Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Çevre ve Orman Müdürlüğü Ekipleri'nden Olta Balıkçılığı Kontrolü
Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, orman içi sularda olta balıkçılığı kontrolleri başlatıldı.
Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Adapazarı Çaltıcak Gölü'nde yasak olmasına rağmen olta ile balık avlandığı yönünde aldığı ihbar üzerine, söz konusu bölgede kontroller yaptı. Tarım İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı kontrollerde Çaltıcak Gölü ve çevresinde sportif avcılık yapan kişiler uyarılarak bölgeden uzaklaştırıldı.
Yetkililer, orman içi sularda 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında avlanmanın yasak olduğunu da belirterek, avcıları yasağa uymaları konusunda uyardılar. Yetkililer ayrıca, bu yöndeki denetimlerin ise süreceğini söylediler.
alıntı:haberler
Jandarma Beyşehir Gölü'nde Kaçak Avcılığa Geçit Vermiyor
Konya'nın Beyşehir İlçe Jandarma Bot Komutanlığı ekipleri, Beyşehir Gölü'nde kaçak avlanmaya geçit vermiyor.
Jandarma Bot Komutanlığı'nın Beyşehir Gölü'ndeki su ürünlerinin korunmasına yönelik olarak Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği halinde yürüttüğü göl içerisindeki denetim ve kontrolleri sürüyor. Edinilen bilgiye göre, son 3 gün içerisinde Jandarma botu ve Tarım İlçe Müdürlüğü su ürünleri teknesi ile karadan da takip yapılmak suretiyle göl içerisinde yapılan denetim ve kontrollerde 9 kişi kaçak avlanırken suçüstü yakalandı. Operasyonda yasak dönemde kaçak olarak avlanan yaklaşık 100 kilo sazan balığı ele geçirilirken, gölde avlanırken kullanılan 5 adet balıkçı teknesi ile 5 bin metre ağa el konuldu. Kaçak avlandığı ileri sürülen avcılara 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle toplam 10 bin 638 YTL'lik idari para cezası uygulandı.
Beyşehir Gölü'nü 24 saat süreyle koruyarak kaçak avlanmaya göz açtırmayan güvenlik güçleri ile görevlilerin, balık neslini korumak amacıyla yürüttükleri denetim ve kontrollerin sık aralıklarla devam edeceği kaydedildi.
haberler.com
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
Türkiye genelinde olmasını dilerim.
Yorumları: 336
Konuları: 2
yasakları daha sıkı olması hepimizin lehine bizler ancak zorlamayla aklımız başımıza geliyor...
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
böyle devam etsinler,iyi yapıyorlar
Yorumları: 859
Konuları: 32
temmuz'u iple çekiyorum, (amatorbalikci.net sayesinde bilinçlendim)

yerimde duramıyorum, kanım kaynıyor, geceleri sazan diye sayıklıyorum, insanların yaptığına bakın, bana hoş gelmiyor bu tür şeyler... yetkililere teşekkürler, inşallah tekerrür etmez...
Yorumları: 879
Konuları: 28
keşke memlekette, yetkili-etkili vs. gibilerin müdahalesine gerek kalmadan herşey kuralına uygun olsa, memlekette dedim ama sanırım dünya üzerinde böyle bir yer yok. ama bizim memlekette de işin maalesef b..unu çıkaran çok. insanlarımızın birbirine saygısı kalmamış, herşeyden önce kendisine saygısı kalmamış. boy yasağından küçük balık tutunca geri salıyorumda, birisi "ya niye salıyorsun verseydiniz de bari bizim çocuk oynasaydı" diyor, bir diğeri "tutulan balık geri bırakılır mı? milletin enayisi sen misin abi?" diyebiliyor. açıktan adam bana enayi diyor yahu, saygısızlığa bakarmısınız.
Yorumları: 1,196
Konuları: 90
kurallara uymaya mecbur olduğumuzu herkezin anlaması gerekiyor..kurallar insanların daha rahat yaşaması için konulmuşlardır..görevlilerde bunlara uymayanları cezalandırmak için bu işi yapmaktadırlar...
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
bizim buralardada denetlemeler yapılıyormuş göllere gidenler söylüyor demekki heryerde sıkı bir denetleme var kim emir vermişse eline sağlık
ustam61 yazdı:12 mayıs 2007 günüelime 2 adet olta alarak gölete gittim.Evdeki bayat ekmekleride götürdüm tabii.Attım oltaları ,suyada doğradım ekmekleri başladım beklemeye.gittiğim göletde hem sazan hemde alabalık vardı.Tuttuğum sazanları serbest bırakıyordum.saat 16 sıraları jandarma geldi.Bir uzman çavuş "yasak olduğunu bilmiyormusun"diye hava basmaya çalıştı ama ben "alabalık serbest kardeşim alabalık için atıyorum "deyince tıktıkı kesti tam o sırada da inanın3 kğ kadar gelecek bir sazan başladı gezdirmeye bizim oltayı.
sudan çıkartmadan balığın ağzından iğneyi çıkartarak balığı serbest bıraktım.Demezmi" ya amca neden bıraktın biz onu karakolda kızartırdık askerler yerdi" diye.Bak dedim senin görevin ne? buraya ne için geldin ? şimdide ne diyorsun.1 temmuzdan sonra gel balık yumurtayı bir atsın tutar sana veririm askerlerinle burada közde yaparsınız.ama şimdi bu dediklerini ben duymamış sende söylememiş ol.özür mözür yanımdan pırrrr.
Diyeceğim şu ki:önce biz kendimiz denetmen olacağız.Balığı kendimiz koruyacağız.yoksa tarımcılar,jandarma hava.
teşekkürler ustam saygılar