Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 mayıs levrekci kendi sahasında çalıştı
Yeni sezon bereketli olsun,tekne suyla buluşmuş,gerisi levrekleri çekmek nasip olsun rastgele...
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
Hey maşallah, Marmara denizinde uskumru görmeyeli ne kadar uzun zaman olmuş, eski günler geldi aklıma, tebrikler Alkis
Afiyet olsun Seerf
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
Köksal yazdı:Yeni sezon bereketli olsun,tekne suyla buluşmuş,gerisi levrekleri çekmek nasip olsun rastgele...
teşekkürler köksal sizinde oltalar suyla buluşsun biranönce inşallah..
xfisher yazdı:Hey maşallah, Marmara denizinde uskumru görmeyeli ne kadar uzun zaman olmuş, eski günler geldi aklıma, tebrikler Alkis
Afiyet olsun Seerf

aynen berkan bende şaşırdım 25 sene evvel sabah gün ağarırken çok açılır kanalda tutardık uskumruyu bu balıklar benide şaşırttı hemde baya kıyıdan aldım balıkları ama bu sene bi sanah uskumru için açılacağım eğer bulabilirsem avı çok zevkli bir balık bu uskumru.teşekkürler.
Bul
afiyet olsun abim benim 60-70 lik levreklere inşallahSmile))
bu arada abicim levrekten en iyi sen anlarsın, malum giresundayım ve şu anda burada herkes delirmiş gibi istavrit tutuyor, sahil boyu her gün en az 100 kişi oltayla en az 20 tekne denizde istavrit peşinde, istavrit de istavrit olsa kraçaSiyirdim en büyüğü 5 cmSmile))
dolayısıyla ben istavrit tutmayı hiç sevmiyorum, bana tamamen saçma geliyor abicim, bi kere iğneye hiç bişey takmıyosun, simli yeşil renkte ip o kadarSmile) at çek şansaSmile)) ben bundan hiç zevk almıyorum, ben kamışın eğildiğini görmek heyecan yapmak istiyorum, bunun için de bana levrek ya da eşkina (buranın deyimiyle lendonoz) lazım, abicim tavsiyelerin neler? nasıl takım? kaçlık misina? kaç gr kurşun? kaçlı köstek? amatör olduğumu unutmadan anlaşılır dilde yaz lütfenSiyirdim kıyıdan atıcam bu aradaSmile

oltayı takımı düzeli oldu 10 gün ben daha siftah yapamadım 2-3 kez gittim, o da istavrite, isteksiz atınca o da gelmiyo zatenSmile))
Bul
Adaş hayırlısı olsun sezonu karışık açmışın. Balıklar bol olacak inşallah bu yıl. Levrekte birdahaki severe inşallah.
Bul
ha bu arada levrek deyince şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, geçen benim balıkçıdan kendim tutamadığım için balık almaya gittimSiyirdim

1,5 kilo barbun 1 tane de orta boy deniz levreği aldım (yetiştirme filan değil haa)

neyse barbunlar bildiğimiz usul mısır unu ve yağda tavada hallettim, aklıma da levrek için bizim yalıda(tekne barınağı) sevdiğim bi abimden (balıkçı) gördüğüm şekilde buğulama yapmayı koydum...

Barbun zaten Konya da yediğim gömük kokululardan sonra önyargımı tamamen değiştirerek neredeyse en sevdiğim balıklardan oldu da levreğe ne demeli? Allahım öyle bir lezzet olamaz!!!

bir tavaya en alta dilimlenmiş levrekler, üstüne halka halka soğan, üstüne halka halka 4-5 dilim domates, üstüne 3-4 diş ufak kesilmiş sarımsak, üstüne 4-5 dal maydonoz, üstüne kabuğu alınmış 3-4 dilim de halka halka limon, son olarak ayçiçek yağı ve 20-25 dakika kısık ateşte pişirme... Oooof oofffff yok böyle bir lezzet, parmaklarımızı da yedik, balığı iyice kızarmış seven ve başka türlü pişenlerde zinhar uzak duran eşim, olamaz böyle bir şey diyor ve o günden beri favori yemeğimiz bu olsun bir daha yap diyorSiyirdim, fotosunu da atayım da ağzınız sulansınSmile)))))

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
kıyıdan 2-3 yöntem var doğuş,
1. si atçek yöntemi,rapalayı atıp çekeceksin ama aksiyon vererek çekmen lazım.
2.si asansör sistemi,önce kurşunu atıp sabitlersin sonra 3 metrelik bir kösteğe canlı yem takıp klipsle kurşuna doğru salacaksın.
3. süde 3 köstekli takıma teke takıp atıp bekleyeceksin.
bunların açıklamaları sitede var bi araştır istersen.
sana şimdiden rastgele.
Bul
dodidodi yazdı:ha bu arada levrek deyince şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, geçen benim balıkçıdan kendim tutamadığım için balık almaya gittimSiyirdim

1,5 kilo barbun 1 tane de orta boy deniz levreği aldım (yetiştirme filan değil haa)

neyse barbunlar bildiğimiz usul mısır unu ve yağda tavada hallettim, aklıma da levrek için bizim yalıda(tekne barınağı) sevdiğim bi abimden (balıkçı) gördüğüm şekilde buğulama yapmayı koydum...

Barbun zaten Konya da yediğim gömük kokululardan sonra önyargımı tamamen değiştirerek neredeyse en sevdiğim balıklardan oldu da levreğe ne demeli? Allahım öyle bir lezzet olamaz!!!

bir tavaya en alta dilimlenmiş levrekler, üstüne halka halka soğan, üstüne halka halka 4-5 dilim domates, üstüne 3-4 diş ufak kesilmiş sarımsak, üstüne 4-5 dal maydonoz, üstüne kabuğu alınmış 3-4 dilim de halka halka limon, son olarak ayçiçek yağı ve 20-25 dakika kısık ateşte pişirme... Oooof oofffff yok böyle bir lezzet, parmaklarımızı da yedik, balığı iyice kızarmış seven ve başka türlü pişenlerde zinhar uzak duran eşim, olamaz böyle bir şey diyor ve o günden beri favori yemeğimiz bu olsun bir daha yap diyorSiyirdim, fotosunu da atayım da ağzınız sulansınSmile)))))
harika görünüyor doğuş afiyet olsun.
Bul
nihatkr yazdı:Adaş hayırlısı olsun sezonu karışık açmışın. Balıklar bol olacak inşallah bu yıl. Levrekte birdahaki severe inşallah.

eyvallah adaş saolasın inşallah beraber çekeriz levreği Seerf
Bul
işte bu yöntemlerden bana en çok uyan 3 üncü yani lü takıma yem takmak abicim ama sorun şu ki teke işi bozuyor, burada kolay buluna bişey değil, istavrit diyolar bana bıçakla kes parça parça tak diye ama o işe yaramaz mı abicim?

Bu arad burda travla dedikleri bir yaratık var, aman Allahım!!!Siyirdim

Allahın gücüne gitmesin de o nasıl itici, pis bir yaratıktır inanamazsınız, böyle çıyanın kısa ayaklısı, sümüklü böceğin kankası, solucanın abisi, kırkayağın bacanağı gibi tiksindirici bi tip, dediler balıklar buna bayılır feci eşkina tutarsın, dedim balık bayılabilir de ben ona dokunursam ve iğneye takarsam ben kusarken bayılırım zaten kalsınSiyirdim

Cevabın için sağol abicim, sahtelerle zaten deneyeceğim de canlının daha çok iş yapacağını düşünüyorum buranın balıkları biraz fazla akıllı, istavrit işe yarar mı abicim?
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,147 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,094 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,776 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  21 mayıs 2014 levrekci avı LeVrEkCi 23 5,129 16-10-2014, 10:56
Son Yorum: LeVrEkCi
  14\08\2014 levrekci avları LeVrEkCi 25 4,537 16-10-2014, 10:53