02-02-2012, 22:45
(Son Düzenleme: 02-02-2012, 23:17, Düzenleyen: orhanekmekci.)
Dün met.göre poyrazın son günü havada soğukmu soğuk poyrazda iyi esiyor çıkıp çıkmamakta karar verememişdim bu kararsız anımda bir telefon Mehmet kaptan,sırtıya gidelimmi deyinceye kadar ben dünden hazırım nede olsa onun tekne böyle havalara göre benim malzemeler zaten hazırda doğru teknenin yanına saat ikindi vakti Mehmet kaptan levrekci ben ise bugünlerde palamut daha verimli olduğundan palamuta takılalım dedim
liman çıkışı Mehmet kaptan benim palamut merasına kadar kıyıdan levreğe takıldı meraya gelince bende sahteyi saldım hava açık amma inanılmaz soğuk palamut merasında turlamada palamut Mehmet kaptanın sahteye geldi sonrası turlar boş geçerken rüzgar hızı azalacağına dahada sertleşdi(meteo gr bakmışdım) soğukta bir o kadar arttı dönmeye karar verdik ellerimin uyuşukluğu evde zor açıldı
Dünden bugün için lodos uygun olursa yine çıkalım diye kararlaştırmışdık sabah karla uyandık
durum böyle olunca öğleden sonra çıkmaya karar verdik.Benim sitedeki işim uzayınca bugünde balığa çıkışımız ilginçdir ikindiyi buldu iki günde çıkış saatimiz ikindi ezanına rastgeldi.Bugün düne göre hava yumuşak ve yağmur vardı.Bu sefer doğru palamut merasına gittik gel gelelim palamuttan eser yok yağmurda hızını arttırdı.Mehmet kaptan tam levrek havası deyince bu sefer levrek olacak yerlerde sırtımıza devam ettiysekte bir şey yok akşamda olmak üzere yağmur devam ediyor,Mehmet kaptana gel şu palamut merasını son bir daha yoklayalım dedim iyiki gelmişiz ilk turda palamut sahteme bindi,ikinci turda ilk balık Mehmet kaptanın sahtede o balığı çekmeye başladı bu arada balık benim sahtemede geldi tekneye doğru çekmeye başladığımda Mehmet kaptan benim sahte boşaldı dedi ben balığı tekneye doğru çekerken arkadaşımın sahte benim misinamda önce onu içeri sonra balığı sonuç belli takımlar arap saçı
akşam karanlığı çökmek üzere yağmurun maşallahı var bu kadarına bereket versin deyip kıyıya geldik
Daha bolları büyükleri sizlerin olması dileğimle arkadaşlar.Rastgele.

Dünden bugün için lodos uygun olursa yine çıkalım diye kararlaştırmışdık sabah karla uyandık

Daha bolları büyükleri sizlerin olması dileğimle arkadaşlar.Rastgele.
Bornova - izmir