Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2-09-2012 levrekci istavritler.
bu sabah havanın kuvvetli poyraz olacağını bile bile erkenden az rüzgar olur diyerek saat 06:00 da açıldım,
denizde birtek ben ve bir komşum var,önce birkaç istavrit tutarak levrek yemimi hazır ettim,sonra fenere gidene kadar 2 tane zarganayı livarıma aldım.
07:00 gibi fenerdeyim ama hava daha o saatte rüzgar ve dalgalı.fenerin kayalıklarının arkası kayalardan dolayı fazla dalga almaz ama hareket alanım 100 metrelik bir mera,
önce uzun olta zargana yem ile 3 tur attım tık yok,zarganam kalem gibi oldugundan levrek ve lüfer alma hayaliyle dolaşıyorum ama ne yazık tık yok.
baktım hava gittikçe rüzgarlanacak bari kırlangıç deniyim diyerek takıma 3 köstek ekledim.
0.30 yeni aldıgım makaram yedek benzin depomun oldugu kovada benzinlenmişti bende tatlı su ile yıkamıştım meğer orada misina etkilenmiş ve bi şekilde zayıflamış.burada çok acemice davrandım ve o misinayı çöpe atmak yerine kullandım.3 köstek 10 kulaç ötede zarganam oltayı salıp rüzgara bıraktım.biraz sonra balık üstünde,kafa vuruşlarından balığın kırlangıç oldugunu anladım ve yan teknedeki komşuma kırlangıçı kaptım dedim,balık sağlam zor geliyor ugraşturıyor,kepçeyi hazırladım heyecanla balığı çekerken olta birden boşaldı..
misinayı çektigimde takım orta yerden köstek lerin arasından kopmuş,kendi kendime çok kızdım.
sonra sağlam misinadan yeni takım yapıp dolaşmaya başladım bu sefer balık gene üstünde ama kumdan kalkmıyor,bu dedim kalkan balığı,tamda bir önceki kalkan balıgını tuttugum yerlerdeyim..
baya bir uğraştan sonra balık göründü,kocaman bir vatoz..o moral bozuklugu ve kuvvetli rüzgar nedeniyle resim çekmedim sonrada pişman oldum,o vatoz görülmeye değerdi çok güzel boyda harika bir balıktı.
sonrasında başka vuruş olmadı.
bol bol istavrit arada izmarit tutup komşuma hadi abi kaçalım hava fena dedim.
kıyıya geldiğimizde dalga boyu nedeniyle tekneyi kaldıraça almakta çok zorlandık,zorda olsa tekneeri kaldıraçlara aldık.resimleride kaldıraça kalktıktan sonra çektim.
zarganalar turuncu ipekle,istavrit ve izmaritler çapariyle tutuldu.
yer:tekirdağ.
istavritler çok güzel yağlanmış daha yemedim kayınvalideme getireceğim sanırım çok lezzetli olacaklar.
bu sene levrek lüfer daha görünmedi bakalım eylülün 10 undan sonra artık en azından lüferleri bekliyoruz.
istavrite bu kadar rapormu olur dediğinizi duyar gibiyim,eh ne yapalım umdugumuz değil buldugumuzla yetiniyoruz bu aralar.herkese rastgele.GulumseSeerf

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
istavrite bu kadar rapormu olur dediğinizi duyar gibiyim
dedim bile SiyirdimHappy
balik olsun taze olsun Nihat
ama arada levrek luferde olsun dimi ama...
ihmalcilik ile kacan baliga benimde cok kafam bozulur..neyse kismet degilmis
bir dahakine insallah yine sana rastgelirAffet
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bu rüzgarda iyi çıkmışsın denize,böylesi kaçan balığada üzülmemek elde değilSnifsinfgün yine istavrit günü olmuş,kayınvalidenle beraber afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
Adaş denizde olmak bile güzel. Cumartsi seninle pazar kendimle sözleştiğim halde denize parmağımı bile sokamadım.

cumartesi evi ilaçlatma sebebiyle, pazar uyanamama ve sonrada çocuklara benim bakmam gerektiği nedeniyle denize açılamadım.

busene istavrit bol, mezgit bol, gümüş bol ve üstelik paşa gibi geziyorlar hiç birşey rahatsız etmiyor, buradaki balıkçılar bu yıl büyük balık az olacak diyorlarya yinede ben olacakmış gibi hazırlanıyorum.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
işte bir kaçan balık daha.nasılsa oralardan ayrılmaz.bir dahaki sağlam takımda onu affetmez.bereketli olsun nihatcım.afiyetle.Seerf
Bul
sert hava ama güzel av olmuş biz çıkamadık bende darıcada kıyıdan avlandım rapor sitede afiyet olsun
Bul
Nihat abi zorlu ama güzel bir av olmus. Eline saglik. Benzin misinani eritir. Esnekligini kaybettirir. Neyse paylasimin icin tesekkürler.daha güzel avlara insallah...Alkis
Bul
Levrek olmasa da güzel av olmuş Nihat abi, özledim levrek raporlarını. İnşallah bir daha ki sefere koca koca levrekler yakalarsın Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
nihat abi kaçan balığa üzüldüm,yinede yemeklikler çıkmış.bol şanslar rastgele.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
NIHAT abi herseye ragmen guzel bir av yapmissin daha iyilerineAlkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,147 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,094 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,776 16-10-2014, 10:57