkürler..
Yorumları: 20,389
Konuları: 290