Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gündüz şamandira ile istavrit
Merhaba ,

Vaktim kısıtlı olduğu için gidebileceğim tek bir yer var orasida kayalık. Iki atıştan biri takılıyor malesef. Takilmamasi için şamandıra kullanmak istiyorum ama gündüz şamandıra ile tutulmaz diyorlar. Gerçekten hiç tutamazmiyim yoksa az da olsa sansim varmı?

Birde şamandıra ağırlık yerine en altami takılır yoksa caparinin üstüne şamandıra, altina agirlikmi takılır?
Bul
umtbra yazdı:Merhaba ,

Vaktim kısıtlı olduğu için gidebileceğim tek bir yer var orasida kayalık. Iki atıştan biri takılıyor malesef. Takilmamasi için şamandıra kullanmak istiyorum ama gündüz şamandıra ile tutulmaz diyorlar. Gerçekten hiç tutamazmiyim yoksa az da olsa sansim varmı?

Birde şamandıra ağırlık yerine en altami takılır yoksa caparinin üstüne şamandıra, altina agirlikmi takılır?

çaparide şamandıra kullanmak olmaz,çok hafif yani 30-40 gram kurşunla atıp fazla dibe inmeden çekin yada kayasız bir mera bulmaya çalışın.rastgele.
Bul
Teşekkür ederim. 40 gr kullanıyorum fakat fazla derinlik olmadığı icin hemen dibe iniyor. Birde şu kinder yumurta işi var onu deneyecem inşallah ise yarar.
Bul
rasgelsin ercancım.şamandıralı çapari pek olacak gibi gelmedi bana.Smile
Bul
Teşekkür ederim abi tecrubelerinize dayanarak samandiradan vazgeçiyorum. Farklı ağırlık ve yumurta ile deneyeceğim. Birde takılmayı aza indirmek için cekme teknikleri arastirayim. 10 atışta 1 takilsa ona bile razı durumdayım Siyirdim
Bul
umtbra yazdı:Teşekkür ederim. 40 gr kullanıyorum fakat fazla derinlik olmadığı icin hemen dibe iniyor. Birde şu kinder yumurta işi var onu deneyecem inşallah ise yarar.

kurşun suya değer değmez makineyi kapatın,kurşun hafif hafif süzülürken balık hareketin hissedince 1-2 hafifce sallayıp çekmeye başlayın bu şekilde başarılı olacağınızı düşünüyorum.rastgele.
Bul
Benim silikon sahtelerle kıyıdan yaptığım avın benzerini yapabilirsin Ercan,şamandıra için zargana topu kullanıyorum ben üç silikon bağlıyorum sen bunun yerine tahminen beş tüylü veya renkli simli kancalar kullanabilirsin takımın sonuna kurşun bağla bunun ağırlığı on veya yirmi gr olarak sen belirleGulumserasgele.
Bornova - izmir
Bul
Kurşunu biraz daha hafifletin ve atıştan sonra beklemeden çekmeye başlayın. Ya da meranızda biraz daha derin yerler bakın. Şimdiden rasgele
Sazanları özledim...
Bul
umtbra yazdı:Merhaba ,

Şamandıra bildiğim kadarıyla üstte olur.Çapariyle şamandıra ikilisini bi arada hiç görmedim abilerim iyi bilir ama
Bul
Herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Işyerinde deneme yaptım. Kinder yumurtası içine 20 gr somun koydum su dolu kovaya bıraktım. 5 6 saniye sonra batmaya başladı. 5 saniye benim için yeterli o arada çekmeye başlarım zaten. Bu şekilde takılmayı en aza indiririm tek sorun atış mesafesinin düşmesi. Atışta ortalama kaç metre kaybım olur? 30 metre civari atabiliyorum. Bazen daha çok gidiyor ama her zamaan olmuyor.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  istavrit iskilip,li19 2 788 17-09-2015, 17:19
Son Yorum: iskilip,li19
  iri istavrit tutmak icin? umtbra 9 2,728 14-06-2012, 10:43
Son Yorum: umtbra
  kıyıdan avlanma Gece mi? / Gündüz mü? Phorko 21 8,889 13-10-2011, 15:47
Son Yorum: Phorko

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi