LeVrEkCi yazdı:tam olarak hatırlamıyorum ama bluehawk çok devirlidir balık tutarken bi sorundan bahsetti ama hatırlamıyorum ki neyse ben maslak av a sık sık ugruyorum bi daha inceleyeyim ikisinide aldım gerçi makineyi ama kullanmadıgım sürece değiştirme şansım var.
kapışma işine gelince karada senle kapışılmaz teknedede bence sendeki bilgi ile yine senle kapışılmaz maşallahın var
Blue hawk düşük devirlidir. 3.8
Benim levrek bilgi ve tecrübem sıfır Nihat sadece teorik olarak birşeyler biliyorum o kadar.
Birkere Mersine gittiğimde orda rapalayla at-çek yaparken bir levrek takibi almıştım o kadar.
galiba bu makine hafif oluşuyylada ideal gibi geldi ne dersiniz yaww kafam karıştı valla
Okum epıx pro 40 modeli 450 gr ağırlığında ,4,5,1 yüksek devirli, Aluminyum kafa, 10 biyalı ,iri balıkları avlarken çok işimize yarayan otomatik kalama sisitemli 0,35 mm misinadan 200 metre alabilen bu makina tuzlu suya dayanıklı ve uzun ömürlüdür
LeVrEkCi yazdı:birde şu makineyi buldum bu daha hafif bir makine ne dersiniz.
okuma Synex sn-660a 6 bilyalı makina okumanın en çok satılan modelidir.Kıyıdan avlar için uygun olan surf makinasıdır.570 gram ağırlığında, 0,35 mm misinadan 310 metre sarılabilen, katlanabilen kollu, plastik kol topuzlu, önden kalamalı, metalik kafa, grafit gövde, 4.5:1 yüksek devirli makinadır.Çok hızlı sarma gücü ile derin avlarda tercih edilmelidir
Bu makine arkadaşımda var. 2 hafta önceki iri sarıkanat avımızda 140 gr. kurşun + bir sarıkanat ve çinekopu aynı anda bayağı zorlandı sararken.
Sen bence powerliner veya bluehawk , ikisini rahat dönerlik açısından karşılaştırıp karar ver.
LeVrEkCi yazdı:galiba bu makine hafif oluşuyylada ideal gibi geldi ne dersiniz yaww kafam karıştı valla
Okum epıx pro 40 modeli 450 gr ağırlığında ,4,5,1 yüksek devirli, Aluminyum kafa, 10 biyalı ,iri balıkları avlarken çok işimize yarayan otomatik kalama sisitemli 0,35 mm misinadan 200 metre alabilen bu makina tuzlu suya dayanıklı ve uzun ömürlüdür
LeVrEkCi yazdı:birde bu var bunlardan birini alacagım daha hafifler.
Okuma salina makine 4,5,1 devrinde, 5 bilyalı, önden kalamalı, 440 gram ağırlığında makinedir. DFD: Hassas Çift Güçlü Çekiş Sistemi Çok-Diskli, Japon yağlı keçeli çekiş contaları 4 HPB korozyona dayanıklı paslanmaz bilyeler 1 Quick-Set Anti-Reverse rulman Hassas kesim "Yüksek Yoğunluklu Dişli Sistemi" ALC: Sağlam döküm alüminyum vidalı tutamak tasarımı Hydro Blokaj su geçirmez çekiş sistemi kapağı Büyük alüminyum sarma teli İnce Keskin Gövde Tasarımı
Epix Pro 40 boğazda ileri atış için uygun değildir. Onu geç bence.
Salina sağlam kaliteli bir model. 80 liği tercih edilebilir. ama kafası surf kafa değil.
Powerliner veya Bluehawktan vaz mı geçtin Nihat?
LeVrEkCi yazdı:Okuma power liner pl 865 modeli 65 lik büyük boy makaradır.4,8,1 devrinde , 8 bilyalı, aluminyum gövdeli, aluminyum geniş surf makaralı, grafit yedek kafalı, 0,40 mm misinadan 320 metre sarılabilen, önden kalamalı, otomatik kalama sistemli ,plastik kol topuzlu ,680 gram ağırlıgında makinadır.Uzat atışlar , kıyıdan iri balık avı, tekneden derin avlar için uygun bir modeldir.
Okuma bbh 765 blue hawk bh 765 modeli 7 bilyalı ,0,40 mm misinadan 320 metre alabilen ,3,8,1 devrinde, aluminyum kafalı, 675 gr ağırlığında, surf makine surfçülerin tercihi olan bu makine uzun atışlarda misinayı çok hızlı salar.
iki makine bunlar blue hawk dersen bunu alırım
bu makina var bende ve cok memlunum yeni makinan da hayırlı olur inşallah soncta okuma her turlü işini görür güle güle kulan .
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR