22-01-2009, 15:10
deniz kefalleri tatlısuya adepte olmuşki suda cirit atıyorlar.bence çok güzel .tebrik ederim.
manavgat ırmagı balık avı
|
22-01-2009, 15:10
deniz kefalleri tatlısuya adepte olmuşki suda cirit atıyorlar.bence çok güzel .tebrik ederim.
22-01-2009, 16:05
valla çok güzel resimler kefali mangal yapmışsınız bayagı güzel gözüküyor.elinize sağlık.
22-01-2009, 22:03
harun bereketli olsun kefallerin ızgarazıda nefis olmuştur afiyet olsun.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
23-01-2009, 22:19
ben biraz bilimsel yaklaşıyorum ama kusura bakmayın. balıkçılığını burda herkes zaten az çok biliyor ama birazda neden böyle olduğunu bilelim daha bilinçli olalım diye yazıyorum bunları harun abimin dediği balıkların hepsi eurhalin yani geniş tuzluluk töleransına sahip balıklar bakınız böyle dalyan ve nehirlerdeki bu deniz balıklarının hep daha iri büyük olduklarını gözlemlemişizdir bunun nedeni tamamen deniz suyu yani %35-%25 gibi yada tamamen tatlı suda balıklar vücutlarındaki su iyon dengesini ayarlayamazlar ve bunu ayarlamak için çok fazla enerji harcarlar bu dengeye ozmoregülasyon denir fakat böyle az tuzlu yerlerde yani ortamın ve balığın vücudundaki iyon derişimi birbirine yakın olursa bu olay için az enerji harcarar ve buda geri kalan enerjinin ete dönüştürülmesi demektir böylece buradaki balıklar daha çabuk büyürler ama tabiki bunu her balık yapamaz ozmoregülasyon sistemleri iyi gelişmiş balıklar yapabilir...okuduğunuz için teşekkürler
23-01-2009, 22:40
kefaller oldukça güzel görünüyor , tebrikler
23-01-2009, 22:43
süpersin serdar bende bu kefalkler neden birbirini tutmuyor diyordum ırmakta bukadar büyuk kefal cıkmıyor bunlardan 4,5kg yakaladım daha büyükleride var bilgin icin tşkl iyi oldu bu
23-01-2009, 23:00
shipmen yazdı:ben biraz bilimsel yaklaşıyorum ama kusura bakmayın. balıkçılığını burda herkes zaten az çok biliyor ama birazda neden böyle olduğunu bilelim daha bilinçli olalım diye yazıyorum bunları harun abimin dediği balıkların hepsi eurhalin yani geniş tuzluluk töleransına sahip balıklar bakınız böyle dalyan ve nehirlerdeki bu deniz balıklarının hep daha iri büyük olduklarını gözlemlemişizdir bunun nedeni tamamen deniz suyu yani %35-%25 gibi yada tamamen tatlı suda balıklar vücutlarındaki su iyon dengesini ayarlayamazlar ve bunu ayarlamak için çok fazla enerji harcarlar bu dengeye ozmoregülasyon denir fakat böyle az tuzlu yerlerde yani ortamın ve balığın vücudundaki iyon derişimi birbirine yakın olursa bu olay için az enerji harcarar ve buda geri kalan enerjinin ete dönüştürülmesi demektir böylece buradaki balıklar daha çabuk büyürler ama tabiki bunu her balık yapamaz ozmoregülasyon sistemleri iyi gelişmiş balıklar yapabilir...okuduğunuz için teşekkürlerBilimsel katkı için teşekkürler Serdar bey..
24-01-2009, 11:45
ztfh yazdı:süpersin serdar bende bu kefalkler neden birbirini tutmuyor diyordum ırmakta bukadar büyuk kefal cıkmıyor bunlardan 4,5kg yakaladım daha büyükleride var bilgin icin tşkl iyi oldu bu teşekkürler abi bildiğim kadarıyla yardımcıolmaya çalıştım ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|