Yorumları: 117
Konuları: 14
02-09-2016, 13:26
(Son Düzenleme: 02-09-2016, 13:38, Düzenleyen: expert0540.)
Konuyu hortlatalım

Dün sahile gezmeye indiğimde lüfere olta atan bir amcayla tanıştım. Alaplı taraflarında şu sıralar tek tük gelmeye başlamış. Neyse konuya gelecek olursak amca usta balıkçılardan, emekli, kendisini balığa adamış. Olta attığı yer denizin kenarında kaya dökülmüş kayalık bir yer. Buralarda çok kaya levreği var ama teke bulması sıkıntı dedi. Bugün aklıma takıldı bu balık ve araştırdım, gayet lezzetli, tutması eğlenceli bir balık türüymüş ve iyice merak saldım. Daha önce hiç deneyimim olmadı, teke denilen yemi bulmak için de ne fikir ne malzeme sahibiyim. Acaba bu balığı kayalıklardaki ufak yengeçlerle de tutabilir miyiz ? Malum kayalıklar yengeç kaynıyor.
Keşke o amcanın numarasını alsaymışım. Bir akşam takılır yanına öğrenirdik. Neyse, bu balığı tutmayı bir gün deneyeceğim. Sevgiyle kalın...
[SIZE="5"] Avcı kırk gün taban eti, bir gün av eti yer [/SIZE]
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
salih hocam teke kaya altlarında ve yosun aralarında olur,gece kafa lambasını tutup kepçeyle toplayabilirsin,gündüz kepçeyi kayanın altına sokup kendine doğru çekerek tekelerin içine düşmesini sağlayarak yakalayabilirsin,yosunlara kepçeni daldırıp yosunların arasından toplayabilirsin.
yengeçlede eşkina yakalayabilirsin ama teke ve boru kurduna bayılır eşkina.teke bulursun ama bulamazsanda izmirden boru kurdu sipariş edip kargoyla getirtip tutabilirsin.
3 köstekli takımla yem takıp atıp bekleyeceksin.büyüklerini tutmak çok zevklidir.bir yerde buldunmu aynı yerde devamı mutlaka vardır.
gırtlagındaki kemik yapının içini yardınmı içinden çıkan beyaz taşlar böbrek taşının tedavisinde etkilidir.
rastgele.
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Salih hocam ayrıca yakalamış olduğun tekelerin canlı olarak oltaya takılması önemlidir. Tekeye zarar vermeden sırtından iğneye takabilirsin.
Tekeleri canlı muhafaza etmek için ufak turşu bidonu alıp üzerine delikler açıyorum. Avlanacağım yere gelince tekeleri içine döküp, bidonu denizde bekletiyorum.
Sazanları özledim...
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Nihat Abi. Tayinim yeni çıktı buraya, malzemeleri ve gerekli teçhizatları temin ettiğimde mutlaka deneyeceğim ve sitede paylaşacağım. Zaten sahildeki balıkçılarla da bir bir tanışıklık kuruyorum. Yakında o aileye de dahil olduğumda ustaların da engin bilgi ve deneyimlerini edineceğimi umuyorum. Balık ve deniz sevdası, insanda yeni aşıklardaki şevk ve heyecanı aratmayacak duygular yaşatıyor. Engel olunamayacak bir tutku... Saygılar.
rusan yazdı:Salih hocam ayrıca yakalamış olduğun tekelerin canlı olarak oltaya takılması önemlidir. Tekeye zarar vermeden sırtından iğneye takabilirsin.
Tekeleri canlı muhafaza etmek için ufak turşu bidonu alıp üzerine delikler açıyorum. Avlanacağım yere gelince tekeleri içine döküp, bidonu denizde bekletiyorum.
Bu işe giriştiğimde bu bilgileri de mutlaka uygulayacağım

Sitede bu balıkla ilgili yazılanları okudum, hepsi çok faydalı bilgiler. Paylaşım için teşekkürler
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
istanbulda sülünezle tutuyorlar salihcim.sanırım klasik üçlü oltayla.rasgelsin kardeşim.
Yorumları: 523
Konuları: 1
hocamıza faydalı olabileceh bir video izlerse gerekli bilgilere sahip olur sanırım
https://youtu.be/fXqJDcVZiI0
Yorumları: 523
Konuları: 1
yycolak yazdı:istanbulda sülünezle tutuyorlar salihcim.sanırım klasik üçlü oltayla.rasgelsin kardeşim.
eyv. Yalçın Abi, fırsatım olduğunda şu tekelerden bulmaya çalışacağım. Olmadı boru kurdu getirtirim. Sülünez bulma işi zahmetli ve zor gibi. Bilgi için teşekkürler...
tugayerdogan yazdı:hocamıza faydalı olabileceh bir video izlerse gerekli bilgilere sahip olur sanırım
https://youtu.be/fXqJDcVZiI0
Bu videoyu izlemiştim Tugay, fırsat bulunca limana gideceğim. İyi geceler...