Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir başkadır eski İstanbul..
Bu zamanda olacaktıki balıkların büyüklüğü ne güzel olurdu...Ayrıca boşuna dememişler...Ah İstanbul ne seninle,ne de sensiz...
Bul
sarayburnu bize uzaktı yaşımız itibariyle.haremin hemen üzerinde oturuyorduk,en yakın ter hardarpaşa mendireğiydi yayan gidebileceğimiz.bazende kayıkla kızkulesinin hemen açığına çıkardık.gündüz izmarit gece lüfer lüks ışığında,boğazın ayazında.hey gidi günler.sağol berkancım.eskilerde gezintiye çıkarttığın için.gençleştik sayende.AlkisSmile
Bul
ssevdim yazdı:Bu zamanda olacaktıki balıkların büyüklüğü ne güzel olurdu...Ayrıca boşuna dememişler...Ah İstanbul ne seninle,ne de sensiz...
Di mi yaa Smile
yycolak yazdı:sarayburnu bize uzaktı yaşımız itibariyle.haremin hemen üzerinde oturuyorduk,en yakın ter hardarpaşa mendireğiydi yayan gidebileceğimiz.bazende kayıkla kızkulesinin hemen açığına çıkardık.gündüz izmarit gece lüfer lüks ışığında,boğazın ayazında.hey gidi günler.sağol berkancım.eskilerde gezintiye çıkarttığın için.gençleştik sayende.AlkisSmile
İlahi abi, sanki yaşlısın da Smile
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
İki mahalle arkadaşımla okuldan eve gelip çantaları attığımızı ve soluğu eski küçük Kumkapı mendireğinde aldığımız günleri hatırlıyorum.(O mendirek dolduruldu şimdi üstünde meşhur Kumkapı balıkçıları var) Gündüz çaparimiz ile yeterince istavrit avlayıp akşam iftardan sonra soluğu Sarayburnu'nda alıp ilk kamış makine takımımla lüferlere at-çek yaptığımız günlerdi.(Hırsızlı zoka-fleto istavrit) Üstelik yemleri bitenlere 10 tanesi bilmem kaç kuruştan istavrit verip harçlığımızı da çıkarırdık.Çocukluk ve gençlik yıllarım Eyüp ve Kumkapı-Nişanca'da geçti.İstanbul'un tramvay günlerini de Yalçın'ın dediği gibi Eminönü'de palamut ve toriklerin teneke ile satıldığı günleri gördüm.Kumkapı sahilleri Uskumru çirozu sehpaları ile doluydu.
Balıkçı tezgahlarında Uskumru,palamut,kalkan o kadar bolduki ki uskumrunun bir gün tükeneceğini o zamanlar söyleseler kimse inanmazdı herhalde.. Şunu açıkça belirteyim; çocukluğumun gençliğimin İstanbul'u ile şimdiki İstanbul bambaşka şehirler bana göre..
Bul
harika paylaşımlar.. saolasın eskilere götürdü beni birden..
ARKADAŞLIK ; BİR ÖMRE BEDEL SEVGİNİN GETİRDİĞİ KARDEŞLİKTİR.
A Rh (+)
Bul
Resimler bir harika ellerine sağlık.Kıyıdan atılan el oltalarını görünce küçüklüğüm geldi aklıma,9 yada 10 yaşlarındaydım Kanlıca sahilinde abimin yaptığı oltayla oynarken ilk balığımı tuttum oda TRAKONYA imiş meğerse o sevinçle tutacakken abim yetişti sonradan öğrendim balığın marifetleriniSiyirdim
berkan harika paylaşım teşekkürler.AlkisAlkis
Bul
paylaşım için teşekkürler, çok arayacagımız ama birdaha bulup göremeyecegimiz istanbul resimleri
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eski zaman İstanbul ve balıkları.... maxtar 13 7,455 13-12-2011, 15:49
Son Yorum: yycolak
  İstanbul'dan İstavrit avlarım eyüpkoçar 15 3,079 21-09-2011, 18:56
Son Yorum: orhanekmekci
  Eski albümümüz SerenaY66 44 5,273 11-08-2011, 19:45
  istanbul istanbul Kamil ILIPINAR 23 3,529 10-12-2009, 20:09
Son Yorum: ufuktan26
  Eski avlardan NARLI'da çinekop peşinde... lapinavcısı_brs 11 3,346 03-11-2009, 12:01
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Nerede o eskİ yayinlar ÇAĞLAN_06 23 4,300 25-05-2009, 05:52
  dün akşamki eski dostlar zafer77 26 3,929 25-06-2008, 08:40
Son Yorum: yalova tatar
  bunlarda eski avlar.... ANTALYALI07 12 2,743 12-06-2008, 23:35
Son Yorum: fish or die
  İstanbul'dan Balık Resimleri Boğaziçi 29 5,965 20-03-2008, 13:50
Son Yorum: ÇETİNORÇAN
  eski resimlerden seçmeler araphüso26 22 4,089 06-03-2008, 20:31
Son Yorum: araphüso26

Hızlı Menü: