Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
güzel köyüm
orhanekmekci yazdı:Uğur,çok güzel görüntüler,paylaşmısın teşekkürlerAlkisbu arada ilk fotodaki ağacın ismi nedirGulumseyeni ders döneminde başarılarının devamını dilerimAlkis
teşekkürler orhan abim o ilk fotodaki ağacı özellikle çektim bizim burda ivaz diyolar bazı yerde ayvaz değişik değişik isimler yani nasıl yendiğine gelirsek
bu ağaçtaki o yuvarlak şeyler bir tür meyve o şekil olmamış hali misalen zeytine benziyo zeytini dalından koparıp ediğinde ağzını nasıl buruyorsa buda öle burar yeşil hali biz bunu ağaçtan topak topak toplar bağlarız iple o ipin ucunuda güksekçe bir yere bağlar çürümesini bekleriz çürüyünce çok güzel tat alır içinde 3-4 tane küçük çiğitleri vardır burdaki marketlerdede satılır hatta WinkBobo
hiç yemedinmi orhan abiBobo
Bul
Tropheus yazdı:ugur dikkat ettimde kocaman adam oldun be vay be minacıktın .
resimler harika.
teşekkürler sedat abim
inşallah birgün oğlunla sen birlikte balığa giderizWink
Bul
istavrit yazdı:uğur üzümler çok harika görünüyorlar kara üzümler çok derde deva biliyormusun özelllikle kanser hastaları için
evet abicim çok yararlı bir meyve
kışın annem küçükken her gün bir çay bardağı içir diSiyirdimBoboHadiordan
Bul
cranium yazdı:Uğur paylaşım için teşekkürler, üzümler çok güzel görünüyorlar.
ben teşekkür ederim abicimSeerf
Bul
balıkcı uğur yazdı:teşekkürler orhan abim o ilk fotodaki ağacı özellikle çektim bizim burda ivaz diyolar bazı yerde ayvaz değişik değişik isimler yani nasıl yendiğine gelirsek
bu ağaçtaki o yuvarlak şeyler bir tür meyve o şekil olmamış hali misalen zeytine benziyo zeytini dalından koparıp ediğinde ağzını nasıl buruyorsa buda öle burar yeşil hali biz bunu ağaçtan topak topak toplar bağlarız iple o ipin ucunuda güksekçe bir yere bağlar çürümesini bekleriz çürüyünce çok güzel tat alır içinde 3-4 tane küçük çiğitleri vardır burdaki marketlerdede satılır hatta WinkBobo
hiç yemedinmi orhan abiBobo

İsmini yeni duydum,resmini yeni gördümBobobak şimdi bu meyveyi merak ettim bakayım bizim buralarda bulabilirmiyimAlkis
Bornova - izmir
Bul
mariner8 yazdı:Uğurcuğum teşekkürler , çok güzel fotolar,üzümlerde insanın ağzını sulandırıyor Siyirdim o ilk fotodakiler ne meyvası acaba , Verwirrt iyi dersler Gulumse
orhan abide sordu aynısını ahmet abi bizim buralarda ivaz deniliyo o gördüğünüz ham hali çüşürüdüğü zaman tatlanıyo bu olmamış halini yersen insanın ağzını çok kötü burar aynı zeytin gibi Wink
ama bu salamura olmuyo bu meyveyi olmamışken toplarlar bir buket yapıp kapalı bir yerde duvarlara asarler çürüyüncede yerler bu meyvede çok yararlıdır Bobo
Bul
orhanekmekci yazdı:İsmini yeni duydum,resmini yeni gördümBobobak şimdi bu meyveyi merak ettim bakayım bizim buralarda bulabilirmiyimAlkis
oralarda biraz zor bulursun orhan abimSiyirdim yetişeceğini sanmam ama belki büyük marketlerde bulabilirsin
birde dedem anlatırdı onun dedeleri ve babaları bu meyveyi ekmekle yerlermişolduğu zaman çok yumuşak oluyo ham hali ise çok serttirWink
Bul
Ugur tabiatin icinde guzel sirin bir koy ..
o sepettekiler kokulu uzum galiba,cok severim kokulu uzumu..afiyet olsun..
paylasim icin tesekkurlerGulumse
Bul
Albatros-gr yazdı:Ugur tabiatin icinde guzel sirin bir koy ..
o sepettekiler kokulu uzum galiba,cok severim kokulu uzumu..afiyet olsun..
paylasim icin tesekkurlerGulumse
bende çok severim faruk abi
köyümüz çevre köylere bakarak bitanedir Wink
Bul
Uğurcum, bu güzel resimleri bizlerle yaplaştığın için teşekkür ederim. dalından koparıp yemek çok keyifli oluyor. özellikle siyah üzümün antioksidan etkisi çok fazladır . afiyet olsun.

1. resmi bende merak ettim ama açıklama gelmiş, ben bunların ipe dizilip satıldığını hatırlıyorum eskiden, ismini çıkaramadım ama yaban elması gibi ismi vardı herhalde, artık rağbet yok herhalde,

çevremizde iğde ağaçları var ama meyvalarını toplayan yok buda onun gibi oldu galiba..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Güzel bir sazan... bill74 20 3,991 17-08-2012, 11:56
Son Yorum: bill74
  Ağlasun deresinden güzel iki görüntü nasipse bu pazar Burdur ekibi olarak oradayız yusufburdur 30 6,258 17-02-2009, 01:27
Son Yorum: adem77
  İŞte GÜzel Mudanyam mudanya 23 4,531 20-01-2008, 03:13
Son Yorum: Ege
  güzel istanbuldan görüntüler bucalıfikret 12 3,231 12-12-2007, 16:22
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  buda benim köyüm erdekli yücel 36 6,473 12-06-2007, 01:19
Son Yorum: yorgunum77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi