Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bugün hava iyiydi ama kefal azdı.
sevgili arkadaşlar kefala olan merakım sebebiyle önceden yazılmış olan kefal raporlarına göz gezdirdim.bazı raporların oldukça güzel yazıldığını ve içerisinde son derece faydalı teknikler olduğunu gördüm.fakat katılmadığım bazı yazılar da var olduğunu belirtmeden edemeyeceğim.örneğin kefal etinin koktuğu ve makbul olmadığı düşüncesine katılmıyorum.birçok dip balığının ve genel de barajda tutulan balıkların daha kötü koktuğunu hepimiz biliyoruz.genelde tuttuğumuz kefallerin tamamı sarı kulak kefaldir.yani kefalin en iyisi .koku olayına gelince ben tüm tuttuğum balıkları yediğinden emin olduğum arkadaşlara veriyorum.bu konu ile ilgili bir tespitim var.eğer balığın tadı ve kokusu ile ilgili verdiğim kişiye bilgi vermezsem ,yani bu konuyu hiç açmazsam,balıkların son derece lezzetli olduğu yorumu yapılıyor.hatta tekrar balık verirmisin deniyor.ama balıkların koktuğu yani kefalin kendine has olan yeme sırasında yada yutma işlemi sırasında ağızda gazımsı bir tat hissedilir,işte bu tadı alıyorsanız kefali yiyemeyebilirsiniz.bunu yok edebilmek için bazı metodlar var.pilaki yapmak,sirkeli suda bekletmek,bol limonlu yemek vb.özetle yiyecekseniz çok incelememek gerekir diyorum.salı akşamı deniz çok güzeldi ama kefal az vardı.hepinize rastgele diyor salı akşamki kefalleride sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ibrahim paylaşımın için teşekkür ederim gaz kokusuna gelince işte onda hem fikir değiliz körfesde tutulan kefallerin %90 gaz kokar oyüzden vermiş olduğun komşuların zaten gaz kokusunu bilmiyorlar sen söyletince gazın kokusunu hissetiyorlar kefal kerfesin ana balığıdır gaz kokmasına imkanıyoktuır izmrden dışarıda yakalarsan işte buna seninle katılırım rast gele.AlkisSeerf
Bul
Hocam,kefalin yaşadığı yakalandığı yer çok önemli.Örneğin buranın kefalini gözü kapalı yerimGulumsekefallarinizin yine maşallahı var.Bereketli afiyet olsunAlkis
Bornova - izmir
Bul
Hocam kefaller piril-piril ve tavalik fazlasi ile var sanirim.Alkis.bereketli ve afiyet olsun
Bul
her kefal kokmaz ama bazı kefallerden gaz kokusu gelir.fikretlede hem fikirim.çeşme dalyan köyden tuttuğum bazı kefallerde gaz kokusu oluyor ama gümüldürdekilere rastlamadım.
kefalci ibo-bu lakabı kendine yakıştırmasaydın biz sana kesin kefalci ibo derdik zaten.
az dediğin kefalde bu kadarmı.bunlarla 4-5 aile doyar,ellerine sağlık.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
ibrahim abi hangi takımla avladığınıda yazarsan çok güzel olacak. kıbrıs mı dip mi ? nedir bi söylesen...
Herkese selamlar mezgit ustası SinekOltasi
Bul
İbrahim abi tebrik ederim gene güzel balıkçılık yapmışsın eline koluna sağlık.Alkis76
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
Tebrikler İbrahim Hocam Alkis Yalnız kefal denilen balık hangi bölgede yaşıyorsa oranın atığı ve kolay yemi olan yerlerini tercih etmektedir.Çocukluğumda yediğim en lezzetli balıklardan birisi ve maalesef en kötü lezzetlisi de kefaldir.Yazın tarlada çalıştığımız zamanlarda ovanın içinden geçen çayda yakaladıklarım en lezzetlileri idiler ve çok iri olmayan bir kefal cinsiydi.Yalnız Çanakkale içinde Sarıçay ve deniz kenarındaki mezbahanın önünden aldığım kefaller de resmen acayip kötü lezzetteydiler.Benim kefalle ilgili tecrübelerim böyle.Ama kefalin çok kıvrak bir zekası olduğunu da kabul ederim SiyirdimYani yakalandığı yere göre lezzeti olduğu , bence kesin.Yakaladığınız avlakta kefalin hangi kısımları tercih ettiği gözlemlemek çok kolaydır.Saygılar ...

Afiyet şeker olsun Seerf
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
ibo teşekkürler paylaşım için bide bunların mangaldaki resimlerini koy Alkis BoboSiyirdim
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
AlkisTebrıkler Hocam bereketlı av olmus .

Dagattıgın herkese afıyet seker olsun .

Saygılarımla,
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  1 Buçuk saatlik kefal avı maceram SpinAvcısı 27 4,374 25-08-2013, 20:12
Son Yorum: Cahit Acun
  Kandilli de MuhteşeM Kefal Avı yeniolta 36 4,819 03-08-2012, 19:26
Son Yorum: yeniolta
  Finike'de Kefal Avı ufuktan26 33 6,244 17-07-2012, 20:42
Son Yorum: Avramit
  Eşkina, Hanos ve Kefal.. ortaya karışık.. xfisher 37 4,836 14-07-2012, 02:30
Son Yorum: xfisher
  11-07-2012 Burgazada'da konuklarım vardı bugün.. Lakerda 19 2,883 13-07-2012, 02:36
Son Yorum: tahsinmersin
  Dün soğuk bugün yağmur orhanekmekci 31 4,796 14-02-2012, 07:54
Son Yorum: araphüso26
  kulelide bugün istavrit nesemmelek 27 4,734 28-08-2011, 10:45
Son Yorum: BALIK and OZAN
  10-11.05.2011 mersin tömük kefal avı kurusogan 24 7,264 17-05-2011, 21:04
Son Yorum: orhanekmekci
  22.07.2010-Tatlısu Kasna (Kefal) Avımız FuRkAn * 12 3,498 09-08-2010, 09:50
Son Yorum: FuRkAn *
  Bugün Bunlar var. ufuktan26 29 5,005 22-07-2010, 22:51
Son Yorum: thunderbolt

Hızlı Menü: