Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artik 3 sirti
16/4/2010
Saat 15:00..Malzemeciden gecip,yeni bir tane seffaf-simli silikon ,3 numara firdondu ve buzlu mamun (taze yoktu)aldim.
Saat 16:00..Limandan cikip,rotamizi dogru sirti yapacagimiz meraya cevirdik.74.Daha gunduzden,Ercan abi(ALTAYLI)nin verdigi sistemi nasil calistiririm diye dusunuyordum.Ozellikle misinenin cok ince olmasi,el siritisinde karisirmi diye dusunuyordum.Sonunda cozumu buldumOhyandan.Kenarda duran kiyidan kullandigim uzun bir kamisim vardi.Makinasinin uzerindeki misine 35lik,tmm dedim,bu sistemi 3. sirti olarak salabilirim.Bu gune kadar tekneden hic 3 tane sirti salmamistim,devamli 2 ile sirti yapiyordum.
Saat 16:30..Ayhan ile sirtilerimizi su ile bulusturduk.Once silikonu saldigimda,(kamis ile)uzerine en kucugunden bir agirlik koydum.Ayhan bir uskumruyu tekneye aldi.Arada istavritler cikiyordu.Kamista bir hareket yok.Uzerinden agirligi aldim .Sadece silikonu saldim.1 saat oyle seyrettim,yine bir sey yok.Silikonu sirtiden cikardim,uzerine elimde olan en kucuk boy olan sahtemi koydum(agirliksiz).Az sonra kamista bir hareket,ilk melanuru yakalamistim63...Sirtilere balik vuruyor,arada kaciyor,arada tekneye aliyoruz...deniz sut liman..her sey guzeldi.Tutulan 3 melanuruda Ercan abinin tavsiye ettigi sistemin az degisigi ile kursunsuz kamistaki sirti ile tutmustum.
Saat 19:45..limanin onune geldik,biraz mirmir denemesi yaptik..devamli ispari cikincaHadiordan,mamunlari baliklara hediye edip,avimizi sonlandirdik.

Bundan guzel avlarin sizlerin olmasi dilegim ile...76

NOT: Ercan abi,senin sistemi bire bir uygulamadim.
1- oncelikle salinan misineyi,makinadan ne kadar ciktigini olcemedim(sen 15 kulac demistin)
2-florokarbon misineyi 4 kulac koymadim,fidonduden sonra cikacak baligi kolayca tekneye alabilmem icin,kamisin boyu kadar koydum..2,5 kulac kadar..
fakat ozellikle soyluyorum,3.sirti salmanin bu kadar kolay olacagini dusunmemistim..
tekrar cok tesekkurler Ercan abi76...senin aksamki verdigin bilgiler sayesinde,artik 3. sirtimde oldu..Alkis

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
faruk hayırlı olsun merak ettim aynı handa üçünede balık vurusa nasıl işin içinde çıkacaksın desene yeterki vursun eline sağlık güzel av olmuş rast gele.AlkisSeerf
Bul
melanur bereketi devam ediyor,bende bu sene teknenin iki tarafına kamışlık takıp 2 kamış çekmeyi düşünüyorum.Tek sorun bunu ancak sığ sularda yapabileceğimi tahmin ediyorum,derin sularda ağırlıkları kamışlarda nasıl kullanacağımı bilemiyorum
Bul
Tebrikler Faruk abi,
Sırtı sezonunu da açtın maşallah. Sitemi geliştirmissin, üçlü ha...Balıkların bu sene kaçarı yok diyorsun.
Afiyetle, rastgele...AlkisSeerf
Şu sahtelerin marka modelleri yok mu abi?Wink
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
bucalıfikret yazdı:faruk hayırlı olsun merak ettim aynı handa üçünede balık vurusa nasıl işin içinde çıkacaksın desene yeterki vursun eline sağlık güzel av olmuş rast gele.AlkisSeerf
tesekkurler Fikret..
dedigin gibi yeterki tutulsun..
ayni anda ikisinede tutuldugu cok oluyor,bir surunun icinden geciyorsun,sirtilerin ikiside aliyor..
o anda sirti tahtasi suya gitmesin diye,bir ayagim ile uzerine basiyorum,birini topluyorum,sonra ikincisini..
bu durumda ucunede tutulursa(insallah)iki sirti tahtasinin uzerine basip,ilk kamisi toplarim herhalde,sonrada el sirtilerini..
sizlerede rastgele
Dr.Güner yazdı:melanur bereketi devam ediyor,bende bu sene teknenin iki tarafına kamışlık takıp 2 kamış çekmeyi düşünüyorum.Tek sorun bunu ancak sığ sularda yapabileceğimi tahmin ediyorum,derin sularda ağırlıkları kamışlarda nasıl kullanacağımı bilemiyorum
tesekkurler Guner..
bende bunun uzerine nasil agirlik konur bilemiyorum..hele-hele bizim burgulu kursunlardan en cok bir tane konur..tekrar-tekrar kursun cikar-tak..olmaz sanirim..en azindan ben ugrasmam..
o dibe dalan baliklardan denedim,bilmiyorum..sabit bir hizda aynimi gidiyorlar,yoksa hep daliyorlarmi..
artik yeni denemeler yapacagiz...
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Tebrikler Faruk abi,
Sırtı sezonunu da açtın maşallah. Sitemi geliştirmissin, üçlü ha...Balıkların bu sene kaçarı yok diyorsun.
Afiyetle, rastgele...AlkisSeerf
Şu sahtelerin marka modelleri yok mu abi?Wink
tesekkurler Bahadir..
evet abicim(3 sirti) artik kendimi astimSiyirdim,sagolsun Ercan abi sayesindeAlkis..
su senin marka -model sorman yokmu,olduruyor beni .yaw...vallahi dersine calismamis,sinava giren ogrenci gibi hissediyorum kendimiSiyirdimHappy
sahteleri alip,rapala kutuma koydugumda,ambalajlarini atiyorum...
fotgraflar temiz,artik bir zahmet oradan cikaracaksin herhalde marka ve modeliSiyirdim..
sizlerede rastgele
Bul
Faruk kaptan tebrik ediyorum işte bu iş bu kadar demeden çok daha iyi avlarını müjdelerim. Neden mi? Çünkü böyle liman havada bu balığı aldığına göre 3-4-5 havalarda dalga üstüne 30-35 derece yol alarak çekime devam et bak neler olucak neler.Happy Ayrrıca balığı kıstırdınmı hemen geri dönerek meradan ayrılmadan sırtıya devam etmelisin. Ne kadar hızlı dönüp köpük çıkartırsan o kadar çok balık alırsın. Görüyorsun Ne bilgiler veriyorum...Balığı bekliyorum artık. Diğer mesajımda da dönüşte dikkat edilmesi gereken unsurlar gelicekAlkis
Bul
ALTAYLI yazdı:Faruk kaptan tebrik ediyorum işte bu iş bu kadar demeden çok daha iyi avlarını müjdelerim. Neden mi? Çünkü böyle liman havada bu balığı aldığına göre 3-4-5 havalarda dalga üstüne 30-35 derece yol alarak çekime devam et bak neler olucak neler.Happy Ayrrıca balığı kıstırdınmı hemen geri dönerek meradan ayrılmadan sırtıya devam etmelisin. Ne kadar hızlı dönüp köpük çıkartırsan o kadar çok balık alırsın. Görüyorsun Ne bilgiler veriyorum...Balığı bekliyorum artık. Diğer mesajımda da dönüşte dikkat edilmesi gereken unsurlar gelicekAlkis
tesekkurler Ercan abi...
bu 3. sirti sayende oldu..cok sagol..
30-35 derece yol...3-3,5 mil ilemi yol oluyor?
ogretmenlgine diyecegim yok,,saygiyla egiliyorum..
hepsini bir kalemde soylesen,yarisi unutulur..
sut-liman deniz guzeldi,insani yormuyor..sadece malanurun,dalgali havayi sevdigi hep soylenir...
artik,her suda sirtim olacak kismet ise..
yukari sularda melanura,orta sularda ne rastlarsa,dipte sinagrite...
derslerimi dikkatli olarak calisiyorum,sinifi gecermiyim bilmem...
ilk sinav,basarilimiydi hocam(ufak degisikliklere ragmen?
rastgele
Bul
Faruk bu sözümü çok sonları alıntı alarak paylaşacağından eminim.''Sen sırtıya böyle devam et bak o sulardan neler çıkacak neler.''Biraz daha böyle devam etmelisin ardından orta ve derin sulara başlayacağız. sen şimdilik bıkmadan saatlerce sırtıya devam. Seni yürekten tebrik ediyorumAlkisAlkis çünkü sabırsız davrananları yıllardır görüyorum ve bir adımda durup duruyorlar. Balık yoklama yapmaya ve binmeye başladımı hızlı dönüş yaparken dönüşü daima sağından yapmaya çalış ve elindeki misinayı elin neredeyse denize değecek kadar aşağıda tutki karışıklığa meydan verme.
Bul
ALTAYLI yazdı:Faruk bu sözümü çok sonları alıntı alarak paylaşacağından eminim.''Sen sırtıya böyle devam et bak o sulardan neler çıkacak neler.''Biraz daha böyle devam etmelisin ardından orta ve derin sulara başlayacağız. sen şimdilik bıkmadan saatlerce sırtıya devam. Seni yürekten tebrik ediyorumAlkisAlkis çünkü sabırsız davrananları yıllardır görüyorum ve bir adımda durup duruyorlar. Balık yoklama yapmaya ve binmeye başladımı hızlı dönüş yaparken dönüşü daima sağından yapmaya çalış ve elindeki misinayı elin neredeyse denize değecek kadar aşağıda tutki karışıklığa meydan verme.
eyvallah Ercan abi..cok sagol
sirti yapmayi eskiden pek sevmiyordum..cunku on planda zipkin balikciligi geliyordu..simdi artik zipkincilik bizi biraktigindan ,sirti beni acaip dinlendiriyor..ve keyif aliyorum...
bizim burada asil sirti bereketi,mayis ayinda basliyor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  maydanozda sırtı-5- yycolak 83 15,652 25-02-2013, 12:26
Son Yorum: MeRcAnCevat
  Sert Lodoslardan sonra sırtı avında gelen palamutlar. 13 Aralık 2012 Torik Orhanbaba 40 5,628 20-12-2012, 11:39
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  22.10.2012 Tahsin-Bahadır,sırtı tahsinmersin 23 3,276 28-10-2012, 11:11
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Maydanoz'da Sırtı ile Turna ALTAYLI 37 5,895 16-05-2012, 08:45
Son Yorum: yycolak
  Maydanozda sırtı -2- yycolak 103 11,662 22-12-2011, 18:39
  Maydanozda sırtı... yycolak 145 14,134 28-09-2011, 23:42
  Az sirti,az yemli Albatros-gr 33 5,635 26-04-2011, 21:10
Son Yorum: Albatros-gr
  Bugünü sırtı avı orhanekmekci 55 11,491 19-04-2011, 07:55