merhaba abılerim ve kardeşlerim..cumartesı aksamı çeşme limanından at çek ile levrek avı yapmayı düşünüyorum fakat ilk kez rapala kullanacağım o yuzden hiç bir bilgim yok değerli ustalarımızdan tavsiyelerini almak istedim..rapala adı rengı ve kullanımı hakkında şimdiden teşekkür ederim saygılar.
istanbulda genelde kıyıdan strike pro 5 cm olam boy kullanılıyor ama lüfer familyasına kullanılan bu levrekde ben ufakları denemedim büyük strike pro ile levrek tuttum ama tekneden tuttum.
kıyı tecrübem ne yazık olmadı daha.şimdiden sana rastgele fevzi.
LeVrEkCi yazdı:istanbulda genelde kıyıdan strike pro 5 cm olam boy kullanılıyor ama lüfer familyasına kullanılan bu levrekde ben ufakları denemedim büyük strike pro ile levrek tuttum ama tekneden tuttum.
kıyı tecrübem ne yazık olmadı daha.şimdiden sana rastgele fevzi.
blue_zaire yazdı:tesekurler nıhat abı en buyuk umudum sendın
fevzi ben yazlık balıkçıyım yada yazın balıkçıyım tekneden balık tamam ama kıyıda özürlü olduğum için kusura bakma kıyı özürlüden fazla bişey bekleme bence
Benim satışa koyduğum 13 cm.lik mavi princessin gece levrek avında iyi olduğunu söylüyorlar. Yeşil princess den daha iyi görünür gece çünkü parlak kısımları daha fazla. Ayrıca 9 ve 11 cm.lik sarı sırtlı crystal minnow (limon) da güzel bir gece rapalasıdır. Çanakkalede genelde onu kullanırlar. Birde Mersin civarında 10 cm.in üzeri Rapala Husky Jerk Red Head ile levrek-kofana alıyorlar. Gündüz ise nispeten ufak 9 cm.lik Yo-zuri crystal minnowların sırtı mavi olanları ve Maria Princesslerin mavi veya yeşil sırtlı 7 ve 9 cm.likleri iş görür diye tahmin ediyorum. http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=10304