Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
23\09\2012 balık and ozan&levrekci
04:30-20:00 arası balık maceramız....
bu saatler arası sadece 20 dakikalığına ihtiyaç,güneşten yararlanmak için traş,ve deize girme molası hariç her ihtiyaç teknede giderilmiş her tarafımız sızlayarak tekneden inilmiştir
22\09\2012 ctesi ozanla ani bir kararla ailece tekirdağa gittik,
akşam mangalı yakıp demlendikten sonra erken yatıp sabah 05:30 da kalkalım dedik.
yatmamız 24:00 kalkmamız 04:30 oldu.heyecandan uyuyamadık Gulumse.
lüx ışığı ile malzemeleri alıp 05:00 te mavi sulara açıldık.
hava aydınlanana kadar kepçe ile zargana süzelim dedik ama 3 zargana gördük onlarda uzak geçtiler.
sabah gün ağardı,turuncu ipeklerimizi takıp başladık turlamaya,dakikalar saatler ilerliyor tek zargana yok,tekneler açılmaya başlıyor kimsede zargana yok,
bari ismarit ispari arayalım diyoruz ama ne yem var ne bişey,ozanın müthiş çaparileriyle sonunda izmaritleri ve istavritleri almaya başlıyoruz,hazır bulduk tutalım diyerek bol bol yem tutuyoruz.
tekrar zargana aramaya başlıyoruz ama ne yazık zargana yok,sonunda 1 tane zargana geliyor,zaranaya levrek muamelesi yapıyoruz Siyirdimve zargana teknede.
sonradan anlıyoruz ki zargana altın değerindeymiş.bi ara komşulardan biri espri olsun diye bağırmaya başladı,lüfer 10 zargana 50 tl diye ki 10 canlı zarganaya ben dün 50 tl verirdim Siyirdim.
uzun oltaları açıp dolaşmaya başlıyoruz 1 zargana 1 lüfer Seerf sonra izmarit ve istavritle dolaş dolaş balık yok.
tekrar zarganaya dolaşıyoruz,3 zargana 1 büyük zargana ile tekrar meradayız.
ben 2. lüferi alıyorum ve iyi tasmaladım diyerek kendimi övdüğüm anda 3. lüferi iyi tasmalayamama nedeniyle kaçırıyorum Mahcup,ozanın yem fazla dolaşmaktan bitap düşüyor ve iş yapmıyor,ozan saolsun iğneleri yanlış takmış.
büyük olanı fleto yapıp dolaşıyoruz ama vuruş yok.
gidip 6 zargana daha tutuyoruz geliyoruz bi heves dolaş dolaş balık gitmiş biz bitmiş derken tekneyi akıntıya bırakarak oltalar suda tekne hafif esen rüzgarda dinleniyoruz.
benim fletoya sağlam bir balık geliyor,ozana kepçeyi hazırla bu lüfer değil,ya kırlangıç yada başka birşey diyorum derken balık tüm renkleriyle aşağıda parlıyor.balığı kepçeliyerek misafir ediyoruz.balıgı tutan levrekci olunca tüm tekneler uzaktan levrek sanmışlarGulumse,
hemen 3 köstek yemleyerek dolaşmaya başlıyoruz,ben 6 tane daha tutuyorum ama onlar ilki gibi büyük değiller,salıyoruz gidiyorlar.
hadi gidelim derken oltamı herzaman yaptıgım gibi kuma yatırıp el makaram bitene kadar salıyorum,yavaş yavaş sararken balık vurdu vurdu vurmadı gideriz derken balık vuruyor ben sarmaya devam ediyorum,bi ara baktım balık büyük makarayı bırakıp çekmeye başladım,balık geldi tuttugum balıktan daha büyük,ozan resimler çekiyor Siyirdim ozan kepçe dedim derken kurşun küreğe takıldı ve balık ani bir hareketle fırlayınca hiçbirşey yapamadım ve gitti.
güne bu kaçan balık damgasını vurdu,hala daha balık gözümün önünde,balık kancadan çıkıp gitse hiç üzülmeyeceğim,benim kurşunu kopartmamamdan dolayı kösteği keserek gitmesi benim hatamdı.çok kızdım çok üzüldüm ve hayatım boyunca unutulmayanlar arasında yerini aldı..
ozanım ne yazık büyük balık tutamadı,istavrit,zargana,izmarit tabiki tuttu ama ben lüfer yada kırlangıç tutmasını çok istedim kısmet olmadı.
orada o kırlangıçlar lüferler 2 ay daha duracaklar bende tepelerinde olacağım inşallah.
yer:tekirdağ.
olta:istavrit,ismaritler çapari ile tutuldu.zarganalar turuncu ipekle tutuldu,lüfer uzun 2.0 kösteği halkalı mustad 2 kanca ve gagalıklı takımla 0.30 pelikan misinayla tutuldu,kırlangıç 0.30 köstek 0.30 beden 2.0 mustad kanca ile yem istavrit fleto takılarak tutuldu.
kurşun:100-150 gram arası değiştirildi.
kırlangıç tahmini kilo:en az 3 kg
tahmini boySadakşam ölçerim ama tahminen 65cm)
kırlangıç fırında buğulama yapılmak üzere donduruldu,lüferler bu akşam itina ile tüketilmek üzere temizlenerek dolaba konuldu.
herkese bundan daha büyük kırlangıçlar lüferler rastgelsin inşallah.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
çoğu resim ve videolar ozan ekleyecek.
Bul
ve sonunda resimleri ekleyebildim.çok resim çekemedim balıkla ilgili ama bikaç kare çıkarmışız..yine her zaman ki gibi muhteşem bir ortam oldu.balıkçılığı nihat reis yaptı ben bir türlü o moda giremedim.ama o sakin denizin üstünde kafa dağıtmak üstadla balık avlamak çok keyifli idi.şu an orda olsam sanki bu sefer balığı alırım diyorum ama oraya gidince olmuyor..Siyirdimabi zarganasızlıktan imanımız gevredi.böyle bişi yok bir zargana bir lüfer demekti ogün ama yok yok yok.sadece toplamda 5 saat zargana yakaladık.zarganaları yakaladık bu sefer lüfer gitmiş bu nasıl adalet..bence bu sene oradaki lüferler çok şanslı,okunmuşlar biri onları koruma altına almış..olsun nihat abim lüfer açılışını yapmış oldu zevkini yaptı bende bundan keyif aldım.sonuçta balığı gördüm livara attık.illa benim tutmam laım değilki ohoo ben çook lüfer tuttumHadiordanbende istavrit izmarit tuttum zargana tuttum daha ne olsunGulumsereisin kaçırdığı balığı gördüm hatta videosunu bile çektim ama balık görüntüye girmemiş balık kaçınca nihat abi acayip üzüldü bende şoka girdimHihemen videoyu kapattım sinirli halini çekmeyeyim dedim..balığın ne olduğunu görmesek belki daha da çok üzülürdük..ama biliyorum abim gider onu yine yakalar..neyse ben geçen her saniyeden ayrı ayrı keyif aldım.nihat abim bizi ağırladığın için çok teşekkür ederim.saygılar.76
[DM]xtutvl[/DM]
[DM]xtux5g[/DM]

Seerf
Bul
resimler için......

Seerf
Bul
çok güzelmiş.anlatım;yaşatırcasına.zargana macerası;trajı komik.esas balık için olmazsa olmaz bulunamamış.hoşuma gitti.bir dahakine hedef balık yemlik balık olmalı galiba.Siyirdimama sonuç mükemmel.ozancım üzülmesin.onun avcılığı zıpkının ucunda daha güzel.kırlangıç buğlama hiç denemedim.leziz olmalı.hep çorba yapılır biliyordum.babamın bir kısmına(haşlandıktan sonra)gerçek mayonez yapıp,rakıya arkadaşlık ettirdiğini hatırlıyorum.neyse sonuç olarak öpüyorum yanaklarınızdan.gün yorucuda olsa muhteşem geçmiş.allah içinize sindirsin.afiyetle kardeşler.Gulumse
Bul
Nihat abi cok güzel bir av olmus. eline yüregine saglik. anlatim 10 numara... paylasim icin tesekkürler..AlkisAlkisAlkis
Bul
TEBRİKLER......AlkisAlkisAlkisAlkisAlkis
BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI BANA GÜÇ VERİR...
adaş çok güzel bir gün geçirmişsiniz. tebrikler.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
yycolak yazdı:çok güzelmiş.anlatım;yaşatırcasına.zargana macerası;trajı komik.esas balık için olmazsa olmaz bulunamamış.hoşuma gitti.bir dahakine hedef balık yemlik balık olmalı galiba.Siyirdimama sonuç mükemmel.ozancım üzülmesin.onun avcılığı zıpkının ucunda daha güzel.kırlangıç buğlama hiç denemedim.leziz olmalı.hep çorba yapılır biliyordum.babamın bir kısmına(haşlandıktan sonra)gerçek mayonez yapıp,rakıya arkadaşlık ettirdiğini hatırlıyorum.neyse sonuç olarak öpüyorum yanaklarınızdan.gün yorucuda olsa muhteşem geçmiş.allah içinize sindirsin.afiyetle kardeşler.Gulumse

yalçın abi kırlangıç buğulama levrek buğulamadan kat kat daha güzeldir,eti çok güzel yumuşar ve leziz olur,buğulamaya tad verir.çorbasıda güzeldir ama bu balık buğulamaya yakışır Seerf
Bul
bereketli olsun kardeşim...bol avlar dilerim...kırlangıçta harika görünüyor maşaallah..AlkisSeerfAlkis
HERKEZİN OLTASINA GÖNLÜNDEKİ EN BÜYÜK BALIK GELSİN RASTGELSİN....
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,293 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,272 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,954 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  21 mayıs 2014 levrekci avı LeVrEkCi 23 5,284 16-10-2014, 10:56
Son Yorum: LeVrEkCi
  14\08\2014 levrekci avları LeVrEkCi 25 4,705 16-10-2014, 10:53