Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eşkina (Sciana Umbra)
Konuyu hortlatalım Smile Dün sahile gezmeye indiğimde lüfere olta atan bir amcayla tanıştım. Alaplı taraflarında şu sıralar tek tük gelmeye başlamış. Neyse konuya gelecek olursak amca usta balıkçılardan, emekli, kendisini balığa adamış. Olta attığı yer denizin kenarında kaya dökülmüş kayalık bir yer. Buralarda çok kaya levreği var ama teke bulması sıkıntı dedi. Bugün aklıma takıldı bu balık ve araştırdım, gayet lezzetli, tutması eğlenceli bir balık türüymüş ve iyice merak saldım. Daha önce hiç deneyimim olmadı, teke denilen yemi bulmak için de ne fikir ne malzeme sahibiyim. Acaba bu balığı kayalıklardaki ufak yengeçlerle de tutabilir miyiz ? Malum kayalıklar yengeç kaynıyor.

Keşke o amcanın numarasını alsaymışım. Bir akşam takılır yanına öğrenirdik. Neyse, bu balığı tutmayı bir gün deneyeceğim. Sevgiyle kalın...Gulumse
[SIZE="5"] Avcı kırk gün taban eti, bir gün av eti yer [/SIZE]
Bul
salih hocam teke kaya altlarında ve yosun aralarında olur,gece kafa lambasını tutup kepçeyle toplayabilirsin,gündüz kepçeyi kayanın altına sokup kendine doğru çekerek tekelerin içine düşmesini sağlayarak yakalayabilirsin,yosunlara kepçeni daldırıp yosunların arasından toplayabilirsin.
yengeçlede eşkina yakalayabilirsin ama teke ve boru kurduna bayılır eşkina.teke bulursun ama bulamazsanda izmirden boru kurdu sipariş edip kargoyla getirtip tutabilirsin.
3 köstekli takımla yem takıp atıp bekleyeceksin.büyüklerini tutmak çok zevklidir.bir yerde buldunmu aynı yerde devamı mutlaka vardır.
gırtlagındaki kemik yapının içini yardınmı içinden çıkan beyaz taşlar böbrek taşının tedavisinde etkilidir.
rastgele.
Bul
Salih hocam ayrıca yakalamış olduğun tekelerin canlı olarak oltaya takılması önemlidir. Tekeye zarar vermeden sırtından iğneye takabilirsin.
Tekeleri canlı muhafaza etmek için ufak turşu bidonu alıp üzerine delikler açıyorum. Avlanacağım yere gelince tekeleri içine döküp, bidonu denizde bekletiyorum.
Sazanları özledim...
Bul
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Nihat Abi. Tayinim yeni çıktı buraya, malzemeleri ve gerekli teçhizatları temin ettiğimde mutlaka deneyeceğim ve sitede paylaşacağım. Zaten sahildeki balıkçılarla da bir bir tanışıklık kuruyorum. Yakında o aileye de dahil olduğumda ustaların da engin bilgi ve deneyimlerini edineceğimi umuyorum. Balık ve deniz sevdası, insanda yeni aşıklardaki şevk ve heyecanı aratmayacak duygular yaşatıyor. Engel olunamayacak bir tutku... Saygılar.
Bul
rusan yazdı:Salih hocam ayrıca yakalamış olduğun tekelerin canlı olarak oltaya takılması önemlidir. Tekeye zarar vermeden sırtından iğneye takabilirsin.
Tekeleri canlı muhafaza etmek için ufak turşu bidonu alıp üzerine delikler açıyorum. Avlanacağım yere gelince tekeleri içine döküp, bidonu denizde bekletiyorum.

Bu işe giriştiğimde bu bilgileri de mutlaka uygulayacağım Smile Sitede bu balıkla ilgili yazılanları okudum, hepsi çok faydalı bilgiler. Paylaşım için teşekkürler Alkis
Bul
istanbulda sülünezle tutuyorlar salihcim.sanırım klasik üçlü oltayla.rasgelsin kardeşim.
Bul
hocamıza faydalı olabileceh bir video izlerse gerekli bilgilere sahip olur sanırım

https://youtu.be/fXqJDcVZiI0
Bul
bu da sülünez çıkarılması

https://youtu.be/K74YX460h8w
Bul
yycolak yazdı:istanbulda sülünezle tutuyorlar salihcim.sanırım klasik üçlü oltayla.rasgelsin kardeşim.

eyv. Yalçın Abi, fırsatım olduğunda şu tekelerden bulmaya çalışacağım. Olmadı boru kurdu getirtirim. Sülünez bulma işi zahmetli ve zor gibi. Bilgi için teşekkürler...
Bul
tugayerdogan yazdı:hocamıza faydalı olabileceh bir video izlerse gerekli bilgilere sahip olur sanırım

https://youtu.be/fXqJDcVZiI0

Bu videoyu izlemiştim Tugay, fırsat bulunca limana gideceğim. İyi geceler...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  eşkina taşı doktor 31 21,619 06-04-2013, 20:38
Son Yorum: therasmus
  Eşkina balığının faydası ksedes 19 13,365 05-02-2009, 23:26
Son Yorum: Lakerda
  Eşkina (Kaya Levreği) Lapsetur 0 11,794 20-12-2005, 17:29
Son Yorum: Lapsetur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi