16-04-2010, 22:38
(Son Düzenleme: 16-04-2010, 22:42, Düzenleyen: Albatros-gr.)
16/4/2010
Saat 15:00..Malzemeciden gecip,yeni bir tane seffaf-simli silikon ,3 numara firdondu ve buzlu mamun (taze yoktu)aldim.
Saat 16:00..Limandan cikip,rotamizi dogru sirti yapacagimiz meraya cevirdik.
.Daha gunduzden,Ercan abi(ALTAYLI)nin verdigi sistemi nasil calistiririm diye dusunuyordum.Ozellikle misinenin cok ince olmasi,el siritisinde karisirmi diye dusunuyordum.Sonunda cozumu buldum
.Kenarda duran kiyidan kullandigim uzun bir kamisim vardi.Makinasinin uzerindeki misine 35lik,tmm dedim,bu sistemi 3. sirti olarak salabilirim.Bu gune kadar tekneden hic 3 tane sirti salmamistim,devamli 2 ile sirti yapiyordum.
Saat 16:30..Ayhan ile sirtilerimizi su ile bulusturduk.Once silikonu saldigimda,(kamis ile)uzerine en kucugunden bir agirlik koydum.Ayhan bir uskumruyu tekneye aldi.Arada istavritler cikiyordu.Kamista bir hareket yok.Uzerinden agirligi aldim .Sadece silikonu saldim.1 saat oyle seyrettim,yine bir sey yok.Silikonu sirtiden cikardim,uzerine elimde olan en kucuk boy olan sahtemi koydum(agirliksiz).Az sonra kamista bir hareket,ilk melanuru yakalamistim
...Sirtilere balik vuruyor,arada kaciyor,arada tekneye aliyoruz...deniz sut liman..her sey guzeldi.Tutulan 3 melanuruda Ercan abinin tavsiye ettigi sistemin az degisigi ile kursunsuz kamistaki sirti ile tutmustum.
Saat 19:45..limanin onune geldik,biraz mirmir denemesi yaptik..devamli ispari cikinca
,mamunlari baliklara hediye edip,avimizi sonlandirdik.
Bundan guzel avlarin sizlerin olmasi dilegim ile...
NOT: Ercan abi,senin sistemi bire bir uygulamadim.
1- oncelikle salinan misineyi,makinadan ne kadar ciktigini olcemedim(sen 15 kulac demistin)
2-florokarbon misineyi 4 kulac koymadim,fidonduden sonra cikacak baligi kolayca tekneye alabilmem icin,kamisin boyu kadar koydum..2,5 kulac kadar..
fakat ozellikle soyluyorum,3.sirti salmanin bu kadar kolay olacagini dusunmemistim..
tekrar cok tesekkurler Ercan abi
...senin aksamki verdigin bilgiler sayesinde,artik 3. sirtimde oldu..
Saat 15:00..Malzemeciden gecip,yeni bir tane seffaf-simli silikon ,3 numara firdondu ve buzlu mamun (taze yoktu)aldim.
Saat 16:00..Limandan cikip,rotamizi dogru sirti yapacagimiz meraya cevirdik.

Saat 16:30..Ayhan ile sirtilerimizi su ile bulusturduk.Once silikonu saldigimda,(kamis ile)uzerine en kucugunden bir agirlik koydum.Ayhan bir uskumruyu tekneye aldi.Arada istavritler cikiyordu.Kamista bir hareket yok.Uzerinden agirligi aldim .Sadece silikonu saldim.1 saat oyle seyrettim,yine bir sey yok.Silikonu sirtiden cikardim,uzerine elimde olan en kucuk boy olan sahtemi koydum(agirliksiz).Az sonra kamista bir hareket,ilk melanuru yakalamistim

Saat 19:45..limanin onune geldik,biraz mirmir denemesi yaptik..devamli ispari cikinca

Bundan guzel avlarin sizlerin olmasi dilegim ile...

NOT: Ercan abi,senin sistemi bire bir uygulamadim.
1- oncelikle salinan misineyi,makinadan ne kadar ciktigini olcemedim(sen 15 kulac demistin)
2-florokarbon misineyi 4 kulac koymadim,fidonduden sonra cikacak baligi kolayca tekneye alabilmem icin,kamisin boyu kadar koydum..2,5 kulac kadar..
fakat ozellikle soyluyorum,3.sirti salmanin bu kadar kolay olacagini dusunmemistim..
tekrar cok tesekkurler Ercan abi

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]