Yorumları: 337
Konuları: 14
rusan yazdı:Ben eşkina etini pek sevmiyorum. Daha önce mangalda baya yaptık fena değildi. Aşağıdaki linkte güzel bir tarif var bunu deneyebilirsin. Bundan sonra tuttuğum ilk eşkinalarda içini temizleyip domates, biber falan doldurup alimunyum folyo ile sarıp közde pişirmeyi düşünüyorum. Deneyince bunu da yazarım.
Sarayburnu yenikapı arası - Amatör Balıkçı
Linkte tencerede yapılmış ama aynısını fırında da yapabilirsin. İsteğe göre mantar, patlıcan falan da ilave edilebilir. Tabi tereyağını unutmamak lazım. Pişince üzerine kaşar da rendelenebilir.
Teşekkür ederim ruşan ama daha net bir tarife ihtiyacım var.
[SIGPIC][/SIGPIC]1986 Tuzla-İST Mehmet AĞCA
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Eşkina taşlarını ayırmanı tavsiye ederim Mehmet,8 cengaverden 16 taş çıkar.Zaman zaman ihtiyacı olan arkadaşımız çıkabiliyor..
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
Yakalanmasından, tadına çok merak ettiğim bir balık.
Bu mukemmel çalışma harika olmuş sevgili Ruşan.
Tebrik ederim. Teşekkürler.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Yuvarlak ve geniş bir kabı önce biraz yağlayın. Ardından balıkların üzerini biraz çizin ve tepsiye yerleştirin.İçlerine ufak parçalar halinde tereyağı koyabilirsiniz. Üzerine halka halka doğradığınız patates, soğan, domates ve mantarı dizin. Biberleri uzun uzun kesip onları da üzerine yerleştirin. Bir kaç tane defne yaprağı ve sarımsağı da içine atın. Ardından yarım su bardağı suyun içine bir kaşık salça koyup karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra üzerine döküp, tuzunu da attıktan sonra fırına verin. Kızardıktan sonra üzerine kaşar da rendeleyip biraz daha fırında bekletin. Afiyet olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sazanları özledim...
Bahadır Sarıca yazdı:Yakalanmasından, tadına çok merak ettiğim bir balık.
Bu mukemmel çalışma harika olmuş sevgili Ruşan.
Tebrik ederim. Teşekkürler.
Teşekkürler Bahadır abi, istanbul'a yolun düşerse mutlaka beklerim. Benim meramda eskisi gibi olmasa da hala biraz eşkina var. Birlikte yakalarız
Sazanları özledim...
rusan yazdı:Teşekkürler Bahadır abi, istanbul'a yolun düşerse mutlaka beklerim. Benim meramda eskisi gibi olmasa da hala biraz eşkina var. Birlikte yakalarız 
Zengin daveti saymıyorum bunu ona göre Ruşan.
İş için İstanbul ziyaretim olacak, o zaman yanındayım bilesin.

Şamandıralı takımımı kapıp geliyorum

Şaka bir yana nazik davetin için tekrar teşekkür ederim.
Sevgi ve selamlar...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
rusan yazdı:Yuvarlak ve geniş bir kabı önce biraz yağlayın. Ardından balıkların üzerini biraz çizin ve tepsiye yerleştirin.İçlerine ufak parçalar halinde tereyağı koyabilirsiniz. Üzerine halka halka doğradığınız patates, soğan, domates ve mantarı dizin. Biberleri uzun uzun kesip onları da üzerine yerleştirin. Bir kaç tane defne yaprağı ve sarımsağı da içine atın. Ardından yarım su bardağı suyun içine bir kaşık salça koyup karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra üzerine döküp, tuzunu da attıktan sonra fırına verin. Kızardıktan sonra üzerine kaşar da rendeleyip biraz daha fırında bekletin. Afiyet olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
teşekkür ederim ruşan bu etkili oldu işte. en yakın zamanda deniycem inş. çünkü kızartması pek hoşuma gitmedi..teşekkürler..
Lakerda yazdı:Eşkina taşlarını ayırmanı tavsiye ederim Mehmet,8 cengaverden 16 taş çıkar.Zaman zaman ihtiyacı olan arkadaşımız çıkabiliyor..
Eyvallah Mehmet abi, onları çıkarmadan bırakmam zaten. elimde de bir miktar var ihtiyacı olan varsa yardımcı olabilirsek ne mutlu bizlere...