Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
galata köprüsünde gözlem bugün
bugün eminönü tarafımda işim vardı sonra 4 gibi köprüye bir tur atayım dedim baktım herkes hamsi koymuş palamut çekiyor en azından 10,15 tane tutan vardı.acaba yarında olurmu merak ediyorum bende deneyeceğim..
Bul
ssevdim yazdı:kulelidenmi

Biraz ileriden (Vaniköy), ama Kuleli'de de bi numara yoktu..
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
ssevdim yazdı:bugün eminönü tarafımda işim vardı sonra 4 gibi köprüye bir tur atayım dedim baktım herkes hamsi koymuş palamut çekiyor en azından 10,15 tane tutan vardı.acaba yarında olurmu merak ediyorum bende deneyeceğim..

Hadi canım.. bak merak ettim şimdi.. bugün öğlen arasında köprüye akıp bi geziyim bakınıyım sağa sola Alkis

Ne tür bir takım kullanıyolardı dikkat edebildin mi?
Bul
kurşun vardı sonra 2 adet yanyana siyah iğne bakalım şimdi oraya doğru gidecem
Bul
Az önce oradan geldim, köprüyü baştan sona turladım.. toplam iki kişi birer adet palamut almış, diğerleri sinek avlıyordu.. tek tük (toplamda 3-4 tane) istavrit izmarit gibi balık alan vardı, kefale ekmekli kıbrıs atan epey vardı ama kefal yerine yine aldıkları sinekti tabi Smile
Köprü bugün tamamen facia yani.. bugün orada olta atanlardan olmak istemezdim.. Smile
Bul
xfisher yazdı:Vaniköy Kuleli'den 500-600 metre ileride (Beykoz tarafına doğru), orada çok güzel bir park var, sessiz sakin bir yer, güzel de balık yapıyor.
Bu sabah yine Boğaz köprüsü civarı teknelerle doluydu, kendi kendime dedim ki oğlum bir gün daha sabret Smile

Artık sakin ve kafa dinleyebileceğin herhangi bir deniz kenarında parkımız kalmadı malesef. sabah 6 da gidiyorsun parklar dolu. Herkes kamış atıyor. Sen oturup seyretmeyede kalksan malesef kafa dinleme biraz zor. hele kamış atmak iyice zor Smile

En iyisi tekne ben artık buna kesinlikle kanaat getirdim. Tekneyle sabah erkenden açılacaksın. Kafanı dinleyeceksin. balığını tutacaksın. Tutamama gibi bir dert yok teknede sonuçta ama az ama çok illaki tutuyorsun.
Bul
Tekne güzel de maliyeti var tabi.. alım maliyetini geçtim, bir balıkçı barınağında bir yıllık tutma maliyeti 1.000 lira ile 3.000 lira arası değişiyor.. her yerde de balıkçı barınağı yok, olanların hepsinde de yer bulma garantisi yok.. tanıdık varsa ayrı tabi.. eniştem büyükderede bırakıyor teknesini yıllık 1.000 TL'ye anlaşmış mesela..

Motorlu bot daha az maliyetli olabilir bu anlamda.. şişir at suya avlan sonra söndür koy bagaja.. sişirip söndürme 1 saat tabiSiyirdim
Bul
xfisher yazdı:Tekne güzel de maliyeti var tabi.. alım maliyetini geçtim, bir balıkçı barınağında bir yıllık tutma maliyeti 1.000 lira ile 3.000 lira arası değişiyor.. her yerde de balıkçı barınağı yok, olanların hepsinde de yer bulma garantisi yok.. tanıdık varsa ayrı tabi.. eniştem büyükderede bırakıyor teknesini yıllık 1.000 TL'ye anlaşmış mesela..

Motorlu bot daha az maliyetli olabilir bu anlamda.. şişir at suya avlan sonra söndür koy bagaja.. sişirip söndürme 1 saat tabiSiyirdim

E tabi sen bu konuda haklısın. bizim pek boyle bir derdimiz yok. Ben tekne almanın kolay ama barındırmanın zor olduğunu düşünüyorum. Vatendaş benden bostancı barınağına tekneyi koymak için 10 000 TL istemişti, tabi bu aylık aidat olarak değil hava parası olarak. (Bostancı barınağı gerçekten güzel bir barınak) Ama tabi olmadı bu fiyatlara.

Ben bot işine çok güvenemiyorum. Tekneyle devamlı çıktığım için. Rüzgarlı havalarda bot tamamen bir risk. E balıkta sakin havada ortalıkta yok. Bot = Risk

Bu pazar teknenin motoru hava yaptı ve çalışmadı. Rüzgar poyraz ve sert. Şimdi bu şekilde bot olsa alır atar çanakkaley kadar Smile ama tekne daha ağır olunca atamıyor.

Bence Bot = Risk
Bul
Mutlaka risk var ama mesela hava yaptı demişsin, o dizel motor sanırım çünkü benzinli motor hava yapmaz, botlar da dıştan takma benzinli motor ile çalışır malum.. elbette garantisi yok ama yeni ve bakımlı bir makine de kolay kolay arıza yapmaz.. bunu 10 yıldır dıştan takma benzinli motor kullanan biri olarak söylüyorum.. ama tabi tekneyle de bir tutamayız, botla ağ atamazsın, çok iğneli takım atamazsın delinme patlama riski var, var da var Smile balıkçı barınağında 10.000 TL ilk kez duydum, onlar da çok uçmuş yahu Siyirdim
İstanbul'da maliyetine katlanınca tekne en iyisi tabi.. mesela Marmara Adasında benim barınak maliyetim sıfır.. çekiyorum yazlığın önüne, motoru da söküp koyuyorum eve bitti gitti.. Smile
Bul
bugün tahtakale tarafında işim vardı dedim oltamı alıp bende gideyim ama işim olması nedeniyle vazgeçtim.sonra köprüde biraz izledim atan boş çekmiiyor hepsi dolu oradan karaköy tarafına geçtim orada da aynıydı ama çok ufaktı.bugün dikkatimi çeken bir şey oldu tutan herkes küçük ve dar olan su şişelerine balıkları koymuşlar hep üst üst ezik poşetlere.insan geniş ve su olan kovaya koymazmı....
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Galata köprüsü kale124 20 6,113 12-08-2011, 15:31
Son Yorum: ufuktan26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi