Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
artık balonumuzda var
doktor yazdı:artık çok geç orhan abim balon balığı artık denizlerimizde kısa bi süre sonra artık marmara da da tutmaya başlarız .

güzel balıkçılık yapmışsın orhan abim ahtapot ta maşallah ı var güzelmiş sana zahmet bi ara yemeğinide tarif edersen sevinirim saygılar.Alkis
Anlaşılan balık yaşam alanını genişletiyorSnifsinfEren ahtapotu önce iç organlarını temizlenir sonra güzelce dövüp yumuşattıktan sonra tencerede üstünü kaplıyacak kadar su koyup(tercihen deniz suyu)içine bir cay kaşığı karbonat atıp haşlıyorum.Pişmesi çatal ahtapota rahatca batıyorsa ocaktan alıp dış derisini sıyrılır sonra kolları dilimlenip üzerine zeytinyağı gezdirilip masaya gelir bu ahtapotun salatası(sote)olup benim için en lezzetli tüketim şekli.Saygılarımla,rasgele.
Bornova - izmir
Bul
orhan abi tebrikler.güzel çeşit olmuş.bende balon balığına takıldım.gerçekten marmaraya girmiş yada girerse çok kötü olacağa benziyor.kaç kişi tanıyorki bu balığı.allah korusun bilmeyen biri bu balığı tutupta sofraya getirir ve tüm aile fertleri ile yiyerek istenmeyen sonuçlar doğurabilir.bu konuda su ürünleri yada ilgili mercilerin balığı tanıtan fotoğraflar broşürler vs vs dağıtması yada buna benzer uyarılarda bulunması gerekir.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
orhan abi bereketli olsun çokta güzel süslemişsin bende yazın kuşadası sahilinden almıştım bir adet balon balığı bu melet yayılıyor herhalde.Hi
memoli İZMİR/1979[Resim: keserimxq1.jpg]
Bul
ahh orhan abimm ahhh mayıs ayından beri yemedim ahtapot salatası nasıl canım çekti şimdi anlatamam buarada kalamar karbonatla yoğruldu 1 gün boyunca biralı sosta bekledi ve lokum kıvamında yendi Bobo
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Orhan abi balon balıkları hariç diğerleri harika gözüküyor bereketli olsun..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Orhan abicim bu balonlar bizlere kadar ulaştı ya yandık Smile

sakın yemeyi denemeyesin abicim içindeki ödü patladığında insanı öldürüyor Sad

paylaşımınız için de teşekkürler Smile
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
orhanekmekci yazdı:Anlaşılan balık yaşam alanını genişletiyorSnifsinfEren ahtapotu önce iç organlarını temizlenir sonra güzelce dövüp yumuşattıktan sonra tencerede üstünü kaplıyacak kadar su koyup(tercihen deniz suyu)içine bir cay kaşığı karbonat atıp haşlıyorum.Pişmesi çatal ahtapota rahatca batıyorsa ocaktan alıp dış derisini sıyrılır sonra kolları dilimlenip üzerine zeytinyağı gezdirilip masaya gelir bu ahtapotun salatası(sote)olup benim için en lezzetli tüketim şekli.Saygılarımla,rasgele.

Orhan abicim düdüklüde 1 saat pişir, liğme liğme oluyor, pişerken içine 3-4 dal maydanoz da koymanı tavsiye ederim. afiyet olsun Smile
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
orhan abi kalamar ve ahtapot benim olsun
desene balonlarda burayakadar gelmiş
yandık eline sağlık afiyet olsun rast gele.
Bul
fish or die yazdı:ahh orhan abimm ahhh mayıs ayından beri yemedim ahtapot salatası nasıl canım çekti şimdi anlatamam buarada kalamar karbonatla yoğruldu 1 gün boyunca biralı sosta bekledi ve lokum kıvamında yendi Bobo
Afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Afiyet olsunSeerf

orhan abi bize nezaman afiyet olacakBoboSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Artik 3 sirti Albatros-gr 79 8,517 22-04-2010, 09:55
Son Yorum: yycolak
  lüfer artık marmarada KILIÇ 26 4,269 04-08-2007, 17:13
Son Yorum: yalova tatar