dün akşam sahillerimizi kirlilik yüzünden terk ettiği söylenen ve biz yakaladımızda görenleri heveslendirip sevindiren jumbo karidesler aslında niyetimiz yemli çinekop ve iri istavrit yakalamak için yemlik teke tutmak için ağ atmaktı kısmetimize bunlar çıktı
vesizinle paylaşmak istediğimdiğer resimlerim
zafer geçen sene jumboları gece su üstünden kepçeyle toplamıştım o zaman cengiz reise sorduğumda jumboları su ürünleri bıraktı denizlere demişti ve orada çok levrek tutmuştuk levrek bayılır jumboya benden söylemesi sizlerden tutması.
zaten bir yalovaya birde mudanyaya levrek için hasta oluyorum zamanım olsada sabahtan akşama kadar oralarda biraz av yapabilsem keşke diye hep iç geçiriyorum.
bereketli olsun rastgele.
yalova tatar yazdı:nihatım gel sen levrege gideriz
ha bide zafer öğrencem diyodun bu jumboları nasıl tüketcez
erden abi içini ayıkla bembeyaz et çıkar peynir gibidir tavaya tereyağ erit içine kırmızı pul biber at içine kavur parmaklarını yersin.
başka şeklide ufak tek kişilik kase güveç içinde güveçi süper olur domates,sogan sarmısak kırmızı pul biber tereyağ karabiber tuz mantar jumbo en üste örtecek şekilde kaşar offff offffff
gelmeyi ciddi düşünüyorumda fırsat bulamıyorum işte
zafer arkadaşım tebrikler çok güzel bir av olmuş,çeşit bol maşallah...jumbolarda süper afiyetler olsun,tarifi nihat abi çok güzel vermiş..eline sağlık nihat abi....
zafer şansın bol olsun rastgele..
balikoltasi yazdı:Ağ atmak amatör balıkçılara yasaktır. 1. resimdekiler sanırım ağdan çıktı.
(2) Denizlerde amatör avcılık her türlü olta takımı, serpme ve yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.
arkadaşlar yemlik ağ atmış zaten birol onu belirtmişler