Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eşkina (Sciana Umbra)
bende tutacam bu eskinadan cok masrafa sokacaksiniz beni ne guzel iki istavrit caparisiyle balikci diye geciniyodum. simdi eskinaya ayri malzeme,mirmir tutacam ayri malzeme cinekop lufer yola cikti ayri malzeme of of
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
Ali abi eşkina için çok bişey gerekmiyor ki. Mustad 496 / 2-3 no iğne, pelican 0.35 misina ve 30 gramlık 5 adet kurşun yeterli, aynı malzemeleri mırmır avında da kullanabilirsin.
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Ali abi eşkina için çok bişey gerekmiyor ki. Mustad 496 / 2-3 no iğne, pelican 0.35 misina ve 30 gramlık 5 kurşun yeterli, aynı malzemeleri mırmır avında da kullanabilirsin.

kardeşim orası öylede insanın çantasında çapariden başka birşey olmayınca kötüymüş.malzemeciye bi gittim iğne,şamandıra,misina alayım derken aşeren hanımlar gibi ne görse alası geliyo insanınSmile kısmetse bu hafta istavritten başka bir balık tutacam.
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
Bende de var o hastalık, bir de bütün balık avlarıyla uğraştığımdan onu alıyım bunu alıyım derken evdeki koca dolap bile yetmiyo artıkSnifsinf
Sazanları özledim...
Bul
Teşekkürler Rusan çok faydalı bilgiler notlarımın arasına aldım Alkis
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
rusan yazdı:Ali abi eşkina için çok bişey gerekmiyor ki. Mustad 496 / 2-3 no iğne, pelican 0.35 misina ve[SIZE="4"] 30 gramlık 5 kurşun [/SIZE]yeterli, aynı malzemeleri mırmır avında da kullanabilirsin.
Beş adet kurşun derken RuşanMahcup
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Beş adet kurşun derken RuşanMahcup

Orhan abi eşkina kayalık bölgelerde yaşıyor, kurşunun takılma ihtimali var. 1 adet kullanmak için 4 adeti yedek Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Orhan abi eşkina kayalık bölgelerde yaşıyor, kurşunun takılma ihtimali var. 1 adet kullanmak için 4 adeti yedek Gulumse
Tahmin ettiğim gibiymişGulumseteşekkürler RuşanSeerf
Bornova - izmir
Bul
ruşan dostum.konuna katkım olsun..Seerf

henüz yeni başladığım kıyı avlarında geniş alanda dökme kayalık bölgelerde dip oltası ile mavruş avlarında aşırı derecede kurşun ve olta kayıpları ile karşılaştım.
1 hafta gibi bir sürede tecrübeli birkaç kişiden tavsiyeler aldım ve kendimce ( av yaptığım bölgeye uygun ) bir olta takımı geliştirdim.
takımın ana fikri
1-çekmeye başladığınız an yüzeye çıkması
2-misinada boşluk oluştuğu an şamandıranın boşluğu alması.
3-ilginçtir,olta takılsa bile misinaya biraz boşluk verip;3-5 dakika beklediğiniz zaman geri dönen dalga veya akıntı etkisiyle takım kurtuluyor.

resimler aşağıdadır.
son avımızda bu takım denendi ve epey başarılı oldu.kaya balıkları-iskorpitler,gelincikler ve ispariler minimum vuruş yaptı.;

tüm dostlara rastgelsin.Gulumse

[Resim: mavru1.png]
[Resim: mavru.png]
[Resim: mavru2640x480.jpg]
[Resim: mavru3640x480.jpg]
[Resim: mavru4640x480.jpg]
[Resim: 351yb1u.jpg]

takımın ilk deneme sonucu,ayrıca 4 mavruş,2 iri ispari geri salınmıştır.levrek rapalayla yakalanmıştır..Smile
[Resim: 08072012499640x480.jpg]
Bul
kamil ilgine teşekkürler,bizim kullandıklarımızda aynen bu takım.rastgele Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  eşkina taşı doktor 31 21,580 06-04-2013, 20:38
Son Yorum: therasmus
  Eşkina balığının faydası ksedes 19 13,361 05-02-2009, 23:26
Son Yorum: Lakerda
  Eşkina (Kaya Levreği) Lapsetur 0 11,794 20-12-2005, 17:29
Son Yorum: Lapsetur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi