Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAKİNA BAKIMI
HERKESE SELAM :dostlar arasında makinaların ömrünü uzatan , kolay ,basit bakım onarımını bilen varsa , bizlerle paylaşırsa müteşekkir olurum . bilen var bilmeyen var ...
Bul
Merhaba Arkadaslar,
Ben kendi makinalarimi kisin sezonu bitirdikten sonra oltadan cikaririm
makarasini da cikaririm ondan sonra bir süngere bulasik Prilini döker makinami güzelce yikarim sonra muslugun altina tutar durlarim,makarayla
yikamayin cünkü pril misinayi bozuyor ve kolayca kopuyor.
makarada misina yoksa hep beraber yikayabilirsiniz,sonra kuru bir bezle kurulayin.Makaranin icindeki demir pullari ve bezleri sakin yaglamayin cünkü firen sistemini bozabilirsiniz yag kuruyup yapisiyor ve tam calismiyor.
Cevirme kolundan sesler geliyorsa yaglayabilirsiniz ben dikismakinasi yagi kullaniyorum cok ince bir yag.
Icinden ses geliyorsa yada zor dönüyorsa icini de bu yagla yaglayabilirsiniz.
Deniz balikciligindan sonra makinanizi ve oltanizi tatlisuda yikarsaniz gayet iyi olur  makinanizin ömrünü uzaltirsiniz,bildigimiz gibi tuzlu su makinayi ve demir olan herseyi oxidlestiriyor bi tür Küfleniyor.

Sezon acildiginda rekdefe edilmis bir makinayla avlanmak daha güzel ve zevkli.
Umarim bu yazdiklarim isinize yarar Selamlar.
Bul
Merhaba
Makinenin dış yüzeyini önce bir bezin üzerine camsil dökerek temizleyin. Daha sonra beze biraz makine yağı dökerek makinenin dış yüzeyini güzelce silin. Her sene 1 kez sezon sonunda makinenin içini açarak (tabii bu konuda kendinize güveniyorsanız ve makinenizi iyice tanıyorsanız) ana parçaları söküp benzinle yıkayın. Ve tekrar yerlerine takıp Quantum Hot Sauce olta makinesi gresi ile gerekli yerleri gresleyin, gerekli yerleri ise Quantum Hot sauce makine yağıyla yağlayın. Bu yağ Türkiyede bulunmaz. Dışardan getirtmek gerekebilir. Biraz zahmetli görünsede bu işlemler makinemizin ömrünü uzatmak için gereklidir.
Rastgele
Bul
evet balıkçı bundan ekmek yiyorsa temizlemesinide bilmelidir.Tuzlu su hemen her şeyi mahvediyor.Mesela ayakkabı,elbise vs. ile denize girdin veya bir şekilde deniz suyuyla ıslandı.Bunları fazla zaman geçirmeden normal su ile yıkamalı yoksa zarar veriyor.Makinda öyle sakın ha denizden gelince makinanı ve misinasını yıkamayı unutma.Benim başımdan eskiden böyle bir olay geçti.Misinayı yıkamadım.Ama o zaman makina yok.Kasnak var.1 ay kadar sonra baktım ki misina çürümüş.Ama bilinçli yapmadım.ben tatlısu balıkçısıyım nerden aklıma gelecek Deniz suyunun zarar vereceği ama tecrübe oldu.
Bul
size katılıyorum ama özel olarak dışarıdan getirmek hepimizin imkanı yok ancak ülkemizdede harika gres yağları var
Makinanın bakımında sizlerle aynı düşünüyorum.
Bul
güray yazdı:HERKESE SELAM :dostlar arasında makinaların ömrünü uzatan , kolay ,basit bakım onarımını bilen varsa , bizlerle paylaşırsa müteşekkir olurum . bilen var bilmeyen var ...

sevgili güray makinaların ömrünü uzatmak çok zor değil aslında..sadece üşenmiyceksin balıktan geldiğin zaman arkadaşların dediği gibi misinayı taylı suyla yıkamak..bu misinanın ömrünü uzatır..makinayıda öyle koruyacaksınki sert darbeler almıycak,oltayı yere yatırıyosan makinanın altına bir bez koyki çizilmesin..olta dibe takıldığı zaman makinayla sarmaya geri çekmeye çalışma makinanın dişlileri dağılabilir,oyüzden misinadan çek koparsa kopsun..kumluk yerde avlanıyosan makinayı kumdan uzak tut,kum makinanın içine girerse makina çalışmaz hale gelebilir..ben iki üç ayda bir bakım yapıyorum..tüm parçaları sıcak su ve deterjanla yağını eritiyorum,sonra durulayıp kuruluyorum..sonra dişlilere katı vazelin sürüyorum..bir iki damlada makina yağı damlatıp makinayı kapatıyorum..sonra makina şıkır şıkır çalışıyor..işte bu tür şeyler yapmak lazım..üşenmeden..bi makina 80-100 lira korumak lazım..rastgele..
Bul
geçen bakım hatasından dolyı benim bir makina bozuldu ve de artık işe yaramıyor sizde hatay düşmeyin makinanız sağlam balığınız bol olsun
Bul
Makinayı sökerken çok dikkat etmelisiniz ben il makina söküşlerimde neyi nereden söktüğümü bir kağıda yazdım takarken fazladan vida, pul,dişli arttırmanızı engeller böylelikle makinadan verim alabiliriz.En ufak hatalar makinayı kullanışsız hale getire biliyor.Çok dikkat etmeliyiz.
Bul
Kullanma durumuna göre aylık 3 aylık yıllık bakım şart ama bu periyodun içerisindede her balıktan gelişimizde tatlı suyla ıslatılmış bir bezle silmeyi unutmamak lazım kamışın fincanlarınıda tatlı suda yıkamak çok fayda verir
Şu özel,motorlara konulan katkı yağları var tv lerde reklam veriyorlardı motora yağ yerine antifriz koyduğu halde katkıyla motora hiç zarar vermeyen katkılardan onlar metal üzerinde çok dayanıklı film tabakası oluşturuyor bu tür bir ürünün çok faydalı olacağını düşünüyorum
Bul
bende tatlı suyla yıkadıktan sonra silah yağıyla veya zeytin yağlı bezle kamışımı ve makinemi ince bir tabaka kalıcak şekilde siliyorum..
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu Makina İçin Tavsiye Avcı Altan 6 2,811 15-04-2015, 19:17
Son Yorum: LeVrEkCi
  yeni makina aldım LeVrEkCi 45 12,622 01-03-2009, 20:35
Son Yorum: alperburdur
  makina bakımı tomy77 16 5,391 27-04-2008, 21:05
Son Yorum: balıkoltası
  güzel makina... ceyhan balık 16 6,862 10-08-2007, 21:47