Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni sahteler hk.
aygroup yazdı:Nihat...

Öbür tarafa yazdığın zarganaları yeni okudum...Sen kullandığın için merak ettim..Renkleri denedin mi...Denedinse hangi renk hangi açıdan farklı...

Şimdiden teşekkürler...

Ahmet bey iyi bir noktaya dokundunuz.Arkadaşlar zarganada ipek ipi bağlama nasıl olmalı fotoğraflı olarak paylaşımlarınız için şimdididen teşekkü
rlerSeerf
Bornova - izmir
Bul
aygroup yazdı:Nihat...

Öbür tarafa yazdığın zarganaları yeni okudum...Sen kullandığın için merak ettim..Renkleri denedin mi...Denedinse hangi renk hangi açıdan farklı...

Şimdiden teşekkürler...

orhanekmekci yazdı:Ahmet bey iyi bir noktaya dokundunuz.Arkadaşlar zarganada ipek ipi bağlama nasıl olmalı fotoğraflı olarak paylaşımlarınız için şimdididen teşekkü
rlerSeerf
zarganada ben turuncu renk kullanıyorum ipekteki düğümler yanlarda kalacak ve misina ipeğe kördüğümle bağlanmayacak rapala bağındaki gibi boşluk kalacak.
ipek için ben 15 veya 16 numara ince misina kullanıyorum sağdan soldan uzattığım kamışlara 3 metrelil misinalarla bedene kördüğümle ekliyorum.
bazen eklediğim yere fırdöndü takıp biraz suyun altına girmesini sağlıyorum ama bunu daha çok rüzgarlı havalarda yapıyorum.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Nihat,sence ipek ipliğin boyu kaç santim olmalıGulumse
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Nihat,sence ipek ipliğin boyu kaç santim olmalıGulumse
orhan abi ben hazır ipek alıyorum olta malzemeleri satan yerlerden tahminen 10-12 cm boyunda oluyorlar.akşam bakiim eski makinem çalışırsa resim çeker eklerim buraya.
her rengini denedim en güzel turuncu ve sarılar iş yapıyor turuncu biraz daha ön plana çıkıyor.
Bul
LeVrEkCi yazdı:orhan abi ben hazır ipek alıyorum olta malzemeleri satan yerlerden tahminen 10-12 cm boyunda oluyorlar.akşam bakiim eski makinem çalışırsa resim çeker eklerim buraya.
her rengini denedim en güzel turuncu ve sarılar iş yapıyor turuncu biraz daha ön plana çıkıyor.

Bende beyaz ve turuncu var.Aldığım ipekler boy olarak oldukca uzunlar koyacağın fotoya göre kesip hazırlayacağımSeerf
Bornova - izmir
Bul
hemen hemen 10 cm geliyor orhan abi.

Bul
Teşekkür ederim NihatAlkis
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Nihat,sence ipek ipliğin boyu kaç santim olmalıGulumse

Orhan Bey...

Ben de önceden olduğu için ,siz sorunca merak edip baktım.Gerilmiş vaziyette 9 cm .geldi.
Ama ben Nihat'ın bağladığı gibi kullanmıyorum.Halka şeklindeki ipeğin bir yerinden misinaya bağlıyor ve tam karşısından halkayı kesiyorum.İpeğin kolay kurtulması için böyle bir yol bulduk.Ve ipeği daha kalın kullanıyorum.
Ben bunu çapari halinde 7-8 köstekli olarak kullandığım için Nihat gibi bağlarsam balıkları ipekten ayırmak bir saat sürer...Gulumse

Selamlar..

Bul
nasıl ahmet abi zarganayamı çapari yapıyorsun bende bunu merak ettim şimdi bak Gulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:nasıl ahmet abi zarganayamı çapari yapıyorsun bende bunu merak ettim şimdi bak Gulumse

Evet Nihat...Siyirdim

Bunu ilk olarak bizim zeka küplerinden biri düşündüğünde çok gülmüştüm.Ama bir bedene ince misina ile 50-70 cm.aralıklı 4 tane köstek yap..Eğer dolaşırsa(motorlar arasında fark olabilir diye söylüyorum) köstekleri bedene üçlü fırdöndü ile bağla..Biz bu takımı kullanıyoruz.

Dört tane zargananın suda nasıl geldiğini gör ve hayret et...Köstekleri sıra ile arttır.Çünkü bilemediğim bir adetten sonra sorun oluyor...

Haa..Bir de benim zeki arkadaşım tekneden iki tane kısa anten çıkarıp ,onlara bağlayarak bu takımdan iki tane atıyor..Happy
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni çantam. Tropheus 52 9,239 03-11-2014, 09:21
Son Yorum: yaser2sultan
  Yeni Sahteler mertparlak 22 4,248 22-11-2012, 17:24
Son Yorum: mertparlak
  yeni rapala ve kaşıklarım nasıllar :))) fish or die 24 4,504 25-10-2012, 00:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Yeni rapalalarım... Zıpkıncı 20 3,891 13-04-2012, 11:53
Son Yorum: Zıpkıncı
  Sahteler nihatkr 16 3,352 03-12-2011, 11:48
Son Yorum: ANTALYALI07
  yeni rapalalarım... LeVrEkCi 22 5,854 22-07-2011, 19:01
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Kolleksiyonumun yeni üyesi :) blue_zaire 36 8,070 16-05-2011, 09:44
Son Yorum: bucalı
  İlginç Sahteler Bahadır Sarıca 18 5,171 06-02-2011, 16:57
Son Yorum: ALTAYLI
  Yeni rapalam... Goktug 33 6,057 24-05-2010, 19:21