sevgili arkadaşlar kefala olan merakım sebebiyle önceden yazılmış olan kefal raporlarına göz gezdirdim.bazı raporların oldukça güzel yazıldığını ve içerisinde son derece faydalı teknikler olduğunu gördüm.fakat katılmadığım bazı yazılar da var olduğunu belirtmeden edemeyeceğim.örneğin kefal etinin koktuğu ve makbul olmadığı düşüncesine katılmıyorum.birçok dip balığının ve genel de barajda tutulan balıkların daha kötü koktuğunu hepimiz biliyoruz.genelde tuttuğumuz kefallerin tamamı sarı kulak kefaldir.yani kefalin en iyisi .koku olayına gelince ben tüm tuttuğum balıkları yediğinden emin olduğum arkadaşlara veriyorum.bu konu ile ilgili bir tespitim var.eğer balığın tadı ve kokusu ile ilgili verdiğim kişiye bilgi vermezsem ,yani bu konuyu hiç açmazsam,balıkların son derece lezzetli olduğu yorumu yapılıyor.hatta tekrar balık verirmisin deniyor.ama balıkların koktuğu yani kefalin kendine has olan yeme sırasında yada yutma işlemi sırasında ağızda gazımsı bir tat hissedilir,işte bu tadı alıyorsanız kefali yiyemeyebilirsiniz.bunu yok edebilmek için bazı metodlar var.pilaki yapmak,sirkeli suda bekletmek,bol limonlu yemek vb.özetle yiyecekseniz çok incelememek gerekir diyorum.salı akşamı deniz çok güzeldi ama kefal az vardı.hepinize rastgele diyor salı akşamki kefalleride sizlerle paylaşmak istiyorum.
ibrahim paylaşımın için teşekkür ederim gaz kokusuna gelince işte onda hem fikir değiliz körfesde tutulan kefallerin %90 gaz kokar oyüzden vermiş olduğun komşuların zaten gaz kokusunu bilmiyorlar sen söyletince gazın kokusunu hissetiyorlar kefal kerfesin ana balığıdır gaz kokmasına imkanıyoktuır izmrden dışarıda yakalarsan işte buna seninle katılırım rast gele.
her kefal kokmaz ama bazı kefallerden gaz kokusu gelir.fikretlede hem fikirim.çeşme dalyan köyden tuttuğum bazı kefallerde gaz kokusu oluyor ama gümüldürdekilere rastlamadım.
kefalci ibo-bu lakabı kendine yakıştırmasaydın biz sana kesin kefalci ibo derdik zaten.
az dediğin kefalde bu kadarmı.bunlarla 4-5 aile doyar,ellerine sağlık.
Tebrikler İbrahim Hocam Yalnız kefal denilen balık hangi bölgede yaşıyorsa oranın atığı ve kolay yemi olan yerlerini tercih etmektedir.Çocukluğumda yediğim en lezzetli balıklardan birisi ve maalesef en kötü lezzetlisi de kefaldir.Yazın tarlada çalıştığımız zamanlarda ovanın içinden geçen çayda yakaladıklarım en lezzetlileri idiler ve çok iri olmayan bir kefal cinsiydi.Yalnız Çanakkale içinde Sarıçay ve deniz kenarındaki mezbahanın önünden aldığım kefaller de resmen acayip kötü lezzetteydiler.Benim kefalle ilgili tecrübelerim böyle.Ama kefalin çok kıvrak bir zekası olduğunu da kabul ederim Yani yakalandığı yere göre lezzeti olduğu , bence kesin.Yakaladığınız avlakta kefalin hangi kısımları tercih ettiği gözlemlemek çok kolaydır.Saygılar ...
Afiyet şeker olsun
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "