Yorumları: 25
Konuları: 5
Merhaba ,
Vaktim kısıtlı olduğu için gidebileceğim tek bir yer var orasida kayalık. Iki atıştan biri takılıyor malesef. Takilmamasi için şamandıra kullanmak istiyorum ama gündüz şamandıra ile tutulmaz diyorlar. Gerçekten hiç tutamazmiyim yoksa az da olsa sansim varmı?
Birde şamandıra ağırlık yerine en altami takılır yoksa caparinin üstüne şamandıra, altina agirlikmi takılır?
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
umtbra yazdı:Merhaba ,
Vaktim kısıtlı olduğu için gidebileceğim tek bir yer var orasida kayalık. Iki atıştan biri takılıyor malesef. Takilmamasi için şamandıra kullanmak istiyorum ama gündüz şamandıra ile tutulmaz diyorlar. Gerçekten hiç tutamazmiyim yoksa az da olsa sansim varmı?
Birde şamandıra ağırlık yerine en altami takılır yoksa caparinin üstüne şamandıra, altina agirlikmi takılır?
çaparide şamandıra kullanmak olmaz,çok hafif yani 30-40 gram kurşunla atıp fazla dibe inmeden çekin yada kayasız bir mera bulmaya çalışın.rastgele.
Teşekkür ederim. 40 gr kullanıyorum fakat fazla derinlik olmadığı icin hemen dibe iniyor. Birde şu kinder yumurta işi var onu deneyecem inşallah ise yarar.
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
rasgelsin ercancım.şamandıralı çapari pek olacak gibi gelmedi bana.
Teşekkür ederim abi tecrubelerinize dayanarak samandiradan vazgeçiyorum. Farklı ağırlık ve yumurta ile deneyeceğim. Birde takılmayı aza indirmek için cekme teknikleri arastirayim. 10 atışta 1 takilsa ona bile razı durumdayım
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
umtbra yazdı:Teşekkür ederim. 40 gr kullanıyorum fakat fazla derinlik olmadığı icin hemen dibe iniyor. Birde şu kinder yumurta işi var onu deneyecem inşallah ise yarar.
kurşun suya değer değmez makineyi kapatın,kurşun hafif hafif süzülürken balık hareketin hissedince 1-2 hafifce sallayıp çekmeye başlayın bu şekilde başarılı olacağınızı düşünüyorum.rastgele.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Benim silikon sahtelerle kıyıdan yaptığım avın benzerini yapabilirsin Ercan,şamandıra için zargana topu kullanıyorum ben üç silikon bağlıyorum sen bunun yerine tahminen beş tüylü veya renkli simli kancalar kullanabilirsin takımın sonuna kurşun bağla bunun ağırlığı on veya yirmi gr olarak sen belirle

rasgele.
Bornova - izmir
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Kurşunu biraz daha hafifletin ve atıştan sonra beklemeden çekmeye başlayın. Ya da meranızda biraz daha derin yerler bakın. Şimdiden rasgele
Sazanları özledim...
Yorumları: 442
Konuları: 72
umtbra yazdı:Merhaba ,
Şamandıra bildiğim kadarıyla üstte olur.Çapariyle şamandıra ikilisini bi arada hiç görmedim abilerim iyi bilir ama
Herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Işyerinde deneme yaptım. Kinder yumurtası içine 20 gr somun koydum su dolu kovaya bıraktım. 5 6 saniye sonra batmaya başladı. 5 saniye benim için yeterli o arada çekmeye başlarım zaten. Bu şekilde takılmayı en aza indiririm tek sorun atış mesafesinin düşmesi. Atışta ortalama kaç metre kaybım olur? 30 metre civari atabiliyorum. Bazen daha çok gidiyor ama her zamaan olmuyor.