Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Bereketli bir av günü olmuş Faruk,bu kezde yemli çalışmış

mercanları bende özledim hala seyrekler.Balığa bende ot balığı diyorum,daha bollarına inşallah.Afiyet olsun
Bornova - izmir
bucalıfikret yazdı:faruk yakalamış olduğun balığın ismi gelinbalığı hakkında bilgi verebilirim istersen rast gele güzel avın olmuş darısı başımıza afiyet olsun ...

tesekkurler Fikret...sadece merak ettim,bu gelin baligi,lapin cinsinden olmasi gerekiyor,oyle mi?(bu baliktan taslik bolgelerde gunduz oltasinda cok cikiyor)
orhanekmekci yazdı:Bereketli bir av günü olmuş Faruk,bu kezde yemli çalışmış
mercanları bende özledim hala seyrekler.Balığa bende ot balığı diyorum,daha bollarına inşallah.Afiyet olsun
tesekkurler Orhan abi....mercenin oltada tutmasi bir ayri zevk..
dedigin gibi yemli is yapmiya basladi..
sizlerede rastgele
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
Faruk her zaman ki gibi yapacağını yapmış...Alıştık artık...Daha konuyu açmadan biliyorum...Karagöz mercan garanti..İspendek sürpriz tabii...
Tebrikler...Afiyet olsun..
aygroup yazdı:Faruk her zaman ki gibi yapacağını yapmış...Alıştık artık...Daha konuyu açmadan biliyorum...Karagöz mercan garanti..İspendek sürpriz tabii...
Tebrikler...Afiyet olsun..
tesekkur ederim Ahmet abi...
bu gun yemli calisti...sirtide bir-iki balik verdi tabii..
tesekkurler sizlerede rastgele
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
20-08-2009, 00:45
(Son Düzenleme: 20-08-2009, 00:53, Düzenleyen: Lakerda.)
bucalıfikret yazdı:faruk yakalamış olduğun balığın ismi gelinbalığı hakkında bilgi verebilirim istersen rast gele güzel avın olmuş darısı başımıza afiyet olsun ...

Fikret PC tedavi oldu herhalde,inşallah birdaha canını sıkmaz.
Balık için belirtiğin ismin anlamı ''Akdeniz gökkuşağı balığı''.
O da ayrı bir tür herhalde.Linkteki tek fotoyu tıklarsanız değişik türlerini de görürsünüz.Faruk kaptanın fotosuna benzetemedim ben....
http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesS....php?id=58
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
bereketli olmuş tebrikler
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
tesekkurler Fikret...sadece merak ettim,bu gelin baligi,lapin cinsinden olmasi gerekiyor,oyle mi?(bu baliktan taslik bolgelerde gunduz oltasinda cok cikiyor)
parlak renklerinden ötürü güneş balığı olarak da adlandırılan gelin balığı sıcak ve ılıman sularda yaşar. LAPİNA ailesindendir türkiye sularında karadeniz.marmara. ege ve akdeniz'de bulunan gelinbalığı küçük sürüler halinde yaşar en fazla 120 mt derinliğe sahip kayalık ve algli zeminlerde bulunan gelinbalığın ortalama boyu10_20 santimetredir nadiren 30 santimetre uzunluğunda olanlara rast lanır. çok renkli olan gelinbalığının erkek ve dişilerinin renkleri farklıdır. erkek balıkların vucutları sırtı yeşil. karında ise beyaza doğru döner. vucudunun yanlarında zikzak biçiminde kuyruğa kadar uzanan kırmızımsı bir şerit vardır bu şeridin bir bölümünde koyu birleke vardır. dişilerin ise sırtı koyu kahverengi.karnı beyazdır dişleri erkeklere oranla biraz daha soluk renklere sahiptir gelinbalığın en temel besin maddeleri kabuklular.yumuşakçalar.derisi dikenliler.deniz kurtları ve solucanlardır.ege denizi'nde mart.eylül ayları arasında çiftleşip bırakırlar
eti yenmez. bu nedenlede ekonomik değeri olmadığından avcılığı yapılmaz
alıntı. TÜRKİYE BALIK ATLASI 2. BASKI
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
bereketli olsun faruk abi güzel avlarına bir yenisini daha eklemişsin yemi oltayı rahat bırakmayan ot balığı soru işaretli olan lapin ailesinden afiyet şeker olsun rastgele.

balığa hasret yaşamak zor