25-11-2007, 17:59
bir düşünun arkadaşlar sandıkta 20 kılo hamsi var kaça gelir
İstavrit ve Hamsi Kıyımı Yapılıyor.
|
25-11-2007, 17:59
bir düşünun arkadaşlar sandıkta 20 kılo hamsi var kaça gelir
25-11-2007, 18:24
AFALA yazdı:bir düşünun arkadaşlar sandıkta 20 kılo hamsi var kaça gelir Abi öğrenciliğim sırasında Trabzon da hamsinin kilosunu 20 krş. dan aldığımı hatırlarım. Hatda evde yanlız olduğum için yarım kilo yetiyordu, yani 10 krş. hamsi alıyordum. Balıkçıya giderken evden poşet götürüyordumki adama ayıp olmasın. 10 krş. poşet parsı ![]() Ancak bu durum bence hiç iyi değil, bu balık bu kadar çok tutularak katledilmemeli. Çok diye tutmakmı gerekli?
26-11-2007, 01:43
yaban tv de bir haber geçiyor bu aralar avcılar diyorki biz gelecek avlarımızı neden tehlikeye atalım diyorlar kara avcıları diyor bunu yani peki bunu deniz avcıları neden düşünmüyor anlamak mümkün degil küçük balık var görüyorsun neden ag atıyorsun ki sonu yokmu bunun yani 20000 kasa çıkacaksa tutulacakmı iyi tamam gelecekte ne yapacak altlarındaki 100 milyarlarca para vererek aldıkları tekneleri radarları sonarları.
KAZANDIKLARINI SANIYORLAR ince hesap yapsalar kendileride çocuklarıda kaybediyor yazık.
26-11-2007, 01:49
AFALA yazdı:Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğu vatandaşların yüzünü güldürüyor. "Amatör balıkçı" kelimesini duyunca acaba nasıl yakaladı diye yazıyı okumaya devam ettim. ağ ile yakalamış. "amatör balıkçı".. Türkiye'de amatör balıkçılık ağ ile yapılıyor doğru..
26-11-2007, 02:11
LeVrEkCi yazdı:yaban tv de bir haber geçiyor bu aralar avcılar diyorki biz gelecek avlarımızı neden tehlikeye atalım diyorlar kara avcıları diyor bunu yani peki bunu deniz avcıları neden düşünmüyor anlamak mümkün degil küçük balık var görüyorsun neden ag atıyorsun ki sonu yokmu bunun yani 20000 kasa çıkacaksa tutulacakmı iyi tamam gelecekte ne yapacak altlarındaki 100 milyarlarca para vererek aldıkları tekneleri radarları sonarları. Esasında Yaban Tv de avı gösterilen çoğu kişiler gelir durumu iyi, okumuş ,çoğu defalarca yurtdışına gidip gelmiş,kar zarar hesabı yapabilen kişiler ,tabi kendi konularında. Onlarında yakındığı doğal dengeyi bozan bohçacı diye bir grup var. Esasında bizde onlar gibi deniz bohçacılarından yakınıyoruz.
26-11-2007, 02:35
LeVrEkCi yazdı:yaban tv de bir haber geçiyor bu aralar avcılar diyorki biz gelecek avlarımızı neden tehlikeye atalım diyorlar kara avcıları diyor bunu yani peki bunu deniz avcıları neden düşünmüyor anlamak mümkün degil küçük balık var görüyorsun neden ag atıyorsun ki sonu yokmu bunun yani 20000 kasa çıkacaksa tutulacakmı iyi tamam gelecekte ne yapacak altlarındaki 100 milyarlarca para vererek aldıkları tekneleri radarları sonarları. Dostum yaban tv de kara avcıları bunu söylüyor çünkü bu iş onlar için de hobi. Tıpkı bizim balıçılığımız gibi. Biz de bu işi hobi olarak yapmamıza rağmen sitemize açılan konularda sirkülere, balıkçılık ahlakına hiç uymayan konulara hala rastlayabiliyoruz ve bu konuları hepimizin bildiği gibi silip çöpe atıyoruz. Bu konuda geçen katliamları yapanlar beni çok şaşırtmıyor artık. İşin içinde para var çünkü, bu avı adam bir fırsat görüp vuruyor balığın köküne kazmayı. Onun için sadece bu ay cebine koyacağı para önemli. Önümüzdeki yıl balık olmayacakmış onun umurunda mı? Söz konusu para olunca insanoğlu bazen insanlıktan çıkıyor ki bu bazenler son zamanlarda çok olmaya başladı. Kolay para için senin benim evime, işyerime girip hırsızlık yapan adamların, beline silahı takıp gasp yapan, bu ugurda cinayet işleyen insansı mahlukların zihniyeti, işletim sistemi, bu bahsi gecenlerden çok mu farklı. Bedavacılık ve aç gözlülük hala en büyük hastalığımız maalesef...
26-11-2007, 11:18
pazar günü istanbul halinde istavritin kasası sabah saat 06 da 10ytl idi hamsi 15 ila 20 ytl tekir 20 ytl idi karar sizin
26-11-2007, 11:54
karraımı kaldı mehmet ali abi bitti işte haberler kötü seneye bakalım ne yapacaklar hem bizi hem kendilerini her yönden bitiriyorlar ve ne yazık çok yazıkki hiçbirşey yapamıyoruz ve yapılamıyor.
çok yazık
27-11-2007, 04:37
evet arkadaşlar pazar günü istavrit kumkapı balık halinde taşta kaldı istavritin neslini tüketiyorlar buna bir dur demek lazım yoksa gecen her gün bizlerin lehine .......
geçen sene yaprak çinekop kırıldı evelki sene palamut busene ne çinekop yiye bildik nede palamut şimdilerde ise tekir ve istavrit marmara ve karadeniz kurumaya başladı benderim ki nasıl bir organizasyon düzenliyorsak bunun için bir yürüyüş düzenlesek hafta sonu yetkilere sesimizi duyursak nedersiniz emin önünden kumkapıya yürüsek bizi destekleyen olurmu acaba tabi ( İZİN ) almak şartıyla
27-11-2007, 14:03
BU KONU HAKKINDA YENİ BİR KANUN ÇIKARIYORLAR 24 SAAT AVLANMAK YASAK SADECE AKSAM ALTI SABAH ALTIYA KADAR EYER TAKİP OLURSA ODA YETER BİZİM HALKIMIZDA KÜLTÜR ZAYIFLIĞI VAR BİRDEN KESİP ATMAK ÇOK ZOR MESELA TRAFİKTE OLDUĞU GİBİ HİÇKİMSE RİAYET ETMİYOR BİLEREK BEN BUNA KÜLTÜR ZAYIFLIĞI DİYORUM.BALIKCILARDA AYNI BİRDEN KESEMEZLER
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
İSTAVRİT,TEKİR VE HAMSİ HAKKINDA | erdekli yücel | 16 | 3,133 |
28-11-2007, 12:02 Son Yorum: erdekli yücel |
|
karadeniz usulu hamsi | Tropheus | 29 | 3,813 |
01-11-2007, 04:30 Son Yorum: ANTALYALI07 |