Yorumları: 22,029
Konuları: 258
doktor yazdı:artık çok geç orhan abim balon balığı artık denizlerimizde kısa bi süre sonra artık marmara da da tutmaya başlarız .
güzel balıkçılık yapmışsın orhan abim ahtapot ta maşallah ı var güzelmiş sana zahmet bi ara yemeğinide tarif edersen sevinirim saygılar.
Anlaşılan balık yaşam alanını genişletiyor

Eren ahtapotu önce iç organlarını temizlenir sonra güzelce dövüp yumuşattıktan sonra tencerede üstünü kaplıyacak kadar su koyup(tercihen deniz suyu)içine bir cay kaşığı karbonat atıp haşlıyorum.Pişmesi çatal ahtapota rahatca batıyorsa ocaktan alıp dış derisini sıyrılır sonra kolları dilimlenip üzerine zeytinyağı gezdirilip masaya gelir bu ahtapotun salatası(sote)olup benim için en lezzetli tüketim şekli.Saygılarımla,rasgele.
Bornova - izmir
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
orhan abi tebrikler.güzel çeşit olmuş.bende balon balığına takıldım.gerçekten marmaraya girmiş yada girerse çok kötü olacağa benziyor.kaç kişi tanıyorki bu balığı.allah korusun bilmeyen biri bu balığı tutupta sofraya getirir ve tüm aile fertleri ile yiyerek istenmeyen sonuçlar doğurabilir.bu konuda su ürünleri yada ilgili mercilerin balığı tanıtan fotoğraflar broşürler vs vs dağıtması yada buna benzer uyarılarda bulunması gerekir.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Yorumları: 209
Konuları: 14
orhan abi bereketli olsun çokta güzel süslemişsin bende yazın kuşadası sahilinden almıştım bir adet balon balığı bu melet yayılıyor herhalde.
memoli İZMİR/1979
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
ahh orhan abimm ahhh mayıs ayından beri yemedim ahtapot salatası nasıl canım çekti şimdi anlatamam buarada kalamar karbonatla yoğruldu 1 gün boyunca biralı sosta bekledi ve lokum kıvamında yendi
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Orhan abi balon balıkları hariç diğerleri harika gözüküyor bereketli olsun..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 1,729
Konuları: 105
Orhan abicim bu balonlar bizlere kadar ulaştı ya yandık
sakın yemeyi denemeyesin abicim içindeki ödü patladığında insanı öldürüyor
paylaşımınız için de teşekkürler
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE]
Yorumları: 1,729
Konuları: 105
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
orhan abi kalamar ve ahtapot benim olsun
desene balonlarda burayakadar gelmiş
yandık eline sağlık afiyet olsun rast gele.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
fish or die yazdı:ahh orhan abimm ahhh mayıs ayından beri yemedim ahtapot salatası nasıl canım çekti şimdi anlatamam buarada kalamar karbonatla yoğruldu 1 gün boyunca biralı sosta bekledi ve lokum kıvamında yendi 
Afiyet olsun
Bornova - izmir
Yorumları: 16,711
Konuları: 238