Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Canim mercan tava istedi
Lakerda yazdı:Bereketli olsun Faruk kaptan,ne ala memleket ya kıskandırma bizi..Snifsinf
Canım mercan istedi,
Canım çipura istedi,
Canım sinarit,levrek istedi....

Bizim de canımız istiyor ama bizim deniz ananın mutfağı hep mezgit..Siyirdim

Rastgele kaptan afiyet olsun..Seerf
tesekkurler Mehmet abi..sadece daha evvelde yazdim Serkan(mavrusgil)e..canim denizde var olandan cekti diye..
iki gun evvel lufer icinde dolasmistim,unutmayalimSiyirdim
fakat dogru denizlerimizde cesit var
kasap100 yazdı:Faruk abi Hüseyin abiden kaptın sen bu işi valla
Bilirsin Hüseyin abimi tek geda...
abi benim hocam o yawSiyirdim
LeVrEkCi yazdı:maşallahın var yine faruk abi aman maşallah Gulumse
bereketli olsun afiyet olsun çok zevkli bir av günü daha geride kalmış şimdi huzurla uyuma zamanıGulumseAlkis
tesekkurler Nihat...evet bu gun cok iyi geldi..inan sabahtan ogleye kadar bir bas agrim vardi,denizde gecti..cok-cok iyi geldi..son dedigin dogru birazan ikilerim
Bul
faruk yakalamış olduğun balığın ismi gelinbalığı hakkında bilgi verebilirim istersen rast gele güzel avın olmuş darısı başımıza afiyet olsun ...AlkisSeerf

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Bereketli bir av günü olmuş Faruk,bu kezde yemli çalışmışAlkismercanları bende özledim hala seyrekler.Balığa bende ot balığı diyorum,daha bollarına inşallah.Afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
bucalıfikret yazdı:faruk yakalamış olduğun balığın ismi gelinbalığı hakkında bilgi verebilirim istersen rast gele güzel avın olmuş darısı başımıza afiyet olsun ...AlkisSeerf
tesekkurler Fikret...sadece merak ettim,bu gelin baligi,lapin cinsinden olmasi gerekiyor,oyle mi?(bu baliktan taslik bolgelerde gunduz oltasinda cok cikiyor)
orhanekmekci yazdı:Bereketli bir av günü olmuş Faruk,bu kezde yemli çalışmışAlkismercanları bende özledim hala seyrekler.Balığa bende ot balığı diyorum,daha bollarına inşallah.Afiyet olsunSeerf
tesekkurler Orhan abi....mercenin oltada tutmasi bir ayri zevk..
dedigin gibi yemli is yapmiya basladi..
sizlerede rastgele
Bul
Faruk her zaman ki gibi yapacağını yapmış...Alıştık artık...Daha konuyu açmadan biliyorum...Karagöz mercan garanti..İspendek sürpriz tabii...

Tebrikler...Afiyet olsun..
Bul
aygroup yazdı:Faruk her zaman ki gibi yapacağını yapmış...Alıştık artık...Daha konuyu açmadan biliyorum...Karagöz mercan garanti..İspendek sürpriz tabii...

Tebrikler...Afiyet olsun..
tesekkur ederim Ahmet abi...
bu gun yemli calisti...sirtide bir-iki balik verdi tabii..
tesekkurler sizlerede rastgeleSeerf
Bul
bucalıfikret yazdı:faruk yakalamış olduğun balığın ismi gelinbalığı hakkında bilgi verebilirim istersen rast gele güzel avın olmuş darısı başımıza afiyet olsun ...AlkisSeerf
Fikret PC tedavi oldu herhalde,inşallah birdaha canını sıkmaz.
Balık için belirtiğin ismin anlamı ''Akdeniz gökkuşağı balığı''.
O da ayrı bir tür herhalde.Linkteki tek fotoyu tıklarsanız değişik türlerini de görürsünüz.Faruk kaptanın fotosuna benzetemedim ben....

http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesS....php?id=58
Bul
bereketli olmuş tebrikler Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
tesekkurler Fikret...sadece merak ettim,bu gelin baligi,lapin cinsinden olmasi gerekiyor,oyle mi?(bu baliktan taslik bolgelerde gunduz oltasinda cok cikiyor)

parlak renklerinden ötürü güneş balığı olarak da adlandırılan gelin balığı sıcak ve ılıman sularda yaşar. LAPİNA ailesindendir türkiye sularında karadeniz.marmara. ege ve akdeniz'de bulunan gelinbalığı küçük sürüler halinde yaşar en fazla 120 mt derinliğe sahip kayalık ve algli zeminlerde bulunan gelinbalığın ortalama boyu10_20 santimetredir nadiren 30 santimetre uzunluğunda olanlara rast lanır. çok renkli olan gelinbalığının erkek ve dişilerinin renkleri farklıdır. erkek balıkların vucutları sırtı yeşil. karında ise beyaza doğru döner. vucudunun yanlarında zikzak biçiminde kuyruğa kadar uzanan kırmızımsı bir şerit vardır bu şeridin bir bölümünde koyu birleke vardır. dişilerin ise sırtı koyu kahverengi.karnı beyazdır dişleri erkeklere oranla biraz daha soluk renklere sahiptir gelinbalığın en temel besin maddeleri kabuklular.yumuşakçalar.derisi dikenliler.deniz kurtları ve solucanlardır.ege denizi'nde mart.eylül ayları arasında çiftleşip bırakırlar
eti yenmez. bu nedenlede ekonomik değeri olmadığından avcılığı yapılmaz

alıntı. TÜRKİYE BALIK ATLASI 2. BASKI
Bul
bereketli olsun faruk abi güzel avlarına bir yenisini daha eklemişsin yemi oltayı rahat bırakmayan ot balığı soru işaretli olan lapin ailesinden afiyet şeker olsun rastgele.GulumseAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19.12.2016 tahsinmersin Mercan avı tahsinmersin 25 2,443 22-01-2017, 14:14
Son Yorum: tahsinmersin
  25.11.2016 tahsinmersin,tekneyle Mercan avı tahsinmersin 28 2,509 22-01-2017, 14:13
Son Yorum: tahsinmersin
  17 eylül 2013 selimiye mercan ve karagöz. bucalıfikret 8 2,030 19-09-2013, 00:58
Son Yorum: Cihan Deniz
  selimiye köyü mercan va lambuka avım. bucalıfikret 9 2,198 21-09-2012, 09:36
Son Yorum: yycolak
  selimiye'den mercan avım. bucalıfikret 21 3,432 17-09-2012, 23:39
Son Yorum: bahriyeli
  az biraz mercan orhanekmekci 35 4,888 04-03-2012, 21:49
Son Yorum: orhanekmekci
  Mercan`da mamunu seviyor Albatros-gr 24 3,762 10-08-2010, 15:01
Son Yorum: Albatros-gr
  3.3 kg mercan hakkında maliyeci51 5 1,925 14-11-2009, 02:32
Son Yorum: yycolak
  Bir tepsi mercan orhanekmekci 65 7,531 17-10-2009, 00:55